Tallinna 21.-22.5.2011 







Kaikessa karmeudessaan aika suloinen tekele !
Sikamagee ?







 Suuria kuplia ! Koittaisko tehdä perässä ?







Ihana aurinkoinen ilma viihdytti meitä koko viikonlopun.
Sain rutkasti pisamia naamaan ja kuntoiltuakin tuli.
Juoksu sujui hyvin.

Ja toki tuli syötyä, juotua ja shoppailtua.
Jalat särki aamuyöstä. Mutta ei enää.
Enää ei muuta kun väsytä vaan penteleesti.
Tuli hinku lähteä perheen kanssa lomalla uudestaan !
Muutama vuosi ollut väliä ja Tallinna jotenkin muuttunut. En osaa selittää kuinka. Vaurastunut ? Ehkä.

Löysin yhdestä antiikkikaupasta kaksi ikivanhaa joulukoristetta (koskaan ei voi olla liian ajoissa!) sekä vanhan kakkulapion.
Ihanat löydöt !

18 comments

  1. Mä en ole ollut Talsussa vuosiin, kun joskus takavuosina tuli työn vuoksi rampattua turhankin usein! Vähän tekisi mieli tulevana kesänä piipahtaa taas.

    Hirveä pimeys ulkona, mä polttelen täällä kynttilöitä ja nautin sisäpäivästä.

    ReplyDelete
  2. Ukkonen paukkuu ja väsymys painaa päälle. Kaverin polttarit oli viikonloppuna ja vieläkin väsyttää...
    Kakkulapio kuulostaa mainiolta löydöltä :)
    Tallinna on nykyään tosi kiva, kovaa vauhtia nousemassa vielä trendi kaupungiksi. Uskon näin.

    ReplyDelete
  3. nanna
    Kannattaa mennä ! :)
    Ihana reissu ja paikka ja seura ja aah, niin rentoutunut olo kun pääsi hetkeksi pois tutuista ympyröistä & vaihtamaan vapaalle.

    Bambi
    Kyllä ! Samaa mieltä. Arvaa moneen polttariporukkaan törmäsin siellä Tallinnan yössä ? Aika moneen !
    :D Mut kuinka ne oli järjestään miesporukoita ? :D

    ReplyDelete
  4. Mulla on kulunut varmaan 3-4 vuotta, kun viimeks oon ollut TAllinnassa. Mun mielestä jo silloin oli ilmassa vaurastumista - ja hintojen nousua.
    Johonkin reissuun olis kyllä kiva päästä, mutta ilman lapsia :D

    ReplyDelete
  5. Jossain vaiheessa olimme Tallinnassa vuosittain, nyt viime kerrasta on vierähtänyt jo 6 vuotta :( Pitäisiköhän tänä kesänä korjata tilanne?!?!

    Siellä on tosi kaunista!

    ReplyDelete
  6. Oi, ehdinkin jo odotella Tallinnan kuulumisia:) Meillä on ensi viikonloppuna samansuuntainen reissu luvassa tyttökavereiden kesken ja kuulisin mielelläni sinulta, absoluuttisen sisustussilmän omaavana, lisääkin vinkkejä käymisen arvoisista kohteista:). Iik täällä alkoi juuri ukkonen jyristä..

    ReplyDelete
  7. Mä kävin Maijooksissa joskus yli 15 vuotta sitten, jäi mieleen kivana. Muistan ne hauskat talot ja puutarhat joita sai hölkytellessään katsella. Tallinna näyttää tosiaan sun kuvissa erilaiselta kuin mä sen muistan??? Ehkä siellä pitäis käydä joskus -varsinkin sun antiikkilöydöt kuulostaa aika kivoille :P

    ReplyDelete
  8. Tuula
    Oluthan siellä on yhä halpaa ja siideri ;D
    Kiva oli ostaa terassilla iso mustikkasiideri ja maksaa 2.20 ...

