Terveiset kesäkodista!
Pari pikaista räpsyä kesäkodistamme. Eilinen aamupala lasten kanssa ja iltapäivän mehuhetki pihassa. Aurinko paistaa! Vauvat jo kymmenkuisia. En voi uskoa! Ihanaa päivää kaikille.

14 comments

 1. Söpöä ja niin omintakeista sisustusta! Ihanaa päivää tai iltaa sinnekin! :)

  ReplyDelete
 2. Moi,

  Aiemmin kommentoinkin kaksosten, 5kk, äitinä. Ei ole tosiaan esikoisia nämä, vaan esikoinen 3v. ja oli koliikki ja valvottava vauva, mutta silti tämä on aika rankkaa ;) aiemmin 3kk asti nukkuivat päivisin ok ja yölläkin, alkuun tosin 3h välein (kun synnärillä eka heräteltiin..) mutta nyt on jo kuukauden ajan yöllä lähinnä tuttia pitänyt laittaa :S ja en ymmärrä miten sitten 6kk alkaen kahdelle voi edes unikoulua yrittää..Pitänee jossain vaiheessa omaan huoneeseen koittaa, mutta alapa sitten ravaamaan siellä...huoah. En imetä enää, saman verran meni aina korviketta päälle, turhauduin ja väsyin siihen. Kaikki neuvot siis otetaan vastaan..tuo tutti on ollut helpotuskin mutta onhan se myös huono kun tarvii sen nukkuakseen ja juoksuttaa sitten sitä laittamassa, etenkin temperamenttisempi versio ;)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Nyt jo aikuisten kaksosten äitinä pitää ottaa tähän kantaa. Meillä oli lapset samalla ikäerolla, esikoinen kolme ja vauvat. Nukkuivat päivällä 5 h putkeen ja yön söivät kahden tunnin välein ja kun syötin eriaikaan niin se tarkoitti, että tunnin välein hain vauvan viereen. Lopulta olin itse aivan puhki. Silloin siirryin vauvojen kanssa lastenhuoneeseen nukkumaan. Siellä oli sohva, josta sai vedettyä sängyn lattialle ja siinä nukuin poikien keskellä. Oli helppo laittaa tissi tai tutti suuhun ja kaikkien yöt rauhoittuivat. Siitä ne unetkin pikku hiljaa pitenivät. Tsemppiä ja voimahaleja täältä!

   Delete
  2. Moi kaksosten 5kk äiti. Tunnen tuskasi! Meillä nukutaan öisin nyt aika hyvin - voi olla, että kaksoset on nyt liikkuessaan väsyneenpiä, eivätkä heräile niin paljoa sen takia. Tai muuten vaan unen laatu on parantunut kun ovat isompia. Nykyisin käyn laittamassa tuttia noin 2x yössä, jommalle kummalle. Joskus 4x.
   Mutta tämä jo erävoitto, koska ennen saattoi olla jopa 10-14 käyntiä huoneessa yhteensä.

   Meillä Alva nukahtaa yöunille noin klo 20.30 ja nukkuu aamu seitsemään tai herää aikaisemmin esim. kuudelta juomaan maitoa ja nukahtaa sitten vielä uudestaan, joko viereen tai pinnikseen.
   Alva nukahtaa puuron ja iltamaidon jälkeen ihan itsekseen tutin ja unirievun kanssa sänkyynsä.

   Vinski ei nukahda vaan hänen nukuttamisensa menee yleensä tuntia myöhempään kuin sisarensa - koska hän istuskelee sylissä - eilenkin tunnin istui sylissäni, kun katsoin ensin puoli ysin uutiset ja sitten aloin katsomaan Talented Mr. Ripley elokuvaa (joka muuten on loistava aina vaan!). Kerran kävin kokeilemassa jo nukkuvan Vinskin laittamista pinnikseensä mutta havahtui hereille ja rupesi kirkumaan, joten oli pakko nostaa taas syliin ja mennä telkun ääreen. Vinskiä ei voi jättää illalla pinnasänkyynsä mylläämään koska jo nukkuva siskonsa hätääntyy hänen kirkumisestaan, mölinästä ja huutelusta. Vinski nousee koko ajan seisomaan laitoja vasten ja paukuttaa sänkyään. Alva ei tee tätä. Vinski on pakko siis pitää sylissä kunnes nukkuu ja käydä laittamassa pinnikseen. Yleensä nukkuukin sitten paremmin kuin siskonsa, kun lopulta nukahtaa. Joskus nukkuu kuin tukki, vaippapylly pystyssä naama tyynyssä, eikä todellakaan eväänsä lotkauta siihen jos Alva itkeskelee ja hänelle pitää käydä tuttia laittamassa.

