Pieniä ajatuksia tänään sunnuntaina ...








Blogihiljaisuuteen syynä kaksosten jotkin ihmeen extrayöhepulit, joiden vuoksi valvottiin tunti tolkulla tyyliin ensin kahdeksalta nukkumaan, sitten lastenhuoneessa ravaamista vähän väliä rauhottelemassa ja toinen herää huutamaan yhdeltä (kun olet itse juuri nukahtamassa) ja rauhoittuu vasta neljältä uneen ja sitten on toisen vuoro aloittaa konsertointi. Onneksi viime yö oli helpompi. Hereillä oli pariin otteeseen vain Alva (jes!). Poikanen nukkui koko yön heräämättä kertakaan. Voi olla, että pakkaset sekotti pakan, koska emme päässeet ulkoilemaan - emmekä mihinkään! Päikkäritkin nukuttiin sisällä, eikä siitä tullut mitään. Nyt olemme ulkoilleet pari päivää normaalissa rytmissä.

Eilen olin sopinut kaverin kanssa Ateneum-käynnin ja kahvit kaupungilla, en vaan aamulla jaksanut alkaa edes pukeutua.  Päässä kamala särky ihan vaan väsymyksestä ja peilistä katsoi hirviönainen takaisin. Monta valvottua yötä takana - ihan kamalaa. Nämä kaksi kuitenkin ovat päivällä todella aurinkoisia ja hyväntuulisia eikä heitä itseään haittaa yhtään, etteivät nuku kunnolla.

Ikäviäkin uutisia saatiin. Tai no, ei niin ikäviä mutta kuitenkin mieltä rasittavia. Meidän on remontoitava kylpyhuone täällä alakerrassa mitä pikimmin. 
Olemme lykänneet sitä taloudellisistakin syistä jatkuvasti ja lattialaatat irtosivat lattiakaivon ympäriltä Joulun aikaan ja vesivahinko alkaa ihan varmasti muodostua - ellei sitä jo ole. Jotain ihan varmasti, mutta tarkoitus onkin rakentaa koko kylpyhuone uusiksi ja eristää lattia. Koska kaksoset työllistää ja kuormittaa aika paljonkin ja mies on töissä, katselemme tässä ehdokkaita remonttifirmoja -
Metsäkylän Navetan osaajarekisteristä ja muita, jotka taitavat vanhan hirsitalon kunnostusta.
Toisaalta ihanaa, kun saamme vihdoin kypyhuoneesta semmoisen kun haluammekin ja mielestäni talo ansaitsee. Vuosia mietintää kuitenkin takana pyykätessä ja pyykkiä kuivatessa, joten suunnitelma on mun pääni sisällä jo muhinut valmiiksi kuvaksi ja tunnelmaksi. Jos on vinkkejä remppafirmoihin niitä saa antaa.

33 comments

  1. "Kurjia" uutisia valvomiset ym, mutta silti taas niin järjettömän ihania kuvia että mä en kestä!! Tuijottelin noita kuvia vaikka kuinka kauan! Huh miten ihana tunnelma niissä. Kiitos kun jaksoit ilahduttaa ja kirjoittaa tänne blogiisi. Supertsempit superäidille sinne!

    T. Elisa

    ReplyDelete
  2. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kiitos! täällä aina pohdin, että kehtaako edes postata noita kuvia, kun ei ole kummoista kuvailla näin pimeällä. Oon niin tarkaksi tullut bloggaillessa, ehkä liiankin :D Ehkä nämä ovat siksi ihania kun on ihan arjesta ja tässä ja nyt. Sekä tietenkin - kiitän teitä lukijoita jakamasta tätä bloggailua ja matkaani täällä Niinan Unelmissa :) Ilman teitä ja kauniita sanojanne eipä tätä blogia olisi olemassakaan. Kiitos tsempityksestä!

