Tänään unelmoin siitä että ...Lannistuin sen verran, kun kiipesin äsken yläkertaan, että kipitinkin takaisin alas ja päätin kirjoittaa tänne. Siellä odottaa siivousurakka ... uuuuh, jälleen! Eilinen minulla meni sen verran löysäilyiksi täällä kotona, että nyt kaikki kostautuu. Perjantaina oli kivat pippalot työkavereiden kanssa ja meni siis myöhään ... 

Kuinka vältellä siivousta, en tiedä! Olen haaveillut salaa siitä, että edes silloin tällöin kävisi siivooja, joka muun siivouksen ohessa myös vaihtaisi lakanat ja silittäisi pyykkejä valmiiksi.
Kun edes kerran saisin kokea sen, ihanan siivotun kodin tuoksun, kotiin töistä tullessani.
Tiskit olisi hoidettu, vaatteet kaapeissa pinoissa, uudet pyyhkeet vaihdettu kylppäreihin. Vessat pesty -sellaista mitä aina teen täällä - Voi kun joku toinen olisi tehnyt ne puolestani ja asetellut lopuksi kauniin,tuoreen kukkakimpun keskelle siivottua pöytää. Ja vaikkapa paistanut pullatkin valmiiksi meille!

Se on jotain utopiaa, unelmaa, haavetta, semmoista mistä tänään unelmoin. Ja nyt kiipeän takaisin yläkertaan ja tartun imurinvarteen ja sen jälkeen moppaan lattian. Teinin huoneesta tulikin just nypittyä yöpöydästä kiinni purkkaa ja jämähtäneitä jätskitikkuja pois. YYH.
Mies sentään lupasi Lotan kanssa siivota marsujen häkin!

Mukavaa sunnuntaita kaikille! Sitten siivouksen merkeissä tai ei.

18 comments

 1. Samoja mietteitä välillä. Mutta mukavaa syksyä : )
  -Sari, työssä käyvä äiti

  ReplyDelete
 2. Meillä käy siivooja kolmen viikon välein ja olen kyllä tosi tyytyväinen. Toki tavarat pitää itse kerätä aina ennen sitä ja nyt lapsetkin ovat oppineet, että lattiat pitää olla tyhjänä ja tavarat omilla paikoillaan kun siivooja on tulossa. Laskettiin että kotitalousvähennyksen jälkeen hinta on kohtuullinen. Meidän siivooja on nopsa ja tehokas ja laskuttaa vain kuluneen ajan. Yleensä se on 2,5 h. Onhan raha toki poissa jostain muusta, mutta on kyllä muutama riita ja väsykiukkukin vähemmän sitten. Ja kyllä imuroin silti monta kertaa viikossa :D mahdotonta lapsiperheessä kuvitella muuta.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ihan mahtavaa! Kyllä nyt alan itsekin harkita. Emme ole mitään pohattoja - mutta alan uupua kaiken alle, niin tuo mitä kirjoitit, riitojen vähentymisestä - se kannustaa palveluihin.

   Delete
 3. Minä haaveilen samasta, että joku muu edes joskus siivoaisi meillä. En ole ainakaan vielä raaskinut ostaa siivouspalvelua, meillä kun nuo koirat kuitenkin kantavat kuraa sisälle ja siivota pitää lähes joka päivä... Mutta olisipa ihana tulla siivottuun kotiin...

  ReplyDelete
  Replies
  1. Sama ! Meillä myös koiraperhe. Se koira tuo aina sen ylimääräisen ihmisen verran siivottavaa kyllä. Mutta onhan siitä karvakasasta iloakin ;) ... kai ? :P

   Delete
 4. Heipati hei! Voi kuule, mä niin toivoisin, että joku kävisi täällä todellakin tekemässä ne lakananvaihtosiivoukset ja järjestelisi mun puolestani. Se olisi ihan luksusta. Ei vain oikein viitsi, kun olen kotona muutenkin, joten ei tunnu fiksulta maksaa siivoojalle. TIedän niin sun fiiliksen joka tapauksessa... Halaukset!

