Syys syys

Syksy, syksy, syksy. Ostimme luumupuun naapurin kanssa kimppaan. Ei ole vielä paikoillaan, pihasta kaadetaan yksi puu pois tieltä. Vanha pihta, joka on kuolemassa. Mies sahasi siitä jo oksia pois. Puunkaato tapahtuu tässä lähipäivinä. Pihasta löytyy jo yksi luumupuu, kurppana onneton. Ja sen lisäksi paljon kriikunaa. Innostuin iltalenkillä nappaamaan aidan yli pudonneen luumun, tuolta matkan päästä, suuhuni. Ja se oli ihan mielettömän mehukas! Siitä se idea omasta luumupuusta sitten lähti. Tämän pitäisi kasvaa suureksi. Lajike tulee Virosta. Kriikunat on niin pikkuisia syödä, luumut on parempia. Ehkä?

Ostin monta sipulipussia. Viikonloppuna voisin kaivaa ne multaan.
Onneksi mulla on apuri. Lotta. 

Toivotan ihania syyshetkiä sateelta suojassa ja paljon kynttilöitä! 

8 comments

 1. Lotta onkin varmaan hyvä apuri! Toivottavasti Vilppu ei halua myös osallistua koska sillon ehkä enemmän menisi sipulien ylösnostamiseen kuin piilottamiseen ;)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hmmm... russeli on kyllä aikamoinen kaivaja! Vilppu tykkää kaivaa maata meidän pyykkitelineen ympärillä - siellä taitaa olla myyrän tai hiirenkoloja :o)

   Delete
 2. Syksy on oikeastan aika ihanaa aikaa! Hyvän kesän jälkeen. Meidän eteiseen ilmestyi eilen kassillinen sipuleita. Meidän The puutarhuri -anoppi tulee istuttamaan ne. 90:stä puhui... Onkos sulla maksaruohoa tuossa portaiden ruukussa? Miten kestää? Tänään oli sitäkin istutettu pihalle, kun töistä palasin :) Ainakin sisälle maljakkoon napsittavaksi suunnittelin.

  ReplyDelete
  Replies
  1. On kyllä, nyt ei ... täällä sataa ihan reippaasti :( Ois haravoitavaa ja vapaapäiväkin; mutta taitaa olla sisäjutut nyt mitä teen.

   Isossa ruukussa on maksaruohoa. Se on kestävä. Maljakossakin kestää viikkokausia ja on ihan mielettömän kaunis.

   Delete
 3. Ihanan syksyisiä kuvia <3
  Minullakin on reilu 60 sipulia jotka pitäisi kaivaa maahan odottelemassa :D

  ReplyDelete
 4. Voi täälläkin pitäisi aloitella puutarhan syyshommia, mutta on taas aika kortilla. Ihana kuitenkin katsoa, kun jollain on jo hommat menossa;)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Joo, mutta nyt tuli sade ja pilas pihapäivän kaksi .. :((( /// No sisähommia.

   Delete