      Delete
  3. Ikävä kuulla yövalvottamisista ja remonttiharmeista. Tsemppiä täältäkin! Meillä on remontit hoitanut Kumpulassa majaa pitävä Finnralia (http://www.finnralia.fi/), voin ehdottomasti suositella! Vilja ja porukkansa hoitaa hommansa ammattitaidolla ja oikealla asiakaspalveluasenteella. Tätä kun ei aina voi sanoa remonttifirmoista... Toivottavasti löydätte remonttiin hyvät tekijät :)

    ReplyDelete
  4. No ei ole ihme jos bloggailu ei ole ykkös prioriteetti... Meikäläisen blogi on ainakin "saanut siipeensä" yöheräilystä (odotellaan korvien putkitusaikaa... huoh..) Tsemppiä arkeen ja ihania remontti-unelmia! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. No joo ei kyllä :'( mua ihan ärsyttää, kun en ehdi aina vastata kaikille ajoissa kommentteihin ja sitten unohdan jotain kokonaan välistä vastaamatta.

      Delete
  5. Harmittavia ylläreitä tosiaan, mutta toisaalta saatte nyt kerralla kosteat tilat kuosiin! Oiskohan kaksosille tulossa poskihampaita?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Niinpä! Voi olla, että poskihampaat siellä ärsyttää. Tosin nämä on ikänsä olleet superhuonoja nukkumaan. Huoh.

      Delete
  6. Voi kaksosia! Ehkä pakkaset ja teidän liikkumattomuus sekotti pakan. Kurja juttu tuo teidän kylppäri :( Toivotaan nyt ettei pahempaa kosteusvaurioita. Laitan heti tietoa jos saan yhdelta tutulta tietoa noista vanhojen talojen kylppäreistä.

    ReplyDelete
  7. Olisin kysynyt mistä tuo hauska Mikko Mallikas-sätkynukke on? :) Ja hurjasti tsemppiä yöheräilyihin ja remppaan! :)
    T. Sanna

    ReplyDelete
    Replies
    1. Moi Sanna! Oon ostanut sen - Huutonetistä :D Etsin Mikko Mallikas - kirjoja kerran ja löysin tuon. Minusta se on ihana :)

      Delete
    2. This comment has been removed by the author.

      Delete
    3. On kyllä! Ajattelin että voisikohan niitä löytää löytää Ruotsista jostain, mutta hyvää tuuria siis :) Olisiko sinulla vinkkiä siitä mistä voisi löytää nättejä, mahdollisesti kuviollisia lampunvarjotimia (pöytälamppuun)?

      T. Sanna

      Delete
  8. Meillä on teidän kaksosia kuukauden nuorempi tyttönen. Kesästä asti olleet yöt tosi levottomia. nyt viimeset 6vk juuri tollasia kuin teillä nyt. Keksittiin joululomalla nukuttaa illalla vaunuihin, jotka on jo liian pienet. nukkunut niissä päiväunet nyt kylmään aikaan(asutaan pohjoisessa, ulkona ei ole väliin voinut nukuttaa)ja ihan hyvin ne menneet. Kas kummaa, nukku aamuun asti heräämättä. Tehosi vai ekan yön, mutta sen jälkeenkin rauhoittunut niin, että kätinävaihe alkaa vasta 1-2 aikoihin. meilläkin tyttö menee 8 aikoihin nukkumaan. Voin sanoa että todella rankkaa. ei kyllä jaksa itseen panostaa tällä vireystilalla. mutta kevättä kohti ja ikää lisää... Onneksi isommat lapset eivät meillä näihin yökukkuihin herää.
    Tsemppiä ja muistetaan toisiamme kun yöllä kukutaan:)
    t sannaP

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pitää vielä lisätä, että kun tyttö nukahtaa, niin vaununkoppa nostetaan pinnasänkyyn, muuten tulee kolisten alas, kun kukkuminen alkaa... sannaP

      Delete
    2. Meillä nukkui vaihtelevasti pienenä aina toinen kaksosista vaunuissa alakerrassa ja toinen yläkerrassa sängyssä. Meidän vaunuihin ne eivät enää mahdu, koska tuplissa on aina niin surkeen pienet kopat, ettei ne mahtuis niihin enää pituuttaan.

