Ihan kohta valmis!








Parit nopeat päivän räpsyt teille. Huh, mikä kaksi päivää takana! Olen sortteerannut tänään kaiken Lotan irtaimiston ja kuinka kummassa sillä tytöllä on niin paljon tavaraa? Olen aivan uupunut. Viime kesänä kävin kaikki lelut, kirjat, paperitavarat, vaatteet - kaiken läpi viimeksi ja nyt sama ruljanssi huoneesta muuton ohessa ja poisheitettävää tuli jälleen huh - jätesäkillinen. Siirrettiin tänään siis tavarat paikoilleen Lotan huoneseen, eli meidän vanhaan makuuhuoneeseen. Sinne pitää saada vielä verhot sitten se olisi siinä. Ajattelin ensin värikkäitä ...  mutta nyt kun huone on pullollaan lastentavaraa, kaipaakin jotain tasapainottavaa, eli jos vaaleat. Verhojen reunoihin voisi ommella jotain hauskanväristä pompomnauhaa.

Vauvojen huone sai myös huonekalut sisäänsä. Ainoa mitä Lotalta sai jäädä on tuo Rie Elise Larsenin lamppu ja Ferm Living- "sisustustarraperhoset" katossa. Perhosille on pieni polku, niitä pitäisi saada lisää siihen kohtaan seinää eli lentäisivät ikkunasta sisälle. Niin kuin oli Lotallakin, en vaan saanut ehjänä irrotettua vanhoja perhosia ja sudenkorentoja. Muutama taulu ja juttu vielä seinälle ja se on sitten siinä. Yhdet kehykset pitää hakea Ikeasta. Sivuverhon löysin omista varastoistani, se on muistaakseni Zaran home mallistosta ja muutamien vuosien takainen.

Vauvat on nyt nukkuneet uudessa huoneessaan siis toista yötä ja ei, ei rauhoittanut menoa. Näin se vaan meillä on että huonosti nukkuvat kaksoset, ei sille mitään voi. Mutta huone on nätti, ei haittaa vaikka äiti on väsynyt. Laitan teille sitten lopulliset kuvat kun huone on täysin valmiina.

Ai niin, vauvojen huoneen vanha verhotanko on löytö torista. Taisin mainitakin. Tanko matkusti meille siis Kuopiosta saakka bussilla - tai siis ei meille, vaan Länsiterminaaliin, josta se piti hakea aivan hirvittävässä hopussa ja kiireessä ja uskomattomana "kalenteri täynnä päivänä" aiheuttaen kauhean stressin miehelleni, joka siis sen haki  - sopii tuonne kuin nakutettu! Kyllä vanha on vaan niin paljon kauniimpaa kuin uusi. Ja kyllä vaan vaimo tietää kun jotain näkee ja kun kolmellakympillä sen sain omakseni. Niin ja miksen itse sitä hakenut, istuin samalla hetkellä kauneussalongissa ;) En ehtinyt!

Tapetti on aivan ihastuttava! Täytyy sanoa, että en muista yhtään mistä sen bongasin, villi veikkaus että Family Living - lehdestä? Johonkin muistikirjani sivuun olin sen raapustanut, että muista tsekata tuo tapetti, kun ajankohtaista -  mutta siis tiesin että ainakin Tapettikauppa.net - myy Hibou Home:n lastentapetteja, joten sitä kautta sain tilattua. 

Pari juttua on tulossa meiltä blogiin myyntiin, kunhan saan aikaiseksi kuvat ja ottaa mittoja. Huonejärjestelyjen myötä jäi siis jotain ylimääräistä pyörimään nurkkiin, jolle ei kaikesta tästä pyörittelystä huolimatta löytynyt hyvää paikkaa. Ja sitten vielä löytyisi pari kolme vanhaa koulutaulua kätköistä. Palaillaan huomenna arvonnan voittajien julistamisen kera ja ensi viikolla sitten kunnon kuvat valmiista kaksosten huoneesta.

Nyt - lasillinen kylmää juotavaa, olen sen ansainnut!

26 comments

  1. Voih, tuo tapetti on kyllä niin suloinen ja upea kokonaisuus :) Tunnelma on todella ihana...ehkä uusi huone on liian ihana nukkumiseen, hehe.

