Itsenäisyyspäivä








Itsenäisyyspäivämme rakentuu ystävistä, hyvästä ruuasta, juomasta. Linnan juhlista. Pian on alettava uunikasviksia laittamaan.Uunipellille sukeltaa bataattia, porkkanaa, perunaa, punasipulia, oliiveja, valkosipulia,kesäkurpitsaa ja fetaa. Seuraksi isketään possua. Salaattia ja punajuuria.

Aikaisemmin päivästä saatiin koko perhe mukaan pitkälle kävelylle, metsäpoluille, lumisateessa. Pulkka luisti yllättävän hyvin.

Eilen kävin jouluostoksilla kaupungilla. Kävin Nougatissa ostamassa siskolle TineK lyhdyn. Lyhty on kyllä niin ihana, että siitä luopuminen tulee olemaan mulle vaikeaa! Apua! Vaikka tiedän, että sisko ilahtuu ikihyviksi.

Tuo alimmassa kuvassa oleva marokkolainen vati oli puoleen hintaan Nougatissa, joten enhän malttanut sitä sinne jättää ... kun tälle esittelykierrokselle kerran nyt lähdin, niin ylimmässä kuvassa oleva pahvinen Lucia- haitarikoriste on Tingeling Leksakerista.

Rentouttavaa Itsenäisyyspäivää kaikille!

14 comments

  1. Ihania kuvia taas! Tuollaisia vanhan ajan joulukoristeita olen etsinyt! Tingelin, oliko se ihan keskustassa? Vietän huomisen päivän lasten kanssa helsingin keskustassa. Tuo olisi varmaan kiva kohde heille? Stockan ikkunan meinasin myös esitellä. Uusia juttuja meille "maalaisille" ;) Ihanaa iltaa!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kyllä, keskustassa, Yrjönkadulla. Noa Noan vieressä :) :)
      Ja Ombrellinossa on kanssa noita vanhan ajan haitareita. Ostin muutaman liitettäväksi joulukortteihin.

      Delete
    2. Kiitos :) Omrellinossa muistan joskus käyneeni, pitää käydä sielläkin. Ajattelin, että lapset saisivat ostaa yhdet ikiomat joulukoristeet kuuseen, Mailegien joukkoon. Stockkalla ainakin on valinnanvaikeus...

      Delete
    3. Mä en ole vielä ehtinyt Stockan joulukrääsän keskellä käymäänkään ;) Pitää toki mennä, sieltä voi tehdä löytöjä.

      Delete
  2. Stockan jouluosasto alkaa olla vuodesta toiseen pettymys mun makuuni. On niin paljon kimallusta, sulkaa ja blinblingiä! Vain discopallo enää puuttuu...

    Tuollaiset vanhanajan haitarikoristeet ovat kauniita. Samoin ihastelen sellaisia paperisia joulukuvia, joita lapsuudessani 70-luvulla oli tapana laittaa jouluisin seinälle.

    Mukavaa illanviettoa!

    - Kristiina -

    ReplyDelete
    Replies
    1. Samaa mieltä. Käyn kuitenkin läpi.Liikaa blingblingiä mun makuuni. Yhdestä koristeesta olen haaveillut jo pitkään ja se on himmeli. Olkinen, iso himmeli.

      Delete
  3. Hyvää itsenäisyyspäivää :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Samma samma ... :) Meni jo, mutta toivotellaan.

      Delete
  4. Ihania kuvia<3 Mukavaa itsenäisyyspäivää:-*

    ReplyDelete
    Replies
    1. Onko! Kuvat on aika heilahtaneita :/ Mutta joo, mennään näillä! ;) Kiitti kiitti.

      Delete
  5. Kavelyt lumisateessa on aika ihania! :) Oikein ihanaa itsenaisyyspaivaa (tai siis siella koto-Suomessa se taitaa olla jo ohi).

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ohi on :) Mutta kävelyretket talvipakkasessa ja lumisateessa on ♥

      Delete
  6. kaunis koriste jonkin tuommoisen haluaisin meillekin. Täytyypä ehkä kurvata ko.kauppaan. Kävin siellä pari viikkoa sitten ja silloin mukaan tarttui palapelejä.

    ReplyDelete