Kööpenhamina vielä





Itse matkustan Kööpenhaminassa seuraavanlaisesti. Sitä kuinka sinä matkustat tai miten tykkäät siellä shopata ja syödä - se saattaa olla ihan erilaista, kuin taas se mistä minä pidän. 
Joten muistakaahan, että nämä on niitä mun mielestä kivoja juttuja. Ja mun miehen mielestä. Sellainen loma kuin ihmisetkin vai kuinka ? 

Yövyimme sudenkorentohotellissa (Guldsmeden), jotka olen sattumalta löytänyt ja hyviksi havainnut. Hauska "Balilainen" sisustus ja runsas luomuaamiainen itseleivottuine leipineen, tuorepuristettuine mehuineen - ah ! Luomumaitoa & ihanaa kahvia, luonnonjugurtteja , hunajaa ja suklaacroisantteja - se on vaan superihana. Tiedän, että kaupungista saa hyviä brunsseja mutta tällä aamupalalla oon pärjännyt aina iltaan saakka. Nyt olimme taas siis näistä yhdessä , Bertramsissa. Hotelli sijaitsee Vesterbron eloisalla alueella, hieman kauempana keskustasta. Pidemmällä kuin saman ketjun kaksi muuta hotellia (kaikki samalla suunnalla). Kentältä tulimme junalla päärautatieasemalle ja siitä sitten reippaillen kävelimme Vesterbrogadea pitkin hotellille. Onneksi laukku vielä kevyt tuolloin ja siinä on pyörät alla.

Aika kaukana se olikin. Joten me vuokrattiin hetimiten fillarit. Hotellilla on pyöriä, mutta ne pitää varata jo hotellivarauksen yhteydessä - jota en ollut ymmärtänyt sitten tehdä.
Ja kaikki oli varattu. Käveltiin fillarivuokraamo/kahvila Baisikeliin ja vuokrattiin sieltä. Pyörät on kierrätettyja ja vanhoja, mutta hyviä ajaa - joten jos on kauheen nirso pyörän ulkonäön suhteen, ei kannata varmaan täältä vuokrata.  Meitä se ei haittaa. Kaksi päivää ja kaksi pyörää,  maksoin noin 20,- euroa. Ei paha hinta lainkaan!  Pyörät palautimme sitten vasta sunnuntaina päivällä, ennen kotiinlähtöä (matkalla pe aamukone-su iltakone). Pyörillä innostuimmekin sitten suhailemaan ympäri Kööpenhaminaa ihan fiilispohjalta. Lähinnä Vesterbrossa, Frederiksbergissä, Valbyssä - joka on yksi uusi suosikkialueeni !  Matkan varrella ihastuttavia puistoja, Carlsbergin panimo, söpö terassi, Zoo. Kauniita taloja. Ei siis mitään shopattavaa mutta chillattavaa kyllä hyvällä ilmalla. Käytiin hakemassa parit matkajuomat fillarinkoriin. 
 Pääsi todellakin paikallisten pariin. Ottakaa hotellista ja junasta karttoja mukaanne ja miettikää reittejä etukäteen - ainakin jos teillä on pyörät, ja menette kauemmaksikin, kun vain keskustaan. Ja kaikki puodit ja muut kannattaa merkitä karttaan vaikka hotellilla. Muistatte ottaa osoitteet vaan Suomessa ylös paperille.

Noh, takaisin lähemmäs keskustaa, Frederiksbergissä kannattaa koluta Gammel Kongevej, pitkä katu, mutta siellä on muutama ihana puoti mm. Abel spendabel,  Det mondaene skur, Milibe, NoaNoa, Prik, Okker-Gokker , Nicka ja jokunen muu lastenvaatekauppa ja sekatavarapuoti.

Vesterbrogade on kanssa eläväinen ja sen varressa sijaitsee yksi hauska pieni sisustuskauppa, josta saa Rie Elise Larsenin juttuja. Donde C , niitä saa sieltä suunnalta myös alun Artiumista.


Yks kohde missä halusin käydä on Bungalowin liike. Sinne me ajettiin kanavanrantaa pitkin pyörillä (pyörä- ja kävelytie), aivan ihana ihana reitti ja suosittelen. Kauniita taloja, vettä, kukkivia puita. Eli svineryggeniä (?!, en muista onko oikea nimi sille pyörä- ja kävelytielle rannassa) kunnes tultiin Norrebrohon. Ollaan myös kerran kävelty reitti ja sekin onnistuu, mutta täytyy tykätä kävelemisestä :) Ja mä kyllä tykkään. Mutta myös fillaroinnista ja pääsee nopeasti etenemään. Norrebrosta löytyy myös antiikkiliikkeitä ja kirppiksiä. En osaa nimetä sen kummemmin mutta siellä kun pyörii niin niitä tulee vastaan.
Ja hauskoja kuppiloita. 
Meillä kun ei ollut mihinkään kiire jäätiin välillä istuskelemaan ja viettämään lauantain alkuiltaa, kuuntelemaan kaiken maailman katutaitelijoita ja popsimaan pähkinöitä ja siemailemaan janojuomaa. Oli niin hauskaa !


