Aglio & olio




Meillä syödään paljon pastaa. Paljon. Se tarkoittaa ainakin joka toinen päivä. Johtuen siitä, että perheessämme asuu teini-ikäinen, joka treenaa päivittäin jalkapalloa - saattaa olla paritkin treenit per päivä. Joskus joudumme taikomaan kaksikin ruokaa - vaikka koulussakin on jo syöty.

Olin aivan hoomoilasena jo pastareseptien kanssa ja juttelin asiasta työkaverin kanssa. Hän ehdotti minulle tätä pastakirjaa. Ja oi, kyllä!

Olen yksinkertainen ihminen. Ja kirja on täynnä todella yksinkertaisia pastareseptejä. 
Esimerkiksi uusin suosikkini - tuorepastaa, kastikkeeksi oliiviöljyä, tuorepuristettua sitruunan mehua, raastettua parmesaania, revittyä basilikaa. Mausteeksi suolaa ja pippuria. Öliiviöljy, sitruunan mehu (puolikas / syöjä) ja parmesaani sekoitetaan kipossa 1:1:1. Älä lämmitä. Sekoita pastaan sen ollessa valutettu ja valmis. Mausta suolalla ja pippurilla. Joukkoon voit lisätä vaikka puolikkaita kirsikkatomaatteja.

Kirja on julkaistu vuonna 2007 (Tammi) ja mulla näyttäisi olevan viides painos (aika suosittu siis!). 
Kirjan tekijät: Saku Tuominen, Tuukka Koski & Kimmo Kivilahti.

Niin hyvää!


10 comments

  1. Tuollaiset kirjat on aarteita! Muistan kun meillä pojat - nyt jo aikamiehet - treenasivat, ja aina oli töiden jälkeen tulipalokiire ruoan laittoon. Pastasta saa nopeasti energiaa illan treeneihin, sitten voi myöhemmin syödä jotain proteiinipitoista. Täytyy myöntää että meillä aikanaan joskus lähdettiin liikenteeseen brutaalisti pelkän pastan ja ketsupin voimin. Tuo sinun esimerkkisi on varsin pikantti siihen verrattuna.

    ReplyDelete
    Replies
    1. pikkumakarooni ja ketsuppi, se on Lotan lemppareita :D Ei muuta tartte. Poika tosin mutisee jos ei oo mitään kastiketta ;)

      Delete
  2. Tai siis kirja on julkaistu jo vuonna 2007 ja tuo sun viides painoksesi on vuodelta 2012 :) Saku Tuominen on myös pari vuotta sitten julkaistun ihanan Basta!: italialaisen ruokakulttuurin ABC -kirjan takana. Mies oli muuten itsekin junnuna jääkiekkoilija ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ai jaa :D haha! Sorry, mä vaan nopsaan katoin siitä niin väärin meni :) Korjaan asian ! Kiitos :)

      Delete
  3. Kiitos vinkistä! Täällä toinen yksinkertainen pastanrakastaja ja futaajan äiti kävi heti kirjaston nettisivulta tuon kirjan varaamassa. Pitää käydä ostamassa sitten omaksi jos lunastaa lupauksensa :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. :) Jes, kivaa että mun vinkeistäni on jotain hyötyä! :)

      Delete
  4. Moi! Kiitoksia vinkistä - menee kokeiluun ehdottomasti. Meillä on oltu kyllä niin samassa veneessä jo jonkin aikaa, että jospa tällä pääsisis vähän kuiville :-)

    ReplyDelete
  5. Mä kans mietin, että eikös tuo ole vanhempi kirja - mulla kun on yks kokkaava tuttavapariskunta, joka kantaa tuota kirjaa mökillekin mukanaan ;) ja ovat hehkuttaneet sitä myös. Me tehtiin tänään lohkoperunoita ja juureksia ja nyt alkaa omatekoinen marinadi niille löytyä aika tosi kohdilleen, hitsin hyvää (mutta niin oli uunilohikin)! Mulla on muuten melko värikäs arvonta käynnissä jos kiinnostaa :)...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Joo, on se vanhempi! :) Sorry, että johdin teitä ekaksi harhaan. Mä en nimittäin tienny koko kirjasta kun nyt vasta sen ostettuani.

      Kävin osallistumassa arvontaasi ja linkitin :))) Nyt vaan peukut pystyyn, että voittaisin!

      Delete