Vauvat


Sain ne! Ihastuttavat Cath Kidstonin cowboy lakanat pojalle! Mies oli taas tosi tyytyväinen ostoksiini... Kuinkahan hän ei koskaan ymmärrä, ettei lakanoita vaan ole ikinä liikaa! Varsinkaan näin hauskoja lakanoita. Yritin selvitä kiperästä tilanteesta vetoamalla uuteen tulokkaaseen -syyskuun lopulla perheeseemme tulee vauva. Tarvitsemme siis lisää lastentekstiilejä. Luonnollisesti. Tottakai! Mitä siitä, vaikka lakanat ovat nyt liian suuret vauvalle ja sitä paitsi Vernerin käytössä -hyvälaatuiset kestävät kyllä kulutusta. Entäs sitten jos saammekin tytön köllöttelemään näihin cowboy-lakanoihin? Minusta ei yhtään tunnu siltä. Osaisinko edes olla ja toimia tyttölasten kanssa, kun olen opetellut nämä kahdeksan vuotta pojanhoitoa? Miehellä on vahva tunne, että tulokas on tyttö. Hän kutsuukin vatsassani oleilevaa "Irmeliksi". Minä odotan poikaa. Verneri haluaa veljen -ison veljen. Jännittävää!

Peiton päällä vartioi vanha lasten lelulammas. Lakanat ostin Ihanasta. Ninan koiruli Ihanan etusivulla on sitten aivan lutunen! Haaveilen itsekin yhä itsepintaisesti koirasta -minua tosin varoitellaan jatkuvasti siitä että: vauva + koiranpentu = mahdoton yhtälö. Koiran hankinta siirtyy myöhemmäksi. Tylsää, mutta järkevintä. Voin tosin seurata koiraperheen muuttumista vauvaperheeksi kätevästi aitiopaikalta, koska sisareni odottaa myös vauvaa! Ja heillä on perheessään pieni suloinen koiruli. Minusta tulee täti heinäkuussa. Maltan tuskin odottaa!

Täällä kotona pieni potilas oli hetki sitten jo kuumeeton, ja takanaan hyvin sikeästi nukutut pitkät yöunet, joten me lähdemme kaupungille elokuviin!

30 comments

  1. Siis oikeesti!?! Vauva?!? Teille?!? MAHTAVAA & IHANAA! Piti lukea tuo eka tekstinpätkä kolmesti, että sisäistin mistä taitaa olla tosiaankin nyt kyse ;D Pitkät piuhat jne...

    Lakanat on ihanat! Nyytti haluaisi varmaan myös tuollaiset... Jo nyt, heti! :D

    Meillä osaa jo Koo kertoa vieraillekin, että sitten kun Nyytti on kasvanut, hän saa kissan tai koiran. Mitään puhetta ei ole kyllä ollut, miten isoksi Nyytin pitää vielä tuosta kasvaa :)

    ReplyDelete
  2. Hurjasti onnea vauvan odotukseen, joka onkin jo tosi pitkällä!

    Ihanaa kesää teidän perheellenne!

    ReplyDelete
  3. Voi että!! Olipa ihania uutisia!!

    Minä olen kyllä myös vähän sen tytön kannalla ;)

    ReplyDelete
  4. ONNEA NIINA!!!! :) Ihania uutisia! t:Ellu

    ReplyDelete
  5. Onnea odotukseen! Olen kanssasi samaa mieltä, että nuo cowboy-lakanat ovat mahdottoman ihanat. Ne on meidän Matin (3 v) suuressa suosiossa.

    ReplyDelete
  6. Voi kuinka ihanaaa! Vauva!! Olen seuraillut paljon blogiasi ja nyt pitääkin jo alkaa jännittämään ja veikkailemaan, että kumpihan sieltä tulee!

    ReplyDelete
  7. Olen todella kiitollinen ja iloinen kaikille teille onnen toivotuksistanne!
    Odotus on mennyt minulta ja koko poppooltamme hieman "ohi" kaiken muun remontti/evakko härdellin keskellä, mutta nyt kun olen jo suhteellisen suuri vatsainen, on pakko alkaa kaivella vauvanhoito-oppaita hyllynkätköistä piiiiitkästä aikaa esille.

    ReplyDelete
  8. Ei vauva ja koira ole välttämättä ole mahoton yhdistelmä ;-)

    Minulla on kuusi lasta aina on ollut koira/koiria ja kuopuksenkin 6kk tänään kanssa kasvaa nyt 11kk iän saavuttanut koiruus ;-)

    ReplyDelete
  9. Onnea loppuodotukseen täältä toiselta pömppövatsalta!
    Minäkin olen hössöttänyt lakanoiden sun muiden kanssa. Parit pitäisi vielä huristella ompelukoneella ennen h-hetkeä.

