Kaapin tarina

Tässä se nyt on - se kaappi, joka matkusti meille Mustasaaresta. Maksoi 130,- vaan ja bensat, kun kuljettivat monta sataa kilometriä. Ja kun kaappi oli vihdoinkin meidän pihassa, se ei vastannut lainkaan kuvan väriä, jossa se oli mielestäni valkoinen. Se oli mintunvihreä, likainen ja sen lasit olivat pilalla.
Naarmuinen ja haiseva. Ajattelin ensin, että kannan sen suoraan sisään ja maalaan. Ei toteutunut.

Kuitenkin, myyjä ei nähnyt siinä mitään vikaa, sillä olihan kyseessä vanha antiikkihuonekalu.
No eihän siinä mikään muu auttanut, kun minun maksaa ja ottaa se vastaan. Kuukauden kaappi oli pressun alla parkkipaikalla lavan päällä, koska en vaan saanut aikaiseksi tehdä sille mitään. Joka kerta, kun avasin pressua tai kaapin ovia, pölähti sieltä vanhan huonekalun pinttynyt, kauhea, hieman latomainen haju.

Kyselin neuvoja mm. Pömpeli - blogin pitäjältä (sekavassa facebookviestissä, ja pelkäsin ostaneeni sian säkissä) sekä ystävältäni, joilla on vanhoista hajuhuonekaluista kokemuksia ... ohjeet olivat selkeät: pidä pihalla tuulettumassa mutta älä anna kastua kuitenkaan missään sateissa, irroita laatikot, hyllyt yms. kuuraa mäntysuovalla ja kunnon harjalla - joka ikinen kolonenkin, anna kuivua rauhassa, pyyhi etikalla. Maalaa. Sisältäkin.
Tehty. Kaappi ei enää haise. 

Alakaappi hieman tuoksuu, mutta siellä on nyt soodaa muhimassa. Toivottavasti ajan kanssa lähtee. Se ei ole paha. Hometta tässä ei ollut, vain ilmeisesti säilytyspaikasta tarttunut lemu.

Maalasin kaapin Tikkurilan sävyllä ajopuu ja sisältä valkoisella sävyllä, höyhen. Teetimme uudet lasit yläkaappeihin - toinen ei ole vielä paikoillaan. 
Pitäisi vielä vaihtaa nuo vetimet ... 

Mutta mutta ... en vieläkään tiedä, tykkäänkö kaapista tarpeeksi paljon, että se jäisi meille. Takana lukee 1925.

4 comments

  1. Kaappi on kyllä mukavalla tavalla erikoisen näköinen ja ainakin väreiltään istuu teille. Huonekaluissa on vähän se juttu että ne joko kotiutuu tai sitten eivät. Anna aikaa mööpelille näyttää mikä on miehiään :) Mukavaa lauantaita.

    ReplyDelete
  2. Kaapin mittasuhteet on minusta vähän hassut, onnistuisiko ylä-savon ja alaosa irrottaa toisistaan ja näyttäisi sitten paremmalta? Tai rakennat väliin jotain lisää jos haluat pitää kaappina?

    ReplyDelete
  3. Minusta kaappi on hurmaava ja olet valinnut siihen sopivan sävyn. Ottaisin, jos olisi tilaa!

    ReplyDelete