  ReplyDelete
  Replies
  1. :) Niinpä. Kotonaollessa se vielä meni mutta oli se lepohetki sitten menny aina siihen "muiden jälkien korjaamiseen ja siivoamiseen". Ja miehet pääsee niin helpolla ! Murrrrr.

   Delete
 5. Tiedän juuri mitä tarkoitat ja itsekin toivon joskus, että siivoojaa kävisi meillä. Ai, miten niin koirankarvoja kaikkialla...eihän russeleista lähde karvaa... :D

  ReplyDelete
 6. Voimia. Samasta unelmoidaan täällä. Tänään alkoi vapaat ja sen verran jaksoin siivota että sain blogiin kuvia.... piiiitkän tauon jälkeen. Siivooja ois niin pop. Mullakin odottaa urakka yläkerrassa. Lasten vaatekaapit pitäis käydä läpi. Pienet pois ja tehdä inventaario, että onko siellä mitään päälle pantavaa kun kylmät ilmat alkaa. huoh....

  ReplyDelete
  Replies
  1. :) Sama juttu! Vaatekaappi, ihan hirveetä. Kauheita rytkyjä siellä ainakin itselläni, ihan liian pieniä ja vanhoja :D Pitäs viedä suoraan roskiin vaan kaikki :((( :,( Snif
   Lastenvaatekaapitkin pitää siivota tosiaan ennen talvea - jos jaksaa. Voimia sisko!

   Delete
 7. Nice post, Critical things are explained in details. I appreciate it. Thanks.

  ReplyDelete
 8. This is wonderful. I am not quite much with the internet, but I believe that what I just read is some good material. Thanks for writing such wonderful article. God bless.

  ReplyDelete
 9. Samoja aatteita usein! Harkinnut myös siivoojaa, luulen että suomessakin tämä hieno ostopalvelu yleistyy. Sehän on ihanaa joskus saada ennemmin aikaa nautinnolle ja levolle ja maksaa siivouksesta. Jotenkin jopa ihmeen vähän käytetään näitä me suomalaiset naiset jotka uuvumme työn ja metatyön alle...ainakin ikkunanpesun aion itse jatkossa ostaa. Ostan sitten vaan vähemmän tavaroita nurkkiin ja käytän rahat palveluihin. Itse en koskaan melkeen silitä pyykkejä, en edes lakanoita...monet lakanat on itsessään niin pehmeitä ja ihania! Ja vaatteet valitsen tosi helppohoitoisina kaupasta.. ;) p.s ihana blogi...voimia siivouksiin ja syksyyn!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos ihasta kommentistasi! MInulla kaksi kaveria tästä läheltä otti siivoojan ja kysyi mukaan ns. rinkiin. Siivoojallekin hyvä, jos kohteet on vierekkäin. Mutta hoitovapaa pakotti karsimaan kuluissa muutenkin niin sitten ei tullut lähdettyä. Nyt kyllä voisin. Mielelläni sitä on ostamatta mitään krääsää muutenkaan enää. Säästyisi rahatkin siivoukseen. Olisi kyllä huippuihanaa ... aah.

   Delete
 10. Siivoomisen välttelyksi menee meilläkin usein. Kun perheessä kukaan muu ei välitä miltä siellä näyttää, niin yksin se on turhauttavaa. Minä haluaisin asua siistissä kauniissa kodissa, mutta miesten mielestä se on paikka, jossa säilytetään kaikkea tavaraa ja sitä riittää. Vielä kun nykyisin on se koirakin, jonka karvaa on joka puolella niin siivota saisi joka päivä. Ystävättäreni soittaa minulle maratonpuhelun, kun hänen pitäisi siivota, joten keinomme meillä kaikilla.

  ReplyDelete
 11. Moikka Sari! Meillä mies sanoo, että olen hysteerinen ja ei aina tarvitse siivota. Ei näe likaisuutta tai siivoustarvetta mihinkään. Itse kuitenkin aina kiroaa täysiä kaappeja ja roinaa mitä pitäisi viedä pois tai karsia ... niin just. Millä ajalla mä sen teen? Just kattelin kylpyammetta että pitäs alkaa sekin hinkkaamaan taas kun on pinttynyttä likaa siellä. Kääk, en kestä en jaksa. Pakko se on! :))) :P Treenin kannalta!

  ReplyDelete