Syksyinen sunnuntai

Löysin lempparilehteni Lantlivin nettisivuilta hyvän pullaohjeen. Peruspullataikina -  ja täytteeksi tuli voissa pannulla pehmitettyjä omenanpalasia, suklaarouhetta ja toffeeta*. Ihanan syksyisiä omenapullia! Inspiroiduin myös kuvista - omani on melko samanlaisia, kuin lehden nettisivuilla - hih. 
Niin, eilen kun leivoimme, Lotta täytti virallisesti 9v. - joten juhlistettiin tätä tapahtumaa pullakahvilla.

(*ohjeessa ei mainittu erikseen pullien voitelua kananmunalla, niin en sitä tehnyt, koska noudatan reseptejä orjallisesti. Huomasin, ettei pullasta tule kauniin ruskeaa, joten voitelin nopeasti pullat vielä ennen uunista pois ottamista ja nostin lämpötilaa hetkeksi)

Nyt on satanut niin monta päivää, että koko piha ja nurmikko on aivan märkää muussia. Syksyiset ulkotyöt kuten vaahteranlehtien haravointi ja istutukset, eivät ole olleet ajankohtaisia. 
Näin kun syksy on todellakin alkanut tekee mieli yhä enemmän ja enemmän vain käpertyä iltaisin sisätiloihin kakluunin lämpöön villasukat jalassa. Juoda lämmintä teetä ja juurikin - leipoa pullaa. Paistettu omena, mukana piirakassa tai muissa omenaherkuissa, kuuluu myös meidän syksyyn.
Kuten pataruuat ja puolukkahillo.

Mukavaa syksyistä sunnuntaita kaikille!

2 comments

  1. Tänään on kyllä ollut niin sunnuntaifiilis. Oli ihanaa makoilla sängyssä pitkään kun tytöt katseli lastenohjelmia, mies teki aamupalaa. Sunnuntait. <3

    ReplyDelete