      Rattaita mäkin kelasin tuoda sisään tossa pakkasilla, mutta en usko että nää olisi malttaneet nukahtaa sisällä rattaisiin ... :( Ulkona nukkuvat rattaissa makuupussissa kyllä p-unet. Toinen on se, että tuplarattaiden raahaaminen sisälle olisi joutunut pitään kauheella pakkasella kahta ulko-ovea auki sen aikaa kun ois kikkaillut ne sisälle. Ja just kun on saanut talon jotenkin lämmitettyä olisi taas kylmä :D Mä yritin nukuttaa siis sisälle, mutta semmosia pätkiähän ne nukkui...

      Tsemppiä sinnekin! Mä en yhtään jaksa kuunnella nyt semmosia "meillä nukuttiin jo 3kk kokonaisia öitä " juttuja :D :D Huoh, kun tätä ei voi selittää ennen kuin tämän itse kokee. Hirveetä.

      Delete
  9. Voi kökkö noita yövalvomisia :/ meillä oli aikanaan esikoinen 2-vee kun pikkuveli syntyi ja pikkuveli nukkui erittäin huonosti, saattoi nukahtaa aamu neljältä tai viideltä ja aamuvirkku isoveli nousikin siinä vaiheessa jo käynnistelemään päiväänsä :(. Oli kyllä rankkaa, parista ensimmäisestä kuukaudesta en muista oikein mitään...

    Mutta ihana blogi sinulla on, joten listauduin mukaan :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Voi kiitos Anu, ja lämmöllä otan sinut vastaan tänne pikkuiseen blogiini lukijaksi :) <3

      Delete
  10. Hauskan viattoman näköiset yövalvottajat :)

    Toivottavasti kylppärijutuissa ei tule ylläreitä. Itse tiedän vain näitä Turun suunnan perinnekorjaajia...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Moikka, joo onhan ne söpöläisiä :o) Ja tuplasti haleja ja märkiä pusuja :) Ei voi valittaa kuin öistä ... huoh. No joo, on otettu huomioon kaikki mahdolliset löytyvät yllätykset, että ei kun purkamaan vaan niin otetaan vastaan mitä löytyy ja korjataan! ;o)

      Delete
  11. Tiedän niin tunteen, kun peilistä kattoo monta yötä valvonu zombie... Ja se olo kun ei ole nukkunut. Ihan kauheeta. Hurjasti tsemppiä!<3 meillä on nyt niin uhmaset tyypit,ettei oo ollu energiaa blogin kirjoittamiseen...

    ReplyDelete
    Replies
    1. :) ihana kun ehdit kuitenkin lueskella kuulumisia täällä :) Meillä ei kaksi aikaisempaa lasta oikeastaan uhmailleet ollenkaan. Saa nähdä tämän kaksikon kohdalla :D Ovat muutenkin niin täysin erilaisia ja paljon aktiivisimpia kuin nuo meidän isot oli ikinä. Itseasiassa mun pitäs ilmoittaa ne päiväkotiin kun mulla on kesällä töihin paluu edessä ... :) huoh zzzzzz...zzzzz

      Delete
  12. Voi pojat ;) Täällä taas semmonen liskojen yö ettei armoa..toissa yönä kyllä sitten nukuttiin. Taas meillä kaksoset 11kk kuumeilevat. Sitä onkin sairastettu koko pieni ikä..ja sitä myöten vanhemmat äärirajoilla valvomisen kanssa. Ja mieti, mä palaan töihin kuukauden kuluttua..hiphei! Tuskin se ainakaan korjaa tilannetta, päiväkodista kaikki taudit vaan kehiin ;) Mutta toivon että väsähtävät siellä niin ettei jaksaisi koko ajan riekkua ja kai tossa sairastamisessakin joku raja tulee vastaan - joskus. Kevättä kohti..ei auta. Makaroonilaatikot uunissa näin klo 8.00 Aikainen lintu madon nappaa..jepjep. Välillä kyllä tuntuu että hulluuden partaalla..mutta pienet asiat auttaa, hiihtolenkki (jos ei pakkasta), isovanhemmat jotka toisinana hoksaa autella ;) ja itse pääsen ihan vaikka kauppaan, yksin. Tsempit sinne :) Olen jo aika sanaton näiden nukkumisasioiden suhteen. Mulle heitti eräs perhentyöntekijänkin vain että soittele jos tuntuu että pää leviää ;) Tuli autettu olo...eli sitäpä odotellessa..No, ei mutta aika yksin tässä silti on jospa se jossain vaiheessa se rikkaus kaksosista palkitsee ;)

