Maailman parasta näkkäriä!




Oi, tästä alkaen teen näkkärini itse. Kun tämä onnistui minultakin, se onnistuu sinultakin! 
Ja kovin on terveellistä naposteltavaa -  tai siis jos ei laita juustoa päälle niin kuin minä teen. 

Sain reseptin ystävältä, joka teki tätä näkkäriä minulle (oli bongannut sen Suklaamarenki-blogista) - ja tarjosi nimenomaan Brietä ja mangohilloa lisukkeena. Voi vitsit, kun oli hyvää! Ja minä perässä ... niin jäi kummittelemaan mieleeni. Onnistuin tekemään samalla kun vauvat olivat hereillä, ja pitivät mulle seuraa keittiössä. Eli helppoa kun mikä.

Tehkää tekin!

Gluteeniton näkkileipä - 2dl maissijauhoja 3/4dl auringonkukansiemeniä 
1/2dl pellavansiemeniä 1/2dl seesaminsiemeniä 1/2dl kurpitsansiemeniä 2 1/2dl kiehuvaa vettä -
1/2dl öljyä sormisuolaa.

Laita uuni lämpenemään 150 asteeseen (kiertoilma) tai 170 asteeseseen (tavallinen uuni. Sekoita kuivat aineet. Lisää vesi ja öljy. Sekoita tasaiseksi massaksi. Kaada pellille ja levitä. Voit käyttää muovipussia kädessä, kun tasoitat taikinan, hyvä vinkki! Sirottele sormisuola päälle ja sysää uuniin keskivaihelle noin tunniksi. Anna jäähtyä ritilällä. Murra sopiviksi paloiksi. Nauti!


5 comments

  1. Siemennäkkäri on kyllä niiiiin hyvää ja niin helppo ja nopea tehdä! :) Mulla on ihan sama resepti, välillä vähän oon muokkaillu sen mukaan mitä kotoa löytyy. ;)

    ReplyDelete
  2. Tätä pitää kyllä kokeilla. Kiitos ohjeesta.

    ReplyDelete
  3. Näyttää ihanalle! Pakko kokeilla, koska isäni on leipuri, ja tuo kaikkia siemeniä ja jyviä meille. Nyt niille olisi käyttöä!

    ReplyDelete
  4. Tämä on niin hyvää! Meillä kaikki tykkäävät :)

    ReplyDelete