Heinäkuun aikaanTäällä lomalla on ihanaa. Kotona on ihanaa. Vaikka ei mitään suurempaa ole tehtykään. On luksusta saada olla vaan kotona ja laitella paikkoja kuntoon. Siivoilla pikkuhiljaa. On mulla hieman maalaussuunnitelmia tänne sisätiloihin, mutta en ota stressiä! Tuo ekan kuvan yläkerran seinä pitäisi maalailla uudestaan. Siinä näkyy jo seitsemän vuoden asumisen jäljet ja on muutenkin kolhuja, koloja ja likaa. Ja tuleehan siitä freesimpi fiilis koko tilaan.

Nyt kotona on ihan eri meininki kun esimerkiksi silloin, kun olin kotonakotona lasten kanssa. Viime kesänäkin pinnaa jo kiristi aika lailla ja jatkuva kotoilu ja lasten kanssa oleminen sekä valvominen 24/7 oli jo tulla korvista ulos. Kaksosia sai koko ajan paimentaa ja nostella lattialta syliin niin, että lonkat ja jalkapohjat huusi hoosiannaa - yhdentoista maissa yöllä kun vihdoin oli sitä "omaa aikaa". En halua valittaa - kuitenkaan!

Mutta nyt! Kuinka ihanaa on ollakaan kotona - ihan vaan olla. Saisinko siirtää äitiys- ja hoitovapaat tähän lähestyvään kolmevuotisikään? Niin paljon helpompaa. Toki niitäkin hetkiä on ... mutta kaikilla on niitä. Kun haluaisi luovuttaa kaiken. 

Kesäloma menee ilman isompia suunnitelmia lasten ehdoilla. Tietty iltaisin alkaa menojalkaa vipattaa ja tekis mieli käydä kuohuviinipullo kainalossa kaverilla jos toisellakin piipahtamassa - ilmat on vaan olleet tosi surkeat. No jospa tämä sää tästä vielä ilostuisi! 

4 comments

 1. Oi, tuo sysimetsä trilogia on niin hyvä :) Meillä luetaan nyt viimeistä kirjaa aina illalla yhdessä.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Joo, ostin tuon ekan osan Lotalle kesälomalukemiseksi :o) Ja on jossain puolivälissä menossa sen kanssa :)

   Delete
 2. Hei,

  ihanaa kun nautit lomastasi :) Niin se elämä lasten kanssa helpottaa kun ikää tulee lisää. Se on onni meille vanhemmille kun saa taas nukkua ja levätä muutenkin enemmän... Elämä hymyilee ja kaikki asiat näyttävät valoisemmilta.

  Ihanaa loman jatkoa ja toivotaan todella niitä kesäloma-ilmoja eli lämmintä :)

  Terveisin, Johanna

  ReplyDelete
 3. :) kiitos Johanna! Juu kyllä nautin! Jotenkin vaikeaa vain olla paikoillaan, mutta kun sen oppii, on kivaa just tässä hetkessä. Ja tätä yritänkin soveltaa :)
  Arjen ja työn hektisyyden jättäminen taakse on ihanaa :) Nyt lököillään mitä nyt lasten kanssa voi. Mutta eipä tarvi aamuisin herätä kelloon ja lähteä töihin ;) Ahhhh. LOMA!

  ReplyDelete