Keskustan shoppailuydin on Ströget ja siltä lähtevät seikkailevat sivukadut. Illumin tavaratalon lastenvaate- sekä kodintarvikeosasto on ihan aina koluttava. Lastenvaateosastolta saa melkein kaikkia tanskalaisia suloisia lastenvaatemerkkejä ja paljon muita ihania. Illums bolighus, Magasin du Nord siellä aina piipahdan, mutta en ikinä osta mitään. Illumin viereen oli avattu Disney Store semmosista pitäville (mä en henk.koht. tykkää yhtään disneykrääsästä, mutta kävästiin katsomassa ja hirveestihän siellä oli porukkaa, ostin Lotalle Nasuhammasharjan, joka vilkkuu, jeejee). Sitten on tietenkin Grönlykke (2 liikettä peräkkäin), Liebe (täällä menen aina ihan sekaisin, niin ihanaa keramiikkaa), Retrovilla, Fannymia, Lisbet Dahlin liike (myös Tivolissa on mutta valikoima on suppeampi), Karusella , Plint , NoaNoa:t joka puolella (NoaNoalla on myös outlet, jossa en ole koskaan ennättänyt käydä, mutta joskus menen, vannon !), Söstrene Grene, Pink, Stilleben , skedetaivas LAB. (Vernerille pitää aina tuoda jotain Lab.ista) , Creme de la creme a la Edgar
Portobello, Tut og Bissen, Antik No 7 ...  Unohdan varmastikin puolet kaikesta ihanasta, mutta jättäkää te kommentteja puodeista, joissa kannattaa käydä. Ja en edes muista kaikkien liikkeiden nimiäkään ! :) Mieleen tulee vaikka sun mitä mutten muista nimiä.


Ulkona syömisestä. Oon pariin otteeseen varannut pöydän etukäteen illaksi CustomHousesta. Vanhaan tullirakennukseen tehty ravintola Nyhavenin suunnassa. Upea paikka !  Suosittelen, mutta varaus kannattaa tehdä. 
Ystävä kertoi ja kerron myös teille: Kodbyens Fiskebar.
Pakko päästä joku kerta! Sinne kannattaa myös varata etukäteen netin kautta. Ens reissussa sitten! Ollaan myös syöty Nyhavenissa moneen otteeseen, ja saatu aina hyvää sapuskaa.
Luin tuolta Wikipediasta että kun Nyhaven täyttyy paikallisista tietää, että kevät on saapunut ! Ja näin on. Aurinkoisella ilmalla Nyhaven on täynnä naurua ja laulua ja terassit täynnänsä ihmisiä. Sinne kannattaakin poiketa. Mietittiin vielä illanviettopaikaksi Jazz Housea mutta meillä venyi lauantai illan synttäriruokailut keskiyön puolelle, niin emme sitten enää millään taipuneet vatsojemme kanssa. Juhlittiin meidän molempien synttäreitä samalla reissussa.


Tivoli tietenkin, ja Hard Rock Cafe, siellä ollaan kanssa syöty ja hyvää tuttua huttua. Tivolin muut ravintolat - kalliita, ei kokemusta syömisestä. Tivoli on illalla tosi ihana ja romanttinen paikka. Ihan kävellä ja kierrellä. Aikuistenkin kesken suosittu.


Ja säästäkää aikaa & rahaa Kastrupin lentokentälle viime hetken ostoksia ja sisustuslehtiä varten ;) Lentokentällä on vielä NoaNoa jne. jne. 



En tiedä oliko tästä mitään apua teille. Sisustuskauppoja löytyy lisää ja lisää kun kiertelee ja katselee ympäriinsä. Niin kuin sanoin, nämä on mun suosikkejani. Joku muu voi olla sitten toista mieltä.

