Kööpenhaminassa







Hei kaikki! Takaisin ollaan reissusta. Olipa mukava matka. Hengailtiin, syötiin, pyörittiin kaupoilla ja nautittiin ihanasta Kööpenhaminasta. Meillä teini oli katsonut matkaan lähtiessä netistä jonkunlaisen listan, jossa lueteltiin kaikki must - kaupat. Joten - sen mukaan hipsittiin sitten. Hänellä oli kesätyötili taskussa ja tykkäsi sovitella ja ostaakin muutaman merkkivaatteen (varsinkin Urban Outfitters oli suuressa suosiossa!). Välillä pidettiin taukoja ja mietittiin kartan kanssa uusia reittejä, ettei tarvitsisi ihan koko ajan sahata edestakaisin Strögetiä. Itsekin tuli käytyä muutamilla kulmilla ekaa kertaa, kun seikkailtiin. Ja bongasin puoteja, joihin on sitten omalla reissulla palattava - joskus jos kun pääsee.

Yövyimme Vesterbrossa ja vaikka pelkäsinkin etukäteen, että lapset valittaisivat kävelystä (hotellilla kun oli käytävä aina kerran päivässä kuitenkin freesaamassa ennen illalliselle menoa),  pelkoni osottautuikin turhaksi. Hyvin jaksoivat. Lottakin reippaasti. Piti vain pysähdellä ja ottaa milloin limu ja milloin jäätelö tai jotain muuta pikkusyötävää. Toisena päivänä reippailimme Vesterbrosta Nyhaveniin saakka syömään lounasta. Matkalla piipahdimme jätskillä ja teinin kaupoilla. Yövyimme molemmat yöt Guldsmeden Carltonissa (66) ja meillä oli Lotan kanssa kahden hengen huone ja teinipojalla oli oma huone.

Itse hylkäsin sisustuspuodeissa luuhaamisen tälle reissulle. Nautin vain lasten seurasta ja siitä, että pystyin olemaan läsnä ja kuuntelemaan heitä, kun pikkuiset eivät olleet mukana. Pikkuisia tuli meillä kaikilla ikävä kylläkin kovasti. 
Kävimme kuitenkin Sösternes Grenessä, Notre Damessa ja Plintissä. Lottakin tykkäsi käydä näissä parissa ja mukaan tarttui jotain pientä ja edullista. Esim. hauskat mehujäämuotit oli Lotan mieleen. Ja nyt niissä onkin valmistumassa mehujäät pakkasessa :D

Vaatekaupoissa oli alennusmyynnit ja hankin jokaisella jotain pientä. Alva sai nuo ihanat pandasukat sekä tuon Miniaturen pinkin puseron, Lotalle löysin Illumista söpön Mini Rodinin puseron -50% ja Vinskille otsin muistaakseni MarMar Copenhagenin puseron ja pandasukat lyhyemmillä varsilla.

Ekan päivän iltana kävimme Tivolissa. Isompikin jaksoi muutaman laitteen heilua. Jonot olivat niin pitkiä, että hän ei jaksanut jonottaa. Mutta ihana paikka se kyllä on! 

Olin etukäteen vähän suunnitellut ruokailuja niin, että kävimme heti maanantai aamuna tiputtamassa hotellille matkalaukut ja suuntasimme kunnon brunssille Vesterbroon Mad&Kaffeen. Aivan superihana, ihana palvelu, sisustus ja lokaatio ja hyvä runsas brunssi. Paljon sisustuslehtiä selattavina!
Illalla söimme lasten toiveesta Hard Rock Cafeessa. Seuraavana päiväna söimme tukavan aamupalan hotellilla, lounastimme Nyhavenissa pizzaa ja illalla söimme Vesterbrossa semmoisessa paikassa kun Madklubben.









Muutama kuva, mutta tuntuu että raahasin taas turhaan kameraa mukana. En osaa ottaa kuvia reissussa, kun on koko ajan mentävä eteenpäin. Mukavaa torstaita kaikki!

5 comments

 1. Oi, miten ihania Köpis kuvia! Siellä on aina niin mukavan rento meno ja iloisia ihmisiä. Ehkä se hyggeile tekee ihmisistä iloisia :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kyllä! Se on ihana <3 Tanska ja tanskalaisten tyyli, just mun mieleen :)

   Delete
 2. Ihania reissukuvia! Onko vaaleanpunainen peitto uusi, minkä merkkinen? Sopisi hyvin meidänkin sohvalle :)
  T. Tarja

  ReplyDelete
  Replies
  1. Juu kyllä se on. Jos tarkoitat tuota mikä on tuossa sohvalla Alvan alla osittain? Toin sen juurikin samaiselta Kööpenhaminan matkalta. Ostin sen Söstrene Grenestä.

   Delete
  2. Kiitos vastauksesta, juuri sitä tarkoitin! :) Tarja

   Delete