   On ne erilaisia! Mua stressaa päivärytmien sekavuus. Kaksoset ei oikein nuku samaan aikaan vaikka mitä tekisi. Lähden yleensä liikkeelle puolilta päivin vaunujen kanssa. Nukahtavat heti, mutta toinen saattaa jo puolen tunnin päästä ruveta jokeltelemaan vaunuissa ja herättää sitten siitä naapurinsakin.
   On niin erilaista kun on kaksi samanikäistä vauvaa yhtä aikaa. Olen aivan sippi mutta koitan nauttia silti kesäilloista :)

   Sarilla on ollut aika hyvät päiväunet vauvoilla!

   Meillä tosiaan nukutaan aamupäikyt ensin klo. 9-9.40 ja näitä ei välttämättä toinen vauva nuku, riippuu monelta herää. Tyttö yleensä tarvitsee nämä unet, alkaa itse hieroa silmiään ja hakea unta. Tänään koitin pitää väkisin hereillä ja onnistuinkin, mutta puolita päivin silti nukuttiin se puoli tuntia vain. Veli nukkua hieman pidempään.
   Eli toiset päikyt noin 12.00 - 13.00 maissa, jotka kestää nykyisin vain puolesta tunnista tuntiin.

   Ja tämän jälkeen ei sitten enää välttämättä nukuta :(
   Vaan mennään siihen klo. 20.00 - 20.30 . 21.30 saakka. Meillä todella vähillä unilla päivät, mutta en tiedä, näin ne vaan on. Eilen vauvat oli niiin kiukkuisia alkuillasta, että löin ne rattaisiin ja tuuditin uneen joskus 17.30 mutta ottivat jälleen vaan 15min tirsat. Tätä rytmitystä olen yrittänyt kovasti hakea että vielä ruuan päälle klo 17 otettaisiin pikku unet, olisi helpompi vauvojen kanssa ilta, kun ne ei olisi niin kiukkuja. Mutta aina ei onnistu vaikka yleensä lähden kärräämäänkin tai jotain. Eli ihanaa, kun nukutan lykkimällä vauvat uneen, mihin multa menee joku puoli tuntia ja sitten ne jo vartin päästä herääkin :D uskomattomat vauvat!!

   Mutta katsotaan sitten yksivuotiaana tilanne uudestaan, kun pitäisi yhdet päikyt vetää, että oisko ne sitten yhteensä sen 30min + 15min + 15min (niinkun kaikki unet yhteensä!?) eli tunnin :D apua! Ja varmaan sama menee siihen itse nukutussessioon multa aikaa. Jees. Ihan mineinä ne saattoi nukkua neljäkin tuntia vaunuissa putkeen ulkona, mutta ei tosiaan enää lähellekään. Vaan tirsoja silloin tällöin ja eri aikaan.

   Sekavaa, mutta toivottavasti jotain vertaistukea kuitenkin sait :) Tsemppiä sulle!

   Delete
 3. Ihania kuvia teidän kodistanne. Nopeasti tuo aika menee, kohta vauvat jo juoksevat eikä heitä sitten enää voi vauvoja kutsuakaan. Mutta suloisia ovat!

  ReplyDelete
 4. Ihanalta näyttää! Tuo puputarjotin pisti silmään, onko se mistä vai vanha?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Moi, pieni puputarjotin on Rice:n tuotantoa ja muistaakseni pari vuotta sitten hankin sen Stockalta - apua en muista! :o) Mutta jostain alekorista se tarttui mukaani :O)

   Delete
 5. Kesät talvet teidän koti on yhtä herkku, ja voi noita bebbejä, ovat valloittavia! Mukavia sadeaurinkopilvipouta päiviä, vaihtelevaa on ollut Suomen suvi.

  ReplyDelete