    ReplyDelete
  10. Onnittelut vauvamasun johdosta! Jonkun blogiin olitkin kommentoinut, että tunika (oliko se tunika??)peittää hyvin vauvamasun...silloin ensin ajattelin, että teille tulee vauva, mutta sitten päättelin, että tarkoitat jotain edellisestä raskaudesta jäänyttä (ei sulle edes tietysti ole jäänyt mitään, heh)masukertymää;)
    Voi kun jännää, nyt onkin syksylle paljon vauvauutisia, mun sisko saa silloin (tytön ilmeisesti) samoin työkaveri saa (kaksostytöt)...

    ReplyDelete
  11. Leveääkin leveämpi
    hymy sinulle unelmainen Niinuskainen
    odotuksesi johdosta!!!=O)
    Minulla hälytyskellot kilkattivat jo Olohuoneen Tuulan luona,
    kun laitoit eräääseen kommenttiin: toinen pallomaha....
    Silloin meinasin heti miten tulla tänne ja kysellä selvitystä sanoillesi,muta en kehdannut....
    Mukavaa,että teille tulee pirpana!!!<3<3<3
    Isoveikka pääsee kuskaamaan vaippoja ja ihmettelemään,kuinka pieniä ne vauvat ovatkaan...vaan sitä taitaa äippäläinen enemmän ihmetellä,kun katselee reipasta tokaluokkalaista!!!
    Onnellista olotilaa masukkalaista kasvatellen...

    ReplyDelete
  12. Onnea oikein olan takaa! Jutuistasi päätellen olet kyllä vhvaa äitityyppiä- ja pärjäisit varmasti hienosti isommankin mieskatraan kanssa! Tuosta koiranpennusta ja vauvasta... toivottavasti se ei ole täysin mahdoton yhtälö, sillä meille tuli huhtikuussa tuollainen samanlainen kääpiöprinssi kuin Ninallakin on... Ja ihme ja kumma huomasin kohta odottavani ensimmäistä lastani, joka syntyy jo marras- joulukuun vaihteessa.:)
    Hyviä vointeja, ja yritähän ehtiä vähän nauttimaan siunatusta tilastasi!
    Ai niin... lakanat ovat ihanat!

    ReplyDelete
  13. Kiitos taasen kaikille näin yhteisesti!
    Juu, olen antanut hieman vinkkejä tulevasta joissain kommenteissani. "Vauvablogia" tästä ei silti tule ;)

    Täällähän on mukavasti kommentoitu tuota koira+vauva hommaakin. Lisää kokemuksia kaivataan. Tässähän alkaa jo itsekin ajatella, että ehkei se sittenkään olisi mahdotonta...

    ReplyDelete
  14. Eikä, miten IHANIA uutisia! Siis WAU VAUDE IHANAA!! ONNEA NIINA!!!

    Minä täällä olen ollut jo lähes 4 vuotta vauvakuumeessa, mutta ei ole vielä ilmaantunut pikkuista kolmosta. Kun yksi vauvan tai mieluusti tyttövauvan mentävä aukko olisi ;-)

    Olen ihan pökerryksissä, voi suloista ja ihanaa!!! En osaa sanoa mitään järkevää.

    P.S: Cowboy-lakanat tosi söpöt, ja tosiaan: lakanoita ei voi olla liikaa!!!

    ReplyDelete
  15. P.S: Itse koiraihmisenä kommentoin tuota koira+vauva juttua.. Eli periaatteessa hieman riippuu myös koiran rodusta, mutta itsellä nyt kokemusta labbispennusta ja vauvasta ja yhtälö valitettavasti ei toiminut. Itse tekisin niin, että jättäisin koiran hankinnan hieman myöhempään. Koiria kuitenkin saa aina... Mutta rodusta edelleen riippuu myös!

    ReplyDelete
  16. P.S: Meillä kans aina ollut 2-3 koiraa kotona, mutta PENTU + vauva yhdistelmä ei toiminut kauhean hyvin. Kun kyseessä oli todella vaativaista sorttia oleva vauva ja aktiivista ohjelmaa kaipaava lintukoira.. SOrry nyt kun mun viestejä koko blogi täynnä!!

    ReplyDelete
  17. Onnea vauvan odotukseen! Just eilen löysin kuopuksen vastasyntynyt kuvan kännykästäni ja ei voi mitään, "munasarjat kyllä hypähtää". Vauvoissa on ihanaa taikaa. :-)

    ReplyDelete
  18. hannis
    Odottelinkin sinulta jotakin kommenttia asiasta. Riippuu tosiaan rodusta, luonteesta, vauvasta -kaikesta. Ehkä tosiaan siirrän koiranpennun hankintaa myöhemmäksi.

    sara
    Kiitos!
    :)

    ReplyDelete
  19. Oi Onnea, se olikin siis totta! Oliko se Marikin blogissa kun kommentoit jotain vauvavatsasta ja ryntäsin jo tänne onnittelemaan. En sitten kuitenkaan arvannut mitään laittaa kun et tällä ollut mitään maininnut. :)

    Mutta siis lämpimät onnittelut ja ihanaa odotusta sinulle. Oma vauvani täyttää ensi viikolla puoli vuotta ja olo on haikea koska hän taitaa olla viimeinen vauvamme. Onneksi kaksi ystävääni saa esikoisensa loppuvuoden aikana ja pääsen taas vauvoja nuuhkimaan.

    Minulla on kyllä vahvasti kohdallasi tyttöfiilis...

    ReplyDelete
  20. Blogisi vannoutuneena seuraajana minäkin uskaltauduin jättämään onnitteluja, miten hieno uutinen! Kiitokset elämänmakuisista jutuistasi!

    T. Jenni, kahden pienen pojan äiti ja kolmatta lasta haikaileva...

    ReplyDelete
  21. Minunkin piti vielä tulla kommentoimaan tuohon vauva ja koira -asiaan:) Minulla on siis 2 jack russelin terrieriä sekä kolme lasta. Aina kun on ollut vauva, on ollut myös vähintäänkin yksi koira. Hyvin on kaikki mennyt... Elikkäs ei välttämättä huono yhdistelmä;)
    Mari

    ReplyDelete
  22. Onnea valtavasti! Blogisi vanha vakkari lukija - vaikka harvoin nykyään ehdin kommentoimaan - seurailee kiinnostuneena tulevia tapahtumia! Meidän vauva jo 1v ja 7 kk..Ihanaa odotusta teille kaikille!
    t. Pippa

    ReplyDelete
  23. Oikein kovasti Onnea!! :)
    Ja nuo lakanat ovat kertakaikkisen ihanat, sellaiset niiin haluaisin meidän lapsillekin. Niin tytölle kuin pojallekin :)

    ReplyDelete
  24. Vauvauutiset ovat aina niiiiin ihania!!! Hirmuisesti onnea ja hyviä vointeja! Nauti, nauti, nauti...:)

    ReplyDelete
  25. Onnellista odotusta!

    ReplyDelete
  26. Onnea odotukseenne !!
    Ihana ylläri oli kyllä, en ole huomannut edes rivien välistä moista asiaa ; )

    Pakko kommentoida myös vauva+koira -yhdistelmää. Meillä oli lapsuudenkodissani ensimmäinen koira pentuiässä, kun minä synnyin - ja hyvin meni, meistä tuli koirien (joita siis tuli myöhemmin lisää) kanssa "sydänystäviä". Myös omaa esikoistamme odottaessa meille hankittiin koira, joka oli vain puoli vuotias lapsen syntyessä...ja hyvin meni tämäkin yhdistelmä. Ainoa negatiivinen (?) puoli oli koiran valtava suojeluvaisto lasta kohtaan tämän ollessa aivan pieni - meillä ei vieraat MIEHET päässeet vauvan lähelle muutamaan kuukauteen, naisista tämä narttukoira ei ollut moksiskaan, ja miehetkin se suvaitsi kunhan neiti vähän kasvoi...
    Tottakai koiran ja vauvan yhdistelmä voi olla myös haasteellinen, riippuen useistakin tekijöistä. Itseäni huoletti lähinnä se, että mitä jos lapsi onkin allerginen koiralle ja siitä pitää luopua heti kun siihen on juuri kiintynyt. Onneksi näin ei ollut ja molemmat lapset ovat olleet tosi terveitä - ja mikä parasta, lapset ovat nykyisin todella eläinrakkaita, liekö osaltaan vaikutusta sillä että ovat kasvaneet niiden parissa....

    Oikein ihanaa kesää sinulle ja perheellesi !

    ReplyDelete
  27. Voi miten onnellisia uutisia!! Oikein lämpimästi onnea sinulle ja perheellesi!!!

    ReplyDelete
  28. Paljon kiitoksia onnitteluista kaikille vielä yhteisesti!

    ReplyDelete