Jos vauvat kirjoittaisivat kirjeen toiselle vauvalle ... ?


Tällä kertaa ei sisustusta - vaan pelkkää vauvaa. Varoituksen sananen!" Hei Kikkara!

Äiti kertoi meille, että meidän tulisi kirjoittaa sinulle kirje. Huomasimme, että olet hieman vanhempi kuin me. Mehän synnyimme maailmaan nyt syyskuussa ja olemme vielä kovin pieniä  - mutta äiti on sanonut, että meistä löytyy voimaa sätkiä ja huutaa aivan tarpeeksi, vaikka muille jakaa.
Se on niin vaikeaa olla sätkimättä ja huutamatta, kun emme osaa vielä puhua. Kauankohan siihen menee, kun opimme puhumaan? Sinä varmastikin jo osaat puhua? Olemme huomanneet, että jos me kummatkin itkemme, ihana äiti tulee nopeammin meidän luoksemme. Välillä oikein juoksee!

Äiti ohjeisti, että kirjeen tulee koskea meidän ensimmäistä ihastusta. No ... kyllä se meillä varmaankin on ÄITI.

Olemme juuri muutama viikko sitten oppineet hymyilemään ja jokeltelemaan. Keskustelemme äidin kanssa päivittäin. Varsinkin silloin, kun hän nostaa meidän pöydälle ja vaihtaa vaippaa. 
Äiti myös pärisyttelee meidän vatsoja ja silittelee poskesta. Se on hauskaa! Meidän silmät suurenevat ja loistavat ihastuksesta  - kädet ja jalat heiluvat vimmatusti. 

Emme ole vielä kunnolla tutustuneet muihin ihmisiin kun äitiin ja isiin. Meillä on käynyt paljon vieraita, jotka ovat tuoneet meille lahjoja ja ottaneet meidät syliin, mutta kyllä äiti on paras.

Äiti sanoo, että olemme niiiiin söpöläisiä. Joo joo, niinhän me ollaankin! Toivoisimme, että äiti pitäisi meitä koko ajan sylissä. Ihan koko ajan. Varsinkin illalla. Meille ei vaan sovi mikään muu paikka. No ehkä isin syli myös. Sylissä on niin lämmin ja kuulee sydämen sykkeen. Se rauhoittaa.
Ja sitten pitää hypyttää ja tuudittaa ja laulaa. Kunnes meille tulee uni. Me myös havahdumme tuosta unesta, koska tuudittaminen on vaan niin ihanaa. Haluamme takaisin syliin ja taas tuuditusta ja hypytystä. Ai että se on kivaa! Yleensä me vaadimme tätä puoleen yöhön saakka. Juu-u. Äiti on sanonut, että hänelle tulee selkä kipeäksi kanniskelusta, mutta meidän mielestä se ei haittaa. Sylissä on niin mukavaa.

Masut meillä on olleet niin kovin kipeinä iltaisin, että ihanat äiti ja isi on välillä hermostuneetkin. Mutta kuten me jo aikaisemmin kirjoitimme, hieman on vaikeaa tehdä muuta kun huutaa ja sätkiä, koska emme osaa puhua!

Äiti on sanoo sitäkin, että vielä kun kuukauden jaksaa tätä sirkusta, meillä masukivut helpottavat. Äiti on niin viisas! Tai sitten se on katsonut tiedon internetistä, mekin saamme katsella internettiä samalla sylistä. 
Kyllä se siellä vauvapalstoilla seilaa, vaikka aluksi meinasi, että ei kannata mennä sinne lueskelemaan. Hih.
Voi vitsit me ollaan siihen ihan ihastuneita! Eikä todellakaan haittaa, vaikka välillä sillä menee hermot, se on vaan hauskaa! Varmaan kohta meitä alkaa jo naurattaakin ääneen sen touhut.

Terveisin, Alva & Vinski"

***

Vauvakirjeenvaihdossa mukana perheblogeja: MeriannenTutipuu, Suomi-äiti New Yorkissa ja Niinan unelmia.
25 comments

 1. Moi, uusi lukija täällä ja ekaa kertaa kommentoin. Onnea vauvojen johdosta! Ihana kirje :) Oletteko kokeilleet vyöhyketerapiaa masuvaivoihin? Auttoi kolmen hoitokerran jälkeen meidän koliikkivauvalle!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos :)
   Ei olla kokeiltu näiden kanssa. Lotan kanssa käytiin enkä huomannut auttavan. Täytyy vaan kärvistellä vielä hetkinen, eiköhän sitten ala helpottaa. Toivotaan ainakin niin :o)

   Delete
 2. Ai että miten hauska :) Joskus tää naurattaa vielä suakin Niina ;) Sulla on ihanat vauvat ♥

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos Mari ;D Aika kultaa muistot, niinhän se menee. Mutta piti vielä näin vanhalla iällä alkaa vauvahommiin niin nyt siitä rokotetaan.Yöheräämiset on pahoja ...