    Ihanaa viikonlopun jatkoa sinne :)
    -Sanna

    ReplyDelete
    Replies
    1. :) Kiitti! Ihanaa, kun huomenna ei tarvitse puuhailla mitään siivous yms. sisustusoperaatioita, saa vaan oleilla.

      Delete
  2. Kivalta näyttää! Sellainen vinkki että auttaisko pimennysverho kaksosten yöunia? En tiedä että oliko jo suunnitteilla mutta meillä oli ainakin siitä apua kaksosten kanssa että huone pimennettiin kunnolla yöksi, oli sellainen valomerkki heille iltaisin että hei nyt aika hiljentyä...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Moi Merja, kahdeksan kuukauden aikana ovat käyneet unille pimennetyin verhoin eikä se ole auttanut tuon taivaallista. Meillä omassa makkarissa oli ja syntyivätkin syksyyn ja talvenpimeyteen. Ei auta. Sama rutiini kyllä toistuu joka ainoa ilta eli iltapuurot, pesut, yöpyjamat, maidot tutit ja unirätit. Silti - no ne nukahtaa kyllä suht'hyvin ei siinä mitään. Mutta yörumba alkaa noin tunti sitten eli just näinä yön pimeinä tunteina.
      Huone on nyt säkkipimeä, mutta sieltä mä just kömmin pois kun piti pikkuista sylitellä ja rauhoitella että ei herätä siskoaan. Tämmöstä täällä.

      Tosiaan, me ollaan kokeiltu aivan kaikkea ja oon heittäny vesilintua. Käyn noin 6- 8 kertaa yössä vauvojen luona. Emme anna enää maitoa kun vasta aamulla. Eilen taisi olla klo 05:00 maissa herralle ja siitä tunti niin neiti heräsi. Neiti ei sitten enää nukahtanut uudestaan. Me nyt vaan joudutaan kestämään, ei pysty keksimään enää keinoja.
      Puolilta päivin nukkuivat noin 2-3 tuntia ja nämä oli ainoat p-unet esimerkiksi Vinskille. Sisko otti vielä pienet tirsat viiden maissa - nukahti kuitenkin helpommin kuin veljensä nyt yöunille. En tajua mistä kiikastaa? Eivät vaan ole nukkujia nämä :/ Nostan kädet pystyyn ja antaudun! ;)

      Delete
    2. Harmillista, mut muistelen että näitä tällaisia kausia oli meilläkin. Välillä piti sitten pitää vähän jo yökoulua, eli ihan pienestä itkusta ei enää menty ollenkaan huoneeseen. Muistelen että erotettiin myös levottomimpaan aikaan eri huoneisiin, onneksi niitä huoneita oli tarjolla siinä pari meidän makuuhuoneen vieressä, toinen oli yläkerran olkkari ja toinen vauvojen huone, eli pinnarit vaan laitettiin eri huoneisiin joksikin aikaa. Sitten kun oppivat seisomaan pinnarissa alkoi se leikki että nukkumaan mennessä vuorotellen nousivat pinnareissa kikattamaan. Yksi vanhemmista päivysti makkarissa nukkumaanmenoaikaan, aina kun jompikumpi pongahti ylös, käytiin vaan määrätietoisesti laittamaan takas makuulle, sanomatta sanaakaan. Jonkun aikaa sitä leikkiä aina kesti ennen kuin väsyivät...

      Delete
  3. Lovely! Ihanaa inspiraatiota täältä saan. Meillä pieni 3kk ikäinen vauva, asumme kaksiossa joten ei lastenhuonetta vielä, mutta mamalla suuret suunnitelmat tulevaa varten toki :D
    Mistä tuo petteri kaniini- lippunauha on? Jotain tollaisia voisin jo hankkia ennakkoon.. ja saisihan sen nyt jo pinniksen päälle. Kiitos tästä kauneudesta mitä täällä jaat! :)
    Marie

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hei ja kiitos paljon sanoistasi. Ihana kuulla, että viihdyt blogini parissa.
      Petteri kaniini lippunauhan olen aikoinaan hankkinut Kaunis pieni elämä - nettikaupasta. Kannattaa kysellä sieltä vaikka meilillä, siitä kun lippunauhan hankin on nimittäin jo muutama vuosi vierähtänyt.

