Hama!

Lueskelin sisustuslehtiä kakluunin lämmössä. Löysin siivotessani pinon suosikkejani, Lantlivin kesälehtiä, joita olen säilönyt. Oli ihana haaveilla hetki kesästä kahvikupin kera.

Ulkona on koko päivän satanut vettä ja ollut suoraan sanottuna aivan kamala keli. Lotta oli silti virpomassa naapurin lasten kanssa. Saalis oli aikamoinen ... saattoi olla niin, että äidillekin irtosi pari karkkia tuolta korista.

Sateisena päivänä ei mikään muu ole niin hauskaa Lotan mielestä kuin Hama-helmet! Nämä ovat Maxi-helmiä, joita saimme leikkeihimme blogin kautta. Meillä nämä tanskalaiset "hamikset" ovat olleet kuvioissa jo muutaman vuoden. Niin yksinkertaista ja suorastaan nerokasta! En tiedä leikkivätkö pojat näillä, meillä ei ikinä Verneri innostunut. Mutta tytölle uppoaa kuin voi kuumaan puuroon. Leikitäänkö teillä "hamiksilla"?8 comments

 1. Meillä leikkii 5-vuotias poikakin niillä. Tosin koska meillä asuu hoitolapsia, välillä tyttöjä, välillä poikia ja suht Mikin ikäisiä niin Miki on kyllä oppinut muutenkin leikkimään "tyttöleikkejä", kuten pet shopeilla. Barbit tms ei sentään uppoa, mutta hamahelmet nyt ainakin! Niistä on tehty mm. kuusenkoristeita.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hei ihan mahtavaa kuulla, että uppoavat myös pojille! Meillähän on ollut niin, että Verneriä ei ikinä ole askartelut voineet vähempää kiinnostaa - aina sählymaila, pallo ja muut vempeleet on voittaneet esimerkiksi nämä keskittymistä vaativat hienomotoriset askartelut tai piirtämiset ;D

   Lotta sen sijaan - rakastaa askartelua, piirtämistä ja värittämistä, lautapelejä ja korttipelejä. Ei mitään hurjaa sählypeliä ;D

   Ihania kaikki tyynni, rakastan lapsiani. Mutta toinen on ollut pienestä saakka niin poika ja toinen niin tyttönen. Vaikka kumpaakaan ei ole ohjattu mihinkään. Ja barbin olisin ostanut Vernerillekin jos hän niin olisi tahtonut :) :)

   Kuusenkoristeet hamiksista! Mainio idea ensi Jouluksi.

   Delete
 2. Ihana hama-virpoja! Niin keskittynyt ilme :)

  Jep, oli nykyisen murkun bravuuri erilaiset hamis-jutut. Vieläkin äipän työhuonetta koristaa silitetyt versiot (aivan kaikkia ei kertakaikkiaan voinut säilöä silittäen... ;) )

  ReplyDelete
  Replies
  1. Joo, se vaatii keskittymistä. Mua odottaa tuolla silityslaudalla kolme valmista työtä - taas! Huh huh. Hamahelmitehdas :)

   Delete
 3. Meillä molemmat pojat (nyt 5v ja 8v) ovat tykänneet tosi paljon Hama-helmistä. Niistä on syntynyt kaikenlaista taideteosta, korua ja kuusenkoristetta niin omaan käyttöön kuin lahjaksikin :)
  t.Liisa

  ReplyDelete
  Replies
  1. Moi Liisa! :)
   Niistähän saa vaikka mitä totta tosiaan! Ja jälleen pojat jotka tykkäävät tehdä hamiksia <3

   Delete
 4. Jopa on tytöllä kunnon virpomissaalis! Ihan harmittaa kun silloin kun oma tytär oli pieni, nuo hama-helmet olivat vasta tulossa tunnetuiksi ja niitä ei tullut silloin hankittua. Kummitytölle olen kyllä helmiä ostanut.

  ReplyDelete
  Replies
  1. No joo, kyllä! Vähän liikaakin namia! :)

   Delete