Ihanasti pihalla koko ajan

Tästä kaverilta saadusta kultapallosta olen niin tohkeissani, se aikoo kukkia !

Naapurin ihanaa keltaista kukkaa, tätä tahdon myös meidän penkkiin. Näyttää leviävän hyvin.


Kesälomalla olemme ahkeroineet lisää aitaa. Lähinnä lasten ja Vilpun takia. Viime tipassa päädyttiin rakentamaan korkeammat portit, jotta saataisiin kasvit, viini tms. ruusu kehystämään (tolpat pitää vaihtaa vielä tuohon meidän sisäänkäynnille). Tuossa yhdessä kuvassa näkyykin jo naapurin puolen semmoinen. Itse portistakin tulee erilainen. 

Salaa olenkin haaveillut ruusuilla kehystetystä käynnistä pihaan, portista joka olisi sisäänkäynti salaiseen puutarhaan. 

Aita maalataan valkoiseksi. 

Kyllä se ryhdikkyyttä antaa ihan kivasti. Keskenhän tuo vielä mutta meillä ei oo tapana kauheesti ahkeroida kerralla, vaikka yritän aina patistaakin täällä. Eiköhän tuo pian valmistu.

Työkaverilta saatu kultapallo on lähtenyt hienosti kasvamaan ja aikoo jopa kukkia.

Tuohon autopaikalle ollaan suunniteltu kivetystä - mutta ei kyllä tänä kesänä ehdi eikä kerkeä millään semmoista toteuttaa, enkä tiedä ehtiikö vielä ens vuonnakaan (kaksi alinta kuvaa).

 Vajan kulmalta otin kans kuvan koska ne pusikot lähtee sieltä kans. Näin ollaan suunniteltu. Siihen saa vaikka omppupuuta lisää. Hurahdin niin siihen hillonkeittelyyn pari vuotta sitten.

Pihajuttuja multa pyydetään tasaiseen tahtiin joten tässä niitä toteuttelen, olkaapa hyvä !

Ps. mun piti ehtiä tänne usein nyt lomalla ...  mutta toisin on käynyt. Toivottavasti myös te lukijat puuhailette kesäjuttuja niin antaumuksella, että ette välitä.

Ensi kertaan taasen ! Moi !


16 comments

 1. PIha on upea! Ja hei, maku siinä menee, jos yrittää kertarykäisyllä saada kaikki tehtyä. Pikkuhiljaa, makustellen - siten ne parhaat ideatkin syntyvät! :) Tai näin mä yritän itselleni opettaa, vaikka ehkä kuitenkin pienessä mielessäni haluisin kaikki valmiiksi hetinyt. :D

  Leppoisia kesäpäiviä!

  ReplyDelete
  Replies
  1. kyllä joo näin on ! Ehdottomasti :) Oon säästyny niin monelta sekoilulta kun ottaa ajan kanssa ja miettien ! :)

   Delete
 2. Today I found your lovely blogg, so many nice pictures and good inspiration;)) I looking forward to read more. Have a nice week. From Wilhelmines blogg in Norway;))

  ReplyDelete
  Replies
  1. Thank You so much Wilhelmine :) Greetings from Finland.

   Delete
 3. Kaunis ja viihtyisä piha!

  Meidän pihassa on sitä keltaista kukkaa. Teimme pari vuotta sitten kukkapenkin koristamaan ( ankeaa ) kerrostalopihaa. Naapuri on omalta kasvimaaltaan tuonut siihen kukkia. Nyt kukkapenkki kukoistaa parhaimmillaan :)

  Mukavia lomapäiviä

  - Kristiina -

  ReplyDelete
  Replies
  1. Nyt on kyllä kaunista :) Alkukesä on mun suosikkini, syreenit , tuomet ja muut tuoksuvat. Jasmike omppupuun alla kyllä tuoksuu kans aika huumaavan ihanalta :)

   Delete
 4. Keltainen kukka on tarha-alpi ja se todellakin leviää. Onpa todella kaunis aita, WAU!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos ! Aidan on suunnitellut meidän naapurin mies :) Hän on sen verran jo tutustunut minuun, että hyväksyttää kaiken piirroksina ensin mulla :D hhehe. Oonkohan kauhee pihatyranni ? :) Noh, aidasta ja porteista tulee todella hienot !! :)

   Delete
 5. Replies
  1. Nonnukka, kiitos :) Minustakin meillä on kesällä aivan ihana piha ;) ja semmonen toinen olohuone ... lämpöä vaan kaipailisin täällä. Ei oo kauheen kesäistä ollut. Monena iltana kyllä on sitten ilta-aurinko pelastanut sateisen pvän.

   Delete
 6. Teillä on niin vehreää! Pihatyöt tosiaan vievät aikaa ja rahaa. Se on huomattu, vaikka paljon mitään ei vielä olla aikaiseksi saatu. Nyt viikonloppuna saatin sentään liuskekivipatio (pieni) naputeltua keittiön ikkunan alle ja kaivettua tontin reunaan tulevan muurin pohjat. Huh! Mies juuri eilen totesi naureskellen että pihatyöt ei sovi miulle ja sen kuulemma näkee kauas :D KAikki sais olla nytheti valmista ja kun en osaa eikä kiinnostus riitä opetteluun. Anoppi ja appiukko ovat onneksia ahkeria talkoolaisia. Naapurissa kukkii iso Jasmike ja tuoksuu meille asti. Anopin kanssa mietittiin että jos sitä laittas meidänkin puolelle vähän näkösuojaksi.

  ReplyDelete
 7. Tulin hihkaisemaan, että se keltainen on tarha-alpi, mutta joku tuossa edellä sen jo sanoikin :) Sattumoisin löysin sille nimen tällä viikolla, kun olen yrittänyt perennakirjoista bongailla ja nimetä oman puutarhan kukkia. Ennen tätä omakotiasumista tunsin lähinnä suunnilleen päivänkakkaran ja ruusun :D

  Teillä on ihanan vehreä ja rehevä piha :)

  ReplyDelete
 8. Oi kuvat! <3 Ihania! :-) Upeita!

  Mukavaa alkanutta viikkoa! :-)

  Blogissani on alkanut Riviera Maison arvonta, tervetuloa mukaan :-)

  ReplyDelete
 9. Kylläpä tosta aidasta tulee kiva!

  Nyt vaan kun vesihanat taivaalla menisi vähäksi aikaa kiinni ja aurinko tulisi esiin, niin pääsisi taas nauttimaan pihasta. En millään jaksaisi näitä sadepäiviä, kun ulkona olisi hommaa vaikka kuinka.

  ReplyDelete
 10. Tarha-alpia ei kannata missään tapauksessa laittaa perennapenkkiin muiden perennojen joukkoon,ellei halua sen tuhoavan koko penkkiä! Kaunis omana ryhmänä tai vaikka jonku puun juurella.Itse tuhosin kauniin perennapenkkini tarha-alpilla,kun en vielä tuntenut kasvia,mutta nyt on asia korjattu.

  ReplyDelete
 11. Ooh, hei kiitos tarha-alpi tarinoista ! Ehkä parempi siis jos ihailen sitä naapurin puolen penkistä tai laitan omaksi ryhmäksi siis :) Kiitti tyypit, kaikille kommentoijille näin yhteisesti :0) Maggarat käryää jo grillissä ! Ja uudet perunat liedellä.

  ReplyDelete