    Mia
    Kyllä , hyvin kaunista :)

    Sunna
    Älä multa kysy ihan totta ! :)
    Siinä raatihuoneen torin kulmalla on semmonen kun NUKUPOODI. Pieni puulelukauppa, ihana. Sitten sieltä toisen puolen Raatihuoneen toria löysin antiikkikaupasta niitä juttujani; muuten siellä oli vain sotilaskamaa ja ikoneita, mutta niitä joulukoristeita on vielä jäljellä! :) Siinä vieressä on ihan kiva matkamuistomyymälä jossa oli ihania kudottuja raitatöppösiä lapsille ! Harmittaa, kun en ostanut Lotalle
    :(

    Raatihuoneen torin ympärillä olevan terassit on muuten kalliita.
    Mä kävin sitten kans Viru-ostoskeskuksen läpi. Tosi siisti ja ihana ruokakauppa alakerrassa josta ostin kaikkee hauskaa virolaista keksiä ja sipsiä ja Mesikäpp suklaata :D
    Mun yksi hupi on kierrellä ulkomailla ruokakauppoja. Niin ihania hassuja kääreitä, kahvi ja teepurkkeja. Kiva sisustaa niillä
    ;)
    Ja proseccoa pitä kans hamstrata sieltä päästä kotiin. Niin ihanaa , nam nam !
    Moni kiva antiikkipaikka vanhassa kaupungissa oli kiinni sunnuntaina
    :(
    La ei ollu sen juoksun ja oheistapahtuman illanvieton takia aikaa kaupoille.

    Ja sitten kävin semmosessa kun Melon. Siellä oli alakerrassa vähän niinkusta Veromodaa ja Vilan juttuja outletissä.

    Hanni
    se reitti oli ihana !!! :)
    Ja helppo. Ei yhtään kunnon ylämäkeä edes !

    ReplyDelete
  9. Hei, mäkin näin tuon sikakukkalaatikon, kun syksyllä käväisin miehen kanssa Tallinnassa :)

    Mä olen tosi huono löytämään hyviä ostoksia mistään :( Syksyllä kyllä ostin pojille ja itselleni ihanat lapaset ja itselleni vielä kauniin myssyn. Mun päässä melkein kaikki myssyt ovat rumia, mutta tästä ostamastani tykkäsin. Eivät olleet kalliita käsinkudotuiksi.

    Viru-keskuksessa on Kalev-karkkikauppa, jossa myytiin vaikka mitä ihania suklaita. Lisäksi siellä oli paperikauppa, jossa oli edullista. Mies nauroi, kun mä ostin kyniä ja tarroja :)

    Kuule, näitkö ne ihanat kukkakojut Viru-keskuksesta vanhaan kaupunkiin mentäessä?! Upeita kukkia ja melkein ilmaisia. Kukat pärjäävät hyvin kotiin asti, kun sanoo myyjälle, että on Suomesta. Myyjä laittaa sitten runsaasti kosteutta kukkapakettiin.

    Mun poika menee ensi viikolla luokkaretkelle Tallinnaan, mutta hän ei taida kukkia tuoda. No, jos edes Kalevin valkosuklaamustikkasuklaata...

    - Kristiina -

    ReplyDelete
  10. Kristiina
    Mä olen ollut jo kaksi viikkoa karkki/herkkulakossa :) Ylikin ! Jee :)
    Ois tarkoitus olla Juhannukseen saakka.
    Kalev-karkkikauppaan en siis mennyt. Laivasta ois saanut kahdella eurolla ja risalla sitä valkosuklaamustikkalevyä (kaikki kehuvat sitä!), mutta jätin kauppaan. Ostin lapsille kaikenlaisia hassuja juttuja. Kuten esimerkiki kummituksen muotoisia sipsejä :D
    Näin kukkakojut. Pionit, siis leikot, 1.50. Suomessa 4.50.
    Kröhöm! Noh, en ostanut kuitenkaan vaikka mieli teki. Odotan oman pihan satoa :D
    Tietty esim Köpiksessä kukkakaupat ja kojut kantavat kanssa tuotteensa näkyviin kadulle mutta maljakot ja esillepano on selvästi hienompaa.
    Tallinnassahan ne kukat on upeita ja ihania ja edullisia mutta esim. ne missä ne nököttää on semmosia muovitötteröitä :D Ja ymmärtäähän sen toki, kun ihan eri lähtökohtaiset maat on kyseessä.
    Että ei pahalla, pisti vaan heti silmään, koska olen varsinainen esteetikko :D

    Mulla oli niin paljon tavaraa kotiinpäin, että en ois nyt yksinkertaisesti saanut kukkapukettia ehjin käsin kotiin saakka. Ehkä ens kerralla ?

    ReplyDelete
  11. Niina, mullakin pisti silmään kukkien muovitötteröt, mutta jotenkin kukkien kauneus korvasi sen "tyylimokan" :) Toisaalta Suomessakin kukat ovat vaikka missä ämpäreissä...