Kaivoin kuvia joista osa vanhoja ja osa uusia. Matkalla-osiota voi selailla, ja sieltä löytää juttuja aikasemmista Kööpenhaminan matkoistani. Ollaan oltu kerran koko perhe ja siitäkin on tarinaa täällä jossain. Tällä kertaa olimme siis mieheni kanssa kahden ja matkan tarkoitus oli lähinnä rentoutuminen,  ei niinkään shoppailu. Oli kyllä mukavaa. Kerran kyllä paloi käpy, kun miehen puhelin soi perjantaina vielä työasioita aivan koko päivän !!! Lomalla !  Meinasin viskata koko kännykän hus hemmettiin. Mutta joo, sitten sekin rumba rauhottui. Tuntuu taas siltä että vois lähtee vaikka heti uudestaan. Niin monta paikkaa vielä kuitenkin koluamatta.









34 comments

  1. Aivan huippu postaus, Niina! Kiitos! Rakastan tuota kaupunkia. Meillä näyttää oevan samanlainen maku fiiliksen ja kauppojen suhteen. Pyörällä en olekaan vielä Köpiksessä liikkunut, mutta ensi kerralla sitten haluan koluta rauhassa kaikki ihanat pikkukadutkin.

    ReplyDelete
  2. Oi,kiitos,ihania vinkkejä!Köpis olis varmaan se seuraava matkakohde (kahdestaan) ja vinkeistä on huimasti hyötyä kun en koskaan ole käynyt.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pitäkää hauskaa ! :) Oli kyllä aikas mageeta olla vaan kaksin. Kiitos kuuluu siskolle ja Isälleni sekä koiranhoitajille , Vernerin kummisetä vaimoineen.

      Delete
  3. Ihanaa kohta päästä taas tonne!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pitäkäähän lystiä :) Sulla onkin vauvanhoitajat mukana :)

      Delete
  4. Kiitos Niina näistä vinkeistä! Luin postauksen niin innoissani, että taisin aivan unohtaa hengittääkin välillä:) Nyt en varsinkaan enää malta odottaa, että pääsen reissuun. Oli kiva nähdä maanantaina:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sunna, niin olikin ! :)

      Teille tulee ihana matka :) Ja oletpa sen ansainnut kunnon työrupeaman jälkeen.

      Delete
  5. Voi Niina, minkä teit. :) Arvaapa tekeekö nyt mieli Köpikseen. Kiitos vinkeistä, mä taatusti palaan sit tänne, kun tulee tilaisuus matkustaa taas sinne. Haluisin kokea sen just noin, rennosti. Viimeksi oltiin lasten kanssa ja olihan sekin ihan rentoa, mutta tyttö sairasti pahaa vatsatautia tai mitä lie lähes koko reissun ja ei päästy yhdessä tekemään juuri mitään, paitsi eka päivänä sentään katsastetttiin Tivoli.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Miia tiedätkö mitä ?! Sinulta sain joskus vinkin mennä Gamle Kongevej:lle, sinun ihanasta blogistasi - ja sinne oon aina sen jälkeen suunnannut - tietty blogiisikin :) ! Olet aarre !!

      Delete
  6. Huomasin, että kaikki kahvipaikat puuttuu mutta niitähän piisaa Strögtillä. Sitten yksi paikallinen viinimyyjä kertoi meille kivoja itämaisia ruokapaikkoja jossa paikalliset tykkää käydä mutta enhän mä muista sitten yhtäkään enää ... kynä ja paperi puuttui ! Hän oli itse ollut Jyväskylän rallissa ja naureskeli sitä, että suomalaiset (kin) kyllä osaa ottaa ... viskit kehissä heti aamulla Jyväskylässä :D jeah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Strögetillä ...
      ja siellä kans kaikkee muuta shopattavaa vaatteista kenkiin.

      Delete
  7. Suur kiitos näistä ♥ Nyt meillä onkin ystäväni Annin, Loving white Hannin ja sinun vinkit mukaan matkalle. Pitää tosiaan tulostaa kaikki mukaan ja etsiä osoitteet valmiiksi. En jaksaisi millään enää odottaa, muutama viikko vielä :) Mies oli tämän viikon työreissussa ja tuliaiset saatuaan lapset jo kyseli mitä tuodaan heille Kööpenhaminasta ja miksi ei lennetä Hello kitty lentokoneella :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kiitos ! Hanni olikin laittanut jotain vinkkejä joista minäkin otin ylös mutta en ehtinyt mennä :( Plääh !! Mulle ei kolme pvää Kööpenhaminassa riitä enää :D

      Delete
  8. Oon muuten huomannu sen, että kun oli jo viides kerta niin moni putiikki "alkuajoista" on lopettanut tai muuttanut tms. esim MilleLiva Gammel Kongevej:llä. Sitä ei enää ole siellä :( En tiedä onko missään.

