Lattialaatat kylpyhuoneeseen saapuivat

Sain eilen aivan ihastuttavan kuorman Domus Classicalta! Nämä sementtilaatat tulevat kylpyhuoneen lattiaan kauttaaltaan.
Tuskin maltan odottaa lopputulosta! Aika massiiviset ja painavat laatat - mutta varaavat lattialämmityksen lämpöä kuulemma ihanasti! 

Laatan paksuuden ja seinäkaivojen kanssa oli ongelmia (eli meille tulee ns. pitkät lattiakaivot suihkun alle sekä ammeen taakse). Kaivot piti tilata erikseen maahantuojalta ja joudumme nyt niitä odottelemaan.

Pientä hetkellistä päänvaivaa aiheutti myös se, että laattaa ei suositella asennettavaksi suoraan suihkun alle.  Kuulimme nanokäsittelystä, joka antaa laattapinnalle teflonpintaan verrattavissa olevan suojan ja joka ei ole liukas.
Tämä käsittely on vielä kaikenlisäksi kestävä sekä se suojaisi laattaa suihkun alla värien haalistumiselta. Käsittely on hengittävä.

Tarkoituksena olisi, että ammetta ja sen suihkua käytettäisiin ykköspesupaikkana, vesi ohjautuu suoraan kaivoihin(myös ammeen alle tulee suora lattiakaivo, jonne vesi valuu) eikä talomme lattiaan enää tulisi niinkään vesirasitetta. Laitamme myös seinäsuihkun ammeen viereen pikkuisten suihkuttelua varten ja muutenkin - tunsin että semmoista me tulisimme kuitenkin tarvitsemaan neljän lapsen kanssa. En halunnut suihkukaappia enkä - allasta, siksi nanokäsittely olisi ratkaisun avain. 

Kylpyhuoneen purkuvaihe on ohitse. Lahovauriota oli jonkun verran ja sitä on nyt uusittu ja kuivateltu. Ummehtunut haju suihkuttelujen jälkeen siis johtui siitä, että vesieriste oli pettänyt ja eriste alla oli kastunut. Niin kuin hieman jo arvelimmekin.

Seinälaataksi hankimme samaa viistoreunaista valkoista metrolaattaa, kuin mitä meillä on jo keittiön välitilassamme.

14 comments

 1. I H A N A T !!! Mä olisin halunnut jotkut ton näköiset viime vuonna valmistuneeseen kylppäriimme, mutta teinin mielestä ne olivat liian pitsiset :-) Mä tykkään!!!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Mä en edes kysynyt teiniltä ;) Napinaa aiheutti saunan pois purkaminen, koska hän tykkää saunoa. Kylpyamme onneksi rauhoitti mielensä ;) Siitä tykkää.

   Delete
  2. This comment has been removed by the author.

   Delete
 2. on kauniit laatat!!! siitä tulee ihanin kylppäri ikinä!!!!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Oi kiitos paljon :) Mietin turkoosia vaihtoehtoa, kun meillä on eteisessä josta käynti - mintunvihreä puulattia :D Mutta ehkä haen sen värin tekstiilein tänne tilaan.

   Delete
 3. Come on! Ihan mielettömän kauniit! Iloista pääsiäistä koko teidän perheelle!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitti! Oon salaa haaveillut "marokkolaislaatoista" jo vuosia, nyt kun niitä saa ihan kotikaupungistakin niin en malttanut olla ostamatta <3 Niin kauniit.

   Delete
 4. Oi miten kauniit laatat! Kylpyhuoneestanne tulee varmasti ihastuttava, jännityksellä odotan kuvia! Hyvää pääsiäisen jatkoa!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos! Et uskokaan kuinka itse odotan.Elelimme sen vanhan hieman tunkkaisenkin pesuhuoneen kanssa kuusi vuotta ...

   Delete
 5. Tattua Niinaa. Ihanalle näyttää jo nyt! Mukavat pääsiäispyhät sinnekin ♥

  ReplyDelete
  Replies
  1. OI kiitos <3 Ihanaa Pääsiäistä sinulle ja perheellesi <3

   Delete
 6. Kaunista! Meille on suuunniteltu samantyylistä tulevan kodin keittiöön. <3

  ReplyDelete
  Replies
  1. Varmasti ihana keittiö tulossa <3 Suunnittelu on kivaa. Haasteet mulla vaan pyörii koko ajan jaloissa enkä silti haluaisi tehdä mitään "sinnepäin" tai muutenkaan hätäratkaisuja. Vaikeaa on, kun ei ole aikaa kunnolla paneutua.

   Delete
 7. Kannattaako laittaa nanohiukkasia kotiinsa, kun niiden terveysvaikutukset ja kulkeutuminen elimistössä on yhä epäselvää? Niiden välttäminen on muutenkin vaikeaa. Vanhassa talossa on parempi turvautua vanhoihin menetelmiin. Vaikka onhan niissäkin ollut ongelmia (lyijy, asbesti).

  ReplyDelete