Lotta & Lili töissä







Kerroin, että Lotta & Lili puuhastelee 50-luvun omakotitalon stailaamisen parissa. Tässä kohteessa voimme todellakin puhua stailaamisesta, koska huonekalut ovat kaikki perheen vanhoja. Mitään uutta emme ole joutuneet hankkimaan - mattoja ja valaisimia, printtejä, tämmöistä pientä. Tulevalla viikolla toivon, että saamme tilaamani kattovalaisimet ja menen etsimään verhokankaita.

Tämä ihana perhe asuu ulkomailla ja talossa on paljon muistoja matkoilta, kiinalaisia puukaappeja, tsunamista "ajelehtimasta pelastettuja" ikkunoita ja ikkunakoristeita.

Seiniin laitoimme Kalklitir- kalkkimaalia. Sisäkatto maalattiin valkoiseksi ja levytettiin tasaiseksi. Perheen äiti toivoi värimaailman olevan harmaan eri sävyjä, ruskeat - hyvin maanläheiset neutraalit sävyt. Siitä lähdimme liikkeelle.
Kalklitir-maalia valitsimme kahdessa eri sävyssä. Kuvissa maalataan yhtä olohuoneen tehosteseinää. Sävynä Celadon Primo. Muissa seinissä (ensimmäinen kuva) samettinen pinta saatiin sävyllä Calce.
Kuten näkyy, ensimmäistä kierrosta maalattaessa näky on aika hmm... raju! Maali tasottuu muutamassa vuorokaudessa. Me maalasimme seinät kahteen kertaan saadaksemme kauniin lopputuloksen. Kalkkimaalin hankimme Nougatista.


Lisää kuvia perheen luvalla, sitten kun on valmista.
Tulee kyllä ihana koti.

Mukavaa sunnuntaita!

4 comments

  1. Näyttää oikein hyvältä joten lisäkuvia odotellen :) Jännä tuo kalkkimaaliseinä.

    ReplyDelete
  2. Osaatko kommentoida tuota kalkkimaalia - miten jos maalaa tapetin päälle... kuins mahtaa käydä?!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Me laitettiin jopa pohjamaali. Hmmm... tapetti varmaan kupruaa ainakin aluksi mutta kuivuttua , en tiedä yhtään! Kannattaapi vaikka kysellä Nougatista tai valmistajalta.

      Delete
  3. Ihana projekti ja hyvältä näyttää!

    ReplyDelete