Kiireisen äidin omenapiirakka


Tänä vuonna tuli paljon omenaa. Blogit on onnekseni pullistelleet omppupiirakkareseptejä. Tänään aamulla piti herätä aikaisin lauantaista huolimatta, koska pojalla oli koulupäivä. Ehdin tehdä tässä aamupuuhan keskellä ihanan piirakan odottelemaan koululaista kotiin. Tämä omenapiirakka on tosi mehevä ja raikas. Yleensä minulla on aina hirveä kiire, tuntuu etten ehdi enää yhtikäs mitään. Luen kyllä paljon leivontakirjojakin ja kuolaan kuvia niistä. Mutta äh, se toteutus! Noh, tämän kyllä ehtii tehdä kaikki. Koska tämä on tämmöinen hätävararesepti. 

Kiireisen äidin omenapiirakka

 1. Myllyn Paras - pyöreä piirakkataikina (lähikaupan pakaste-altaasta)
 2. Pihasta noukittuja omenoita
 3. Yksi hintsusti vajaa purkillinen Valion sitruunalla maustettua rahkaa
 4. loraus kuohukermaa
 5. Desi sokeria
 6. 1 pikku lusikallinen vaniliasokeria
 7. 1 muna
 8. kanelia ripoteltuna pinnalle

Kauli taikinaa hieman suuremmaksi pyöryläksi jauhotetulla pöydällä. Asettele pyöreään vuokaan. Kuori omput, leikkaa niistä lohkoja. Lohkot piirakkaan ja täyte kaadetaan päälle. Täyte = kaikki muut aineet sekoitettuna keskenään.

Paista uunin alatasolla 200 asteessa noin 35 minuuttia. 

Puhtia pihahommiin ja haravointiin!

4 comments

 1. Nuo valmistaikinat on kyllä usein kiireisen päivän pelastuksia. Kiva kiireenkin keskellä saada jotain lämpimäistä aikaiseksi!

  ReplyDelete
 2. Koskaan en ole testannut itse rahkan ja omenan yhdistelmää, ja ihmettelen miksi. :) Tätä siis seuraavana leipomuksena. Sitruuna on antaa ruokiin ja leivonnaisiin kivaa raikkautta ja potkua. Välillä sitä tekisi mieli laittaa ihan kaikkeen. :)

  ReplyDelete
 3. Makoisannäköistä omenapiirakkaa :) Sain paljon päärynöitä ystäväni päärynäpuusta. Niitä on kuivattu lastuiksi ja lopuista voisi tehdä vaikka piirakan :) Tervetuloa kurkkaamaan blogiini

  ReplyDelete
 4. Ihanaa, googlasin valmistaikinaohjetta ja tämä tupsahti eteen. Omppuja ämpärit täynnä ja jotain pitää keksiä. Oli ihana, kiitos :)
  Syysterkuin vanha naapurisi Vallilasta :)

  ReplyDelete