    Tuija

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hei, mä niin tiedän tuon tunteen! Mua on hitusen pelastanut aamu-unet, eli mies herää koululaisten kanssa klo 7:00 (kun menevät kahdeksaan) ja vauvat herää siihen samaan aikaan kaikkiin ääniin ja Lotan kiljumisiin , se on aina äänekäs kouluunlähtijä kun kaikki tavarat on missä milloinkin. Ja pystyn nukkumaan siinä 07:00-09:00 kun mies lähtee töihin. Hoitaa aamut. Tänään nousin zombina harjaamaan ja letittämään Lotan tukan kun niillä oli uintia aamusta eikä uinnissa saa olla tukka auki. Sitten löntystin takasin sänkyyn ja vedin peiton korviin. Joskus kun mies lähteekin jo heti kahdeksalta tuntuu, etten vaan jaksa nousta mutta pakko on.
      Isovanhemmista meillä ei ole apua. Kunhan nämä vähän kasvavat ja oppivat kuiviksi ja puhumaan edes - sitten lykkään ne heti kyllä esimerkiksi isälleni yökylään :) Näin ovat kaksi isoakin olleet, varsinkin esikoinen oli paljon siellä hoidossa. Näitä uniongelmaisia vaippapeppuja ei isäni vielä klaaraisi, uskallan väittää ;) ! Tsemppiä sinne ja haleja xxx kevättä kohden!

      Delete
  13. Kuvat on niin kauniita ja teillä niin satumaista. Just sellaisia asioita joita ihailen. Ymmärrän niin hyvin tuon yö heräily rumban, meillä melkein saman ikäinen neiti joka aloitti päiväkodin viime viikolla ja yöt yhtä itkua ja parkua. Yritä siinä sitten näyttää elävältä :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kiitos, ☺ minun myös tänään ilmoitettava kaksoset päiväkotiin ... tuntuu utopialta töihinpaluu, kun elää sumussa. Mutta ruuhkavuodet... niin niin. Tsemppiä sinullekin !

      Delete
  14. Voi vitsit! Miten ihana kuva tuo Alvan ja Vinskin kuva, aivan ihanat pienet!Ikävä tuli.
    Mari-sisko.

    ReplyDelete
  15. Siis tosi suloiset kaksoset ja teillä on ihana koti<3 Jaksamista sinne!

    ReplyDelete
  16. Hei!

    Me ostimme "purkukuntoisen autiotalon" jonka halusimme pelastaa. Hankimme vanhanajan hirsimiehen neuvonantajaksi ,korvaamaan alimmat hirret talon päätyyn, tarkastamaan talon kunnon ja rakentamaan lattioita uusiksi. Navetan sivuilta soiteltuani löysin aivan helmet remonttimiehet; Hirsiberia Oy. Heillä on ainakin facebookissa ja sivuillaan joitakin työkuvia. Mielettömän ripeitä ja ammattitaitoisia vanhojen talojen tuntijoita ja alittivat budjettimme heittämällä, todellakin olimme onnellisia kun yhteistyö sujui, sovitut asiat tehtiin ja saimme vinkkejä remontin jatkoonkin ihan vain soittamalla.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kiitos vinkistä! He ei ilmeisesti tee kylpyhuoneita ja ovat ainoastaan Tampereen seudulla Me asustellaan Helsingissä :)

      Delete
  17. Voimia sinne pikkuisten kanssa ja talonkin. Olen sun blogissa ekaa kertaa ja liityin lukijaksi. Tykkään lukea erilaisia blogeja. Ois kiva jos kävisit kylässä Aurinkokujallakin.

    ReplyDelete