    Jotkut kauniit kimput oli pilattu siten, että kimpun ympärillä oli sellainen ruma sellofaanikauluri. Turhaa roskaa.

    Herkkulakko on ihailtavaa! Kyllä munkin olisi pakko aloittaa sellainen, huokaus...

    - Kristiina -

    ReplyDelete
  12. Hähtäh, multa on nyt jäänyt monta postausta väliin! Ihanan kuuloinen reissu ja toi possu on kyllä aika magee!
    Multa on Tallinan matkailu jäänyt, tulin jotenkin aina niin surulliseksi siellä. Kauheaa sanoa, mutta nyt ehkä olis mukavampaa mennä ton "vaurastumisen" jälkeen.

    Mä ostin meille nyt sellaisen puu(?) vartisen päivänvarjon, kun en kans oikein niille muovisille ja metallisille syty. Ostin ihan jyskistä, kolme metrinen halkaisijaltaan. No se on tietty sitten valkoinen, kun eihän niillä mitään kivoja värejä ollut. T:lle tässä just murehdin, että miten sitä tuunais hiukan. Joku pompula nauha reunaan, tai jotain kangas/nauharaitoja tms.
    Tuskin toimerrun tekemään mitään, mutta ikeasta ostin niitä värikkäitä pallolyhtyköynnöksiä ja ajattelin ne siihen ripustella. On sitten hämärille kesäilloille hiukan fiilistelyä. :)

    ReplyDelete
  13. Tallinnassa ei ole tullut käytyä vuosiin, mutta postauksesi ja kommenttien perusteella tekisi nyt kyllä mieli lähteä. Eihän tuosta lahden yli edes menisi kauan. Millainen hintataso noissa antiikkikaupoissa oli, osaatko heittää arviota?

    ReplyDelete
  14. Itse tuon melkein aina sieltä kukkia, tosin minua hymyilyttää osittainen kasari tai olisko 90-luvun look esim ruusuissa jotka on spreijattu sinisiksi ja vielä glitteriä päälle, jäiks! Onhan ne hieman eri tavalla esillä ne kukat siellä, mutta se kuuluu vähän siihen Tallinna fiilikseen. Valitsen aina vanhimman mummeli myyjän :)

    Se Nukupood on IHANA, ostettiin sieltä hiljattain puisia huonekaluja nukkekotiin ja viime jouluksi puisia eläimiä joulukalenteriin. Ovat kestäneet rajutkin leikit.

    ReplyDelete
  15. Aina kun itse käyn Tallinnassa siellä sataa ja on pirun kylmä. Tuli taas kuvia katsellessa sellainen fiilis, että pitäisikö lähteä kesällä koittamaan onneaan. Olisiki kiva nähdä kaupunki aurinkoisenakin!

    ReplyDelete
  16. Kristiina & Bambi
    Totta kuomat !
    Sellofaanikaulukset ja kileet, hileet :D :D YÖKS. Semmonen sellofaanikaulus vai mikä lie folio on ihan hirveä romantiikantappaja; semmosen kimpun kun saa joltain niin on heti että ajattelipa tosiaan ... NYYH.
    :) :) Hih hih!

    Emilia
    Puuvartiset on paljon kauniimpia kun muoviset ! Tietäähän sen. ;eillä on muovinen :(
    Nyt en kuitenkaan hae niitä puuvartisiakaan vaan semmosia bambuisia :) Ois hyvä siirrellä aina tilanteen mukaan. Varjoksi lasten kahluualtaalle, lisävarjoksi ruokailijoille jne.
    Ne olisi niin kuin ylisuuria päivänvarjoja joita siirrellä.
    Olet kyllä ahkera, kun pohdit varjonkin tuunaamista!
    Yleensäkin myytävät varjot on aivan mielettömän rumia. Ei niihin kai silleen panosteta.Tiedä sitä?

    Netta
    Omat löytöni tein halvalla, muutamalla eurolla. Mutta yleensä mun mielestä niissä puodeissa ei oo halpaa. Pitäs tietää antiikkidiilereitä hieman kauempaa keskustasta. Mutta kun en tiedä :(

    Kyllikit
    Nyt oli kyllä aivan ihanaa :)
    Aurinko armas kippura varvas ...

    ReplyDelete
  17. Olispa kiva päästä:)
    Ihana yöppäri Lotalla,pikkunen piirtäjä,ihana tyttö.

    ReplyDelete
  18. Sannu
    :)
    Sottanaama Lotta :) Hih !

    ReplyDelete