      Delete
  4. ps. nyt muuten muistan, että kyseessä oli toinen Hiboun tapetti ja menin sitä tarkistamaan ja huomasin heti tämän uutuuden sieltä sivuilta. Niinhän se menikin. Ja sitten ihastuinkin tähän. Tilasin muuten suoraan tuolta Hibou Home:sta mallipalan, sitä ei ollut vielä saatavilla Tapettikauppa.netistä. En tiedä sitten löytyykö jo nyt.

    ReplyDelete
  5. Aivan ihanalta näyttää! Tsemppiä risaisiin öihin!!!

    ReplyDelete
  6. Sun ihana tyyli on todella inspiroiva, kiitos kun jaksat jakaa näitä kuvia meidän kanssa <3

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kiitos, tottahan toki! Tosi kiva kuulla että löydät inspistä blogistani! :o)

      Delete
  7. Super ihana vauvojen huone :) Kivalta näyttää myös Lotan uusi huone ....

    ReplyDelete
  8. Suloinen huone. Minä muistelen, että pahinta aikaa oli liikkumaan oppimisen aika. Sitten kun tenavat pääsivät päivisin täyteen vauhtiin, alkoivat yöt rauhoittua. Jaksamista!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Niinpä. Taitaa olla näillä meidän kaksosilla joku vaihe joka yö meneillään ;D
      Kiitti, kyllä täällä väsyneitä ollaan mutta kesää kohti. Ai että, kesä! :))))

      Delete
  9. Heippa:) kiitos taas inspiraatiosta! <3 mikä on tuo kaapin vasemmalla puolella oleva säilytyspussukka?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Moikka, tsekkaa http://collpart.com/ ilmeisesti saa tuolta tilattua suoraan.
      Meillä on noita lastenlelukoreina - aikoinaan sai ostaa semmosta kaupasta kun Ipanajamit, en tiedä onko kauppaa enää olemassa? Siitä on jo muutama vuosi aikaa.

      Delete
  10. Auttaisiko unia pimennysverho? Meillä on sellaiset jokaisessa makkarissa, ilman niitä ei uni tule.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Moi, vauvat nukahtaa kyllä ihan hyvin. Ongelma on yöheräily. Yöllä on jo pilkkopimeää, meillä ainakin :) Huoh, en tiedä mikä auttais, ne vaan heräilee.

      Delete
  11. Onpa kaunista! Löysin vasta blogisi ja jään kyllä seuraamaan :)

    ReplyDelete
  12. Sun blogi on vaan niin paras :-) Kiitos Niina, kun jaksat jakaa kaiken tämän kauniin :)))))) Tsemiä katkonaisiin öihin!!

    ReplyDelete
  13. Heipparallaa!

    Olen jo piiiiiitkäääään lukenut blogiasti, mutta tämä taitaa olla ensimmäinen kommenttini. Sinulla on ihananista ihanin blogi sekä koti ja mahtava asenne elämään. Ja ne valvottavat vauveliinit......kerta kaikkiaan syötävän sulosia söpöliinejä.

    Aina tulee ihan hykerryttävä olo, kun täällä kyläilee!

    Kiitos! ja tsemppiä elämän keskipäivän helteeseen:):)

    -Anna-

    ReplyDelete
  14. Kerrassaan suloinen vauvojen huone! Joka kerta tosiaan kun sun kuvia kattelee niin tekis mieli laittaa sisustus uusiks omassa kodissa :). Vaarallista ;-).

    Hei en halua neuvoa, mutta haluan vinkata et ootko tietoinen siit Tammisaaren unikoulujutusta? Me saatiin aikanaan apu sieltä hulluihin öihin vauvojen kanssa. Neuvolan kautta saa lähetteen sinne. Tsemppiä pikkuihmisten kanssa!!

    T. Elsa

    ReplyDelete
  15. Aina niin kaunista kaikkialla!! Meillä lastenhuone kanssa pursuaa ihan kaikkea. Kun vaan jaksaisi käydä kaiken läpi ja heittää turhat tavarat kirppikselle ja kaattikselle.

    ReplyDelete