   Delete
  2. Kyllä! Aika kultaa muistot :) Mutta kyllä mä eilen illalla kun katsoin Rimakauhua ja rakkautta, niin sanoin miehelle, että eikö ole ihanaa kun meillä ei ole vauvaa ;)) Että kyllä on tullut sen verran vauvoja nyt hoidettua, että seuraavan kerran sitten mummona hoitelen. Ja toivottavasti menee vielä piiiiitkään siis. Ja kyllä sen iän huomaa valvomisessa ;)

   Delete
  3. Rimis on ihan paras :) Mäkin katsoin sen jakson, kun vauva valvotti ja miehen herätyskello soi aamusta ei nukutun yön jälkeen ... ;D onni tässä on se kuitenkin, että mä jään kotikulmille zombeilemaan ja mies saa lähteä töihin :)))

   Delete
 3. Moikka, tänään pitäisi muidenkin mukana olevien blogien kirjoittaa kirje. Joten käykää kurkkimassa, jos vauva-asiat ajankohtaisia :o)

  ReplyDelete
 4. Ihana kirje <3
  Voimia koko perheelle vauva arkeen.

  ReplyDelete
 5. Voi teitä pienet ihanaiset! Ihana kirje äidille! Kyllähän se äiti on maailman paras tyyppi, aina. Kyllä ne vatsavaivat siitä helpottaa. Sanotte nyt itkien ja potkien äidille, että kahvinjuonti on lopetettava ja kaikki sellainen syöminen josta vatsavaivoja teille tulee. Jos siis juotte vielä tisumaitoa. Ja d-vitamiiinia on kait kahta erilaista laatua, joista toisella pitäisi vatsavaivojen olla vähäisempiä.
  Tsemppiä kasvuun ja hymyileviä aamuja!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Olen yrittänyt noudattaa syömäohjeita joita sain neuvolasta ja kahvia menee nykyisin vain aamulla kuppi :o) D-tipat jätin hetkeksi pois, mutta ei mitään apua, Jekovit menee meillä.

   Delete
 6. Moi Alva ja Vinski! Muistakaa kertoa niille teidän Hytkyttäjä-vanhemmille, että ne kehittyy varsin nopeasti käyttämään montaa raajaa eri toimintoon, ihan rumpalitasoisesti. Siinä missä vasen lonkka kannattelee, oikea käsi hämmentää ja saman puolen jalka hytkyttää ja ja joku raaja vielä niistääkin. Ja että on ihan okei kun huomaa että joskus yksin kaupassa heijaa sitä ostoskärryä ajatusten risteillessä jo kolmannessa kohteessa. Ja erityisesti silloin kun päivä on harmaa, ja teidän masussa käy pöhinöitten pöhinä, ja äitinne harmittelee, että olisipa hänkin juuri nyt kahtena, muistakaa silloin kuiskata väliin, että just tuollaisena, yhtenä ihanana hän on täydellisen riittävä. Ihanaa joulunaikaa pikkuiset, tuijotelkaa joulun valoja (ja taikaa!) Susanna

  ReplyDelete
 7. danke für die wunderschönen bilder und inspirationen!!!
  alles liebe von angie aus deutschland

  ReplyDelete
 8. Ihana kirje. Kiva kun lähdit mukaan. Nyt on kaikki muutkin kirjeet livenä. Mä en vaan kestä kuinka ihania uo kaksoset voi olla. Mä voisin ottaa viel muutaman tähän. Mahtuis kyllä. <3

  ReplyDelete
 9. Ihanat Alva & Vinski! Oletko lukenut http://www.happiestbaby.com/ - kaikkien Brooklynin (ja NYCin, ja Losin!) uusien aitien ja isien raamattu. Nama taktiikat toimii kuin taika kaikilla vauvoilla kun iltaisin itkettaa. Paras tippi mita keneltakaan olen saanut tai mistaan lukenut!!
  x Annabella

  ReplyDelete
 10. Heippa pienokaisten Äippä ja Iskä,

  koittakaan paijata varovasti ja hitaasti vastapäivään ympyrää etusormella vauvojen napaa. Tämä on vanha hoitotapa masukipuun. Harmi vain, että sain tiedon asiasta kun oma lapsonen oli jo selvinnyt näistä vauva-ajan masuväännöistä. Mutta tiedoksi tämä kikka auttaa kaikkia lapsista vaariin :)! Mutta jos ei tule paukkuja muutamamien minuutien kuluessa, masuvääntö johtuu jostain muusta kuin ilmakuplista. Toivottavasti tästä olisi teille apua <3. Terkuin, Minna Espoosta

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos kommentistasi! Kokeilin tätä. Itseasiassa näin NKL:llä kun erään vauvan vatsalle tehtiin just tätä liikettä kätilön opastuksella. Toimii, Vinski rentoutuu huomattavasti kun hoitopöydällä hieron näin vatsaa :) Kiitos siis, muistin tämän kun kirjoitit tästä.

   Delete