Kaksostenpäivää kaikille!
Oikein reipasta kaksostenpäivää kaikille kaksosvanhemmille ja kaksosille! Lykkäsin just kaksoset vaunuihin ja lähden pitkälle lenkille. Ulkoilu auttaa jaksamaan.

Meillä on aloitettu soseet ja vellit ja päivistä on tullut hieman helpompia. Neuvolassa ei katsottu suopeasti soseiden aloitusta ennen puolta vuotta, mutta mun oli pakko. Tuntui, että tyypit juo koko ajan maitoa. Ei tullut masuvaivoja eikä mitään muuta kun tyytyväisempiä vauvoja.
Helpotti.


10 comments

 1. Ihan sama, miten katsovat, oma jaksaminen ja vauvojen hyvinvointi tärkein:) Iloista kaksostenpäivää teille!

  ReplyDelete
 2. Hei,uudehkon suomalaisen tutkimuksen mukaan lasten astma- ja allergiariski on pienempi kun kiinteät aloitetaan aikajänteellä 4-6kk. WHO:n suositus 6kk täysimetyksestä on elinehto kehitysmaissa joissa korvike sekoitetaan jauheesta ja milloin mistäkin likavedestä- ei Suomessa!

  ReplyDelete
 3. Meillä on aloitettu jokaisen lapsen kohdalla soseet 4-5 kk ikäisenä eikä oo koskaan neuvolassa katsottu pahasti :D (täällä onkin kyllä maailman paras neuvolan täti) Joten antaa mennä vain ilman sen kummempia tunnontuskia :) Pääasia että hommat helpottuu sitä mukaa. Muuten, mun omassa neuvolakortissa lukee: 6 viikkoisesta tuoremehuja :D

  ReplyDelete
 4. Hyvä homma! Taisin suositellakin sitä teille siinä postauksessa missä kerroit teidän päivärytmistä. Meillä on niin maalaisjärkisiä neuvolantätejä että he ymmärtävät että tilanteita on monenlaisia eivätkä "tuomitse" liian aikasin aloitettuja kiinteitä. Meillä aloitellaan kiinteät yleensä siinä 4kk:n tienoilla. Kyllähän kasvava vauva alkaa tarvita muutakin kuin maitoa ja vauvan tyytyväisyys kertoo siitä että oikeaan suuntaan mennään. Meidän tätit aina painottavat että pääasia että vauva voi hyvin. Hyvää kevään jatkoa ja mukavaa kaksostenpäivää. :)
  t. Anna

  ReplyDelete
 5. Itse tulin juuri työntämästä tuplavaunuja (vaikkei kaksoset olekaan) tuolla paksussa loskassa, ja hiki tuli. Hyvää kaksostenpäivää teille! Työntelehän joskus tänne meillekin niillä kärryillä ;-)

  ReplyDelete
 6. Mitä nappisilmiä! Eiköhän äiti tiedä mitä vauvat tarvitsee, eikä kenenkään tarvitse itseään piippuun ajaa siksi että vauvat huutaa nälkäänsä. Mun kaikki muksut (joista nuorin on jo 17 ;) ) aloitti soseet 3 kk iässä, eikä mitään ongelmaa ollut. Itse asiassa keskimmäinen - suursyömäri edelleen - aloitti perunan syönnin neuvolan erikoisluvalla jo 2 kk iässä kun mikään maito ei riittänyt kovaa vauhtia kasvavalle vauvalle. Pelimies tuli! Ihanaa oloa teille!

  ReplyDelete
 7. Meidän kaksostytöt, nyt 1v2kk, aloittivat kiinteät n.3,5kk iässä lastenlääkärin painostuksesta;) Ja tämä sanoi, että välillä ei. Neuvolassa tiedetä ollenkaan mikä on oikein, meinasi ihan kiivastua :) ja maissisoseella oli tärkeä aloittaa:)
  Kiitos kauniista elämänmakuisesta blogista! Melko tuore lukija olen:)
  Talvisin terveisin myös neljän lapsen äiti Espoosta :)

  ReplyDelete
 8. Kyllä neuvolassa tiedetään, mikä on lapselle hyväksi. Veljeni neuvolakortissa neuvottiin aloittamaan parin kk:n iässä tuoremehut ja -raasteet... Kortti on kylläkin 60-luvulta :) Meillä pari vuotta sitten neuvolalääkäri käski aloittaa kiinteät, kun kuuli, että vauva on tissillä tunnin välein. Kyllä helpotti! Tsemppiä!

  ReplyDelete
 9. Tsemppiä! Ja ihan oikea ratkaisu aloittaa kiinteät! Mulla on 4 lasta niin suurilla ikäeroilla, että kaikkien kohdalla neuvolan suositus on ollut erilainen. Valitsin niistä aina sen itselle sopivimman :)

  ReplyDelete
 10. Moikka! Joo, kiinteet auttoi päiviin mutta eipä ne mitään ihmeentekijöitä kuitenkaan ole ;) Sama rumba jatkuu! Eilen oli aivan kamalan hektinen päivä joka oli oikeestaan koko ajan jotain käninää ja itkua jostakin suunnasta :o) Tänään ollut paljon kivempi ja helpompi päivä. Näin ne vaihtelee! :))))) Ei auta kun huumorilla eteenpäin!

  ReplyDelete