Maapähkinäraitabrowniet
1 uunipellillinen / 30 min + 40 min paistaminen
Taikina
400 g huoneenlämpöistä voita
3 1/2 dl sokeria
2 rkl vaniljasokeria
2dl kaakaojauhetta
1 dl vaaleaa siirappia
8 kananmunaa
2 1/2 dl vehnäjauhoja
Maapähkinätaikina
100 g voita
1 tlk (350g) maapähkinätahnaa
Pinnalle
1 dl suolapähkinöitä
Valmista ensin vaalea maapähkinätaikina. Sulata voi ja yhdistä kaikki taikinan aineet tasaiseksi seokseksi.
Vatkaa seuraavaksi tumman brownietaikinan pehmeä voi sokerit vaaleaksi vaahdoksi.
Lisää brownietaikinaan kaakaojauhe, siirappi sekä kananmunat yksi kerrallaan. Lisää lopuksi vehnäjauhot. Levitä taikinaleivinnpaperilla vuoratulle uunipellille.
Sekoita maapähkinätaikina uudelleen pehmeäksi, lämmitä tarvittaessa mikrossa. Nosta vaaleita maapähkinätaikinanokareita tumman taikinan päälle. Vedä lusikalla vaaleat taikinanokareet marmoriraidoiksi. Ripottele päälle suolapähkinöitä.
Paista 175-asteisen uunin keskitasolla noin 40 min. Anna jäähtyä kunnolla ja leikkaa paloiksi.
Yhdestä pellillisestä saa herkullisia lahjoja leikkaamalla brownielevyn neljään osaan ja sujauttamalla palasen rapisevaan, läpinäkyvään paistopussiin - pussin voi sulkea silkkinauhalla ja suussa sulava lahja on valmis!
ps. tämä ei ole laihduttajan herkku, piti muutamaan otteeseen tarkistaa voin määrä, että voiko olla totta ... mutta hei, nyt on Joulu ... ei lasketa kaloreita.
*Ohje on ilmestynyt uusimmassa Kotivinkin Jouluherkut - lehdessä.
Nam, maistuu varmaan taivaalliselle. Rauhallista Joulua!
ReplyDeleteOijoijoi, pakko saada... Testaukseen menee! Jouluna suorastaan PITÄÄ olla kaloreita. Kaikessa. ;)
ReplyDeleteJouluiloa Sinulle ♥
Nam! Ihanaa joulua Niina ♥
ReplyDelete