    ReplyDelete
  9. Kiitos kaikista ihanista vinkeistä, joita kirjoitit! Tämä on sellainen postaus, jonka etsin käsiini sitten taas kun lähdetään Köpikseen. Jos vaikka pääsisi kahdestaan matkaan joskus :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oi kiitos paljon Anne !! Niin kuin kerroin, oli ihanaa olla välillä ihan kaksin. Kyllä sitä kaipaa, semmostakin aikaa.

      Delete
  10. Kiitos vinkeistä, otin muutaman ylös! Köpiksessä tulee käytyä nykyjään aika useasti moikkaamassa sinne kotiutunutta kaveria.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Voihan vitsi, oon kade !! :) Voi kun mullakin asuisi siellä joku kaveri.

      Delete
  11. Laitoin pari lisää niin kuin aivan ihanan Tut og Bissen puodin - lastenvaatteita & Mailegia. Ja sitten Gammel Kongevej:llä vielä lasten merkkivaateliike Nicka.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ps. eivät ole sitten missään järkevässä karttajärkässä nää , kannattaa ottaa sivuilta osoitteita ylös tosiaan ja merkitä karttaan :) Tms.

      Delete
  12. Kööpenhamina oli kyllä ihana, oltiin siellä viisi vuotta sitten. Kävin silloin Noanoan outletissa, lasten vaatteita sieltä tarttui silloin mukaan. Ja kenkiä! Tuonne täytyy kyllä päästä uudestaan, mutta ennen sitä tehdään matka koko perheen kanssa.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Niin on ! Yritin itsekin etsiä Lotalle kenkiä, silleen, että ostan jos eteen tulee ihanat. Mutta ei oikein tullut :(
      Joo, Nooiksen outlet pitää jossain vaiheessa kyllä käydä :)

      Reissu perheen kanssa kuulostaa ihastuttavalta !

      Delete
  13. Hej,

    ihanan pitkän jutun jaksoit kirjoitella! Tuttuja paikkoja!
    Ehhehe, Jazz Clubilla ollaan Nonnan kanssa kerran käyty -kaikkea muuta, kuin jatsia. Karseeta konemusiikkia...tulipas muistoja mieleen, olin jo unohtanut koko paikan nimenkin :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Eikä ?! Sinne meni kyllä sisään semmosta porukkaa ettei ihan uskois konemusiikin ystäviksi ;D Voi jes, onneksi sitten ei poikettukaan :)

      Delete
  14. Oih! Kävin just Köpiksessä 6 minuutin verran!!! Tänks!!! ;))

    ReplyDelete
  15. Oi! Tää tuli kuin tilauksesta, kun ollaan viikon päästä lähdössä Kööpenhaminaan enkä oo yhtään ehtinyt katsoa katsastettavia paikkoja. No kartan sentäs ostin tänään. :) Joten kiitos vinkeistä! :)

    ReplyDelete
  16. Onpas kattava postaus! Kiitos tästä.

    Harvoin tulee tänne kommentoitua, mulla aina niin vaikeuksia saada kommentit läpi, miehen työkoneelta onnistuu paremmin. Kotikoneessa Linuxin käyttis, en tiedä miten se olisi syynä vaikeuksiini mutta aina jotain kränää.

    Et taida olla Ikean suurin ystävä mutta pakko silti vihjata parista kirjasta, Sy-Älska textil ja kirja Pöytä koreaksi. Varsin kivat ovat, ihania kuvia. Käy ainakin pläräämässä. Ei muuta tällä kertaa!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oi oi ! No kiitos ! :) En tiedä koska tosin oon sinne Ikeaan edes menossa, mutta pitäs piipahtaa ja käydä selaamassa.

      Delete
  17. Hei kaikki, löysin vielä tämmösen ravintola arvostelun Kööpenhaminasta :
    http://www.iirislehti.fi/artikkeli/lampio/rentoa_ruokailua_kopiksessa

    Käykää koklaamassa -- mutta varaus tarvitaan tännekin ! :)

    ReplyDelete
  18. Uudessa Koti - ja Keittiö lhdessä oli Köpiksen vinkkejä mutta mulle ne ei kaikki auenneet :/ ei oman tyylisiä :D

    Designer Zoo kannattaa myös käydä ! Unohdin sen listastani ! :) Vesterbrogade 137 !!! :)
    http://www.dzoo.dk/index.html

    ReplyDelete
  19. Kiitos tuhannesti tästä postauksesta <3 Ollaan miekkosen kanssa heinäkuussa lähdössä ja vinkkejä kaivataan :)

    ReplyDelete