Jouluvalot & -kalenterit



Heittelin eilen valolamppusarjoja kaappien päälle ja Vernerin huoneen ikkunaan. Hirvee kiire ja hässäkkä... joskus kiireessä saattaa saada hyvääkin aikaan. Mielestäni keittiön kaapin päällä oleva jouluvalosikermä on mitä mainioin vaan heittettynä sinne kaiken kaman joukkoon.
Kuvat ovat todella ala-arvoisia. Ei valoa, ei kuvia. Kamerani on yhä huono kun mikä.

Tuossa yhdessä kuvassa Lotalle hankkimani Samu ja Salla kalenteri. Huomenna saa avata!

Mitä vanhemmaksi Verneri kasvaa sitä vaikeampaa oli löytää pikkuyllätyksia tonttukalenterin taskuihin. No, legot menee vielä. Mutta ainakaan BR-leluista en löytänyt yhtään semmoista minipakkausta, joita ostin viime vuonna tonttuun. Siis sellaisia, missä on vain joku yksi ukko ja joku koira tai mopo tms. Muutama oli, mutta ne oli niitä ihan samoja legocityhahmoja joita laitoin viime vuonna taskuihin. Ostin yhden semikokoisen legopaketin ja rikon sitä sinne pikkusen kerrallaan. Muutama smurffifiguuri, pelikortit joissa on jalkapalloilijoiden kuvia, karkkia, kuusenkoriste, miniskeitti, ällölimaa ... semmosta poikasälää. Muttei keksi muuta! Ei keksi vaikka pinnistää. Meinasin, että joku Aku Ankan taskukirja vielä, laittaisi jonkun lappusen missä olisi vinkki etsiä piilosta jostain rojujen alta. Voisi olla vaikka Aaton juttu tai Itsenäisyyspäivän. Aikaisemmin pystyi laittamaan Pokemoneja, tarroja tai Pokemonkortteja -enää ei kelpaa, ne on jo pienempien juttuja vai onko enää ollenkaan "in"? Gogotkin jo menivät omia polkujaan pois.

No purkkaahan voisi kanssa laittaa sinne koska laitan karkkiakin! Hampaille hyvää.

Laitoin Lotalle yhden pienen jutun sinne ja miehelle myös. Olisikos vinkkejä mitä laittaa 9v. pojan taskukalenteriin? Edullista, pientä kivaa?

21 comments

  1. Pienen pojan äitinä silmäni pyörivät nyt päässä. Tuollaisiako haasteita sitä on vastassa...?

    ReplyDelete
  2. Meilläkin oli esikoistytöllä muutamana vuonna tuollainen tavarakalenteri, johon piti itse hommata tavarat. Kaamea miettiminen ja etsiminen sopivasta lahjasta, eikä tullut ihan halvaksikaan..

    ReplyDelete
  3. Emilia
    Kyllä vaan ;D

    Mannukka
    Ei ole tullutkaan ! Huh, mulla meni pikkusälään BRssä ja kaupungilla kivasti rahnukkaa ...

    ReplyDelete
  4. Kaiken krääsän karttajana laiton (silloin joskus kun poikani vielä innoissaan kalentereitaan kurkkivat) lupauksia yhdessä tehtävistä jutuista: tänään leivotaan pipareita,mennään uimahalliin/kirjastoon/eväsretkelle, vietetään peli-ilta, teen herkkuruokaasi, haetaan yhdessä joulukuusi, silittelen selkääsi(tätä teinipoikani rakastavat vieläkin)... Kaikkea sellaista, jota muutenkin tehtäis, mutta mikä näin luvattuna "lahjana" tuntuu paljon arvokkaammalta ja tulee sitten tosiaan tehtyä. Eikä välttämättä maksa mitään (ja maailma ei huku krääsään ja niiden pakkauksiin!)

    - Elma -

    ReplyDelete
  5. Ihania kuvia. Teillä on tosi kivan näköistä... Tykkään:)

    Meillä ei ole tuota kalenterimenetelmää käytössä, kun kolmelle ei saa edullisesti hankittua mitään järkevää ja hyödyllistä... Mies oli ostanut tuollaiset lego-, littlepets- ja mylittlepony-kalenterit. Voi sitä pienen sälän määrää;/ Inhoan.

    ReplyDelete
  6. Taskukalenteriin Heureka Shopista pyöreä noppa ja minikokoinen vatupassi.

    Taskukalenteri tulee kalliiksi, jos sinne meinaa laittaa muutakin kuin marianne-karkkeja. Mä laitan pieniä "tehtäviä".

    ReplyDelete
  7. Meilläkin on taskukalenterissa lappusia, joissa lukee kyseiselle päivällä yhteistä puuhaa. Esimerkkeinä ovat piparinleivontaa, kirjastoreissu, elokuvareissu, metsäretki tätinsä kanssa, uimahallissa käynti ja omavalintainen museoretki. Tiedän esikoiseni innostuvan niistä kaikista. Meillä on lelu vain kolmessa taskussa tänä vuonna ja nekin ovat sarjaa jota poikani kerää. Lisäksi meiltä tulee askartelutarvikkeita ja yhtenä päivänä on erikoisen mallisia post it-lappuja (niidenkin suosiosta olen varma). Taskulamppua ensin harkitsin, mutta päätin olla ostamatta vielä yhtä lisää tähän talouteen, ettei tule ostettua turhia tavaroita. Löysin myös sellaisen vilkkuvalon parilla eurolla, joka on melkoisen pieni ja kai tarkoitettu pyörään huomiovaloksi. Jollekin uudelle korttipelille voisi meillä olla tilausta. Ehkä sellaisen vielä hankin.

    Kivat valosarjat tunnelmaa luomassa!

    ReplyDelete
  8. Ihania valoja! Minullakin on vaikeuksia keksiä tontun taskuihin ylläreitä. Ja huomennahan siellä pitäis jo olla ykköstaskussa jotain, mutta yllärit ovat täällä alakerrassa ja nisse tytyn vieressä nukkumassa. (Näki sen, vaikka piti olla yllätys ja halusi sen ehdottomasti unikaveriksi.) Ou jee.

    Nähdään pian! Taidankin soitella sulle huomenna ja kysellä Verkun lahjatoiveita...

    ReplyDelete
  9. Heippatirallaa-hei!

    Meillä ovat pojat 11 ja 14 v., ja vielä täytyy keksiä ylläreitä! Vaikeaa se on totisesti. Aina ei viitsisi karkkiakaan laittaa. Tässä mun keksimiä juttuja meidän kalenteriin: karkkia tietysti, Kinder-muna, xylitol-purkka, uusi hammasharja