Uusi vanhus tuli taloon





Esittelen teille uuden vanhan valaisimeni. Siinä on väärät lasikuvut, koska lampun minulle myynyt taho olikin vahingossa myynyt kuvut toisen mukaan. Harmitti silloin, mutta ei enää.

Vanhat valaisimet näyttävät upeilta vanhassa talossa !
Valaisimia voi kerätä pikkuhiljaa. Minä teen just niin, etsin sieltä täältä ja kun tulee vastaan. Niin voi sitä riemua !

Tämän käytin sähköliikkeessä ja siihen uusittiin sähköt. Sekin on erittäin tärkeää vanhojen kanssa, ettei pala koko torppa.

Pieni korituoli on Huutonet-löytö. Lotalle juuri sopiva päivystyspaikka ulos.

34 comments

  1. Sopii kyllä teille ihan täydellisesti ja on muutenkin suloinen. Niin ihanan kesäiset kuvat. Kiitos kivasta blogista ja ideoista.

    ReplyDelete
  2. Kaunis ja sopii kyllä tosi hyvin teille! Mulla tuli mieleen yksi lamppu meidän suvun mökiltä, siinä taitaa olla lähes samanlaiset kuvut :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oikeasti tuohon kuuluu samanmalliset, mutta eriväriset kuvut. Vaaleat, missä meni semmoinen raita ympäri :( :( Kenellä ne nyt on ???

      Delete
    2. http://www.tori.fi/uusimaa/Wanhoja_valaisimien_kuuppia_3432443.htm?ca=14&w=3 Tuolla oli muuten yhdet vaaleat raidoilla. Hinta ei ainakaan ole paha, mutta malli voi olla väärä?

      Delete
  3. Onpas ihana! Meillä on vanhemmilla hyvin saman tyylinen samanvärisillä kuvuilla ja hiaman neuvottelen jos se muutaisi meille. Vielä ei ole lupaa hellinnyt. ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mä ihastuin tuohon sametilla päällystettyyn varteen, sekä tupsuun, joka on lampun yläosassa :) :)

      Delete
  4. Kaunis! Sopii teille kauniisti... Kiva korituoli myös! Pihalla on hyvä olla noita päivystyspaikkoja! ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. On on, korituoleja ripoteltu sinne tänne :) Ois ihanaa ;)

      Delete
  5. Mutta nehän natsaa täydellisesti, tavallaan tuo tummempi väri tuo kontrastia, tykkään :)

    ReplyDelete
  6. Ihana! Ostin lähes samanlaisen yhdeltä kaverilta viidellä (!) eurolla, mutta siihen pitäis justiinsa vaihtaa johdot. Siinä on sellaiset pyöreät kuvut:-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. No niiiiin ! Nyt ei sitten puhuta paljon mä maksoin tuosta ! ;P Mut joo sähköt tuli kalliiks kun piti vaihtaa kantakin , se mihin lamppu kierretään. Ja niitä lampunkantoja on tuossa kolme kappaletta.

      Delete
  7. Kaunis! Meillä on kaikki valaisimet vanhoja, paitsi pojan huoneen teollisuustyylin. Keräilin lamppuja koko rakennusajan (ja edelleen) ja nyt olkkarista puuttuu enää toinen messinkikruunu. Ja toien vanhan jalkalampun haluaisin löytää. Pari odottaa uudelleen sähköistystä, jos vaikka tänäään saisin vietyä ne :)Rakkain kaikista on mummoni virkkaama pitsikattolamppu. Hieman jo kellastunut, mutta mummon muisto elää siinä ja lamppu valaisee pikku neidin huonetta.. <3

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mulla on kans muutama vielä hakusessa ;) Vernerin huone, eteinen johon tarvitsen kaksi ...

      Mulla ei oo mitään perintöjuttuja :( :/
      Meillä ei oo harrastettu moisia. Mistäköhän tämä mun vimma kaikkeen vanhaan juontaa juurensa ?

      Delete
    2. Hei mut meilläkin tää hyppää yhden sukupolven yli :D vanhemmillani on artekia, muuramea, ym. mutta mummilla on sama maku kuin itselläni. Kun toisen mummon jäämistöä selvitettiin pari vuotta sitten, oli Hannan kasa, kierrätys ja kaatopaikka ;) Vain muutamat astiat kelpasi muille. Epäilen vahvasti, että omilla lapsillani on modernit kodit sitten joskus! Poitsu onkin oppinut papalta toteamaan että "lisää polttopuita" kun löydän jotain uutta vanhaa.

      Delete
    3. Aika sama homma ! :) Mun isä sanoi, että voi ottaa jonkun vaan kaapin ja vetää sitä autonperässä narussa pitkin maantietä, niin sitten siinä ois mulle antiikkia ;P

      Delete
  8. Minäkin rakastan lamppuja yli kaiken ja aina onkin haku päällä kun kirppiksellä olen..mutta mottoni on kuitenkin etten maksa ylihintaa mistään ja sitten jätän ostamatta jos se maksaa liikaa..
    vanhat esineet etenkin huonekalut on minusta ihania mutta harmi kun kirppiksistä on tullut niin suosittuja ja aikas monet tuunaa niin hinta taso on noussut huimasti...ja kun sukulaisiltakaan ei oikein mitään saa niin se on pakko koluta ja etsiä kirppiksiltä..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nettikirppiksetkin on semmosia , että jos on jotain "yleiskuvaa" liikkeestä sivuilla ja huomaan siellä jotakin mielenkiintoista, sitten kun siitä laittaa kyselyä, niin yleensä aivan sikana ylihintaa :D

      Yhden lampun löysin niin , että Tikkurilassa yhden kirppiksen kotisivuilla oli se, ja sitten soitin ja varasin ja ajettiin sitä varta vasten hakemaan. Kun pitää silmänsä auki ... ;)

      Delete
  9. Hyvältä näyttää! Mieheni mummolassa olisi eräs kaunis valaisin, sellainen, jossa on muistaakseni kolme lasista kupua, ja ne "aukeavat" ylöspäin. Meillä ei ole sille oikein paikkaa... ehkä se lamppu täytyy kuitenkin käydä pelastamassa. Minä itse ihailen erityisesti vanhoja jalkalamppuja :)

    - Kristiina -

    ReplyDelete
    Replies
    1. Käy toki pelastamassa ! :) Nosta arvoiselleen paikalle.

      Delete
  10. Kauniss lapmppu. Ihanasti olet sisutanut vanha talon tyyliä kunnioittaen.

    ReplyDelete
  11. Aivan ihana lamppu.Ja ihan kuin olis ollu tuossa aina,kuuluisi taloon.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jee, ihanaa että näyttää kivalta ! Oon nyt sitä tovin siinä katsellut ja miettinyt, että onko se hyvä vai ei ;P

      Delete
  12. Täällä toinen vanhojen lamppujen ja niiden raatojen) hamstraaja. On roskalavalta pelastettua kuparikaunotarta ja osissa olevaa kattokruunua ja sitten yksi jossa on lupaava alku muttei sitten muuta. :) Vanhoissa lampuissa vaan on sitä jotain ja vanha talo vaatii ehdottomasti ne vanhat valaisimet. Ne vanhat lamput on vähän kuin sen talon silmät. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja on ihana ajatella, että minusta jää jälkeen kaikkea kaunista , sitten kun mummona jätän tämän talon ja tavarat taakseni :) Olen keräilijä luonne, mutta en HAMSTERI ! Eli kaikki moska, roska ja toimimattomat lentää kyllä kaaressa roskiin. Ihan kaikkea en säästä.

      Delete
  13. Ihana valaisin ja sopii teille kuin nenä päähän!

    ReplyDelete
  14. Ihana lamppu, kyllä sopii hyvin!

    Olen muuten uusi lukijasi, oma blogini löytyy osoitteesta chokokanel.blogspot.com!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hei joo, kiitti vinkistä blogiisi ! :) ♥

      Delete
  15. Ihana lamppu ja vielä ihanampi russeli!! Meillä on 9kk vanha russelin pentu, Martta, kuvia löytyy blogistani muistaunelmoida.blogspot.com. Olen juuri aloittanut blogin pitämisen :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Johanna, Vilppu ja Martta ovatkin sitten samanikäisiä ! :) Kiitos kommentistasi ja ihan varmasti tulen seuraamaan Martan elämää ! Vuf !! ;D

      Delete
  16. Ihana lamppu ja niin on kyllä tuo huonekin :)

    ReplyDelete