Itsenäisyyspäivä
Rauhallista Itsenäisyyspäivää kaikille. Ja oikein ihanaa Suomi 100v. synttäriä.Minun Itsenäisyyspäiväni alkoi eilen aattona Lotan koulussa aamun juhlallisuuksilla ja nokkahuiluesityksellä ... ja illalla uuden Tuntemattoman sotilas - elokuvan katsomisella. Tänään jatkoin kiertämällä koiran kanssa lumisessa maisemassa pitkän lenkin. 
Nyt kun paisti on uunissa ja pikkuiset nukkuu päiväunia,  ajattelin vaan - löhötä. Ja illalla linnan juhlat tietenkin. Ja piparkakkutalon rakentelua.

3 comments

 1. Moi.Kuulosti kivoilta suunnitelmilta, touhuilta. Kiitos jälleen kerran inspiroivista jutuista ja kuvista. :) ...Oon aina ihastellut teiän portaiden väriä ja olenkin yrittänyt selailla kauempia postauksia portaista. Muistatko ootko joskus julkaissut portaiden väri koodia? Entä onko alakerran lattia saman värinen? Ootko ollut tyytyväinen maaliin eli onko maali pysynyt hyvin portaissa? Meillä kun on nyt lähestymässä portaiden maalaus projekti joten kokemuksia kaipaisin.:)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hei, maali on Permoa. Olen ollut tosi tyytyväinen. Nyt asuttuamme tässä pian jo 8 vuotta, alkaa maali kulua hieman rappusista, askelmien reunoista, kuten kuvasta näkyy ja uudelleen maalausta pitäisi tehdä. Meillä siis olleet kyllä erittäin kovalla kulutuksella, koska kaksoset heittelee yläkerrasta kovia tavaroita jatkuvasti portaikkoon. Silloin kun vauvat oli pieniä niin me myös ravasimme ihan koko ajan ylös alas portaita koska makkarit on ylhäällä. Puhun nyt oikeasti ihan koko ajan - koska sitä se oli. Vuorotellen niitä piti raijata alas rauhoittumaan ja sitten taas ylös ja vuorotellen. Minusta tuntuu että tämän kolmen vuoden aikana portaat on ruvenneet nitisemäänkin ;D Niin oli rankkaa settiä niissä juokseminen.

   Valitettavasti minulla ei ole värikoodia. Edellinen talon asukas oli teettänyt maalaustyön. Sävy on valittu Tikkurilan vanhan ajan värit - kartasta missä on perinnevärejä. Lattian sävy on myös sieltä ja sitä me ollaan kyllä maalattu itsekin mm. keittiössä mutta en kyllä muista koodia ... joku se oli tuosta samasta Tikkurilan kartasta.
   Permo on hyvä lattiamaali, se on kyllä alkydimaali että kestää kuivua eikä hajun takia voi asua samassa huushollissa ainakaan jos maalaa isoja pinta-aloja.

   :)

   Delete
 2. Kiitos kun jaoit kokemuksia. Oon seuraillut kirjoituksiasi vuosi kausia enkä yhtään ihmettele vaikka kerroit portaiden alkaneen nitisemään moisesta ramppauksesta. Mua on virkistänyt/lohduttanut kovastikkin kun oot kirjoittellut niin suoraan ajatuksiasi perhe arjesta. Samaistun niin moneen juttuun vaikka meillä ei olekkaan kaksosia.
  Kiitos vielä maali infosta, nuo tiedot vauhdittaa kovastikkin maali valintaamme. :) Ihanaa joulun aikaa teille sinne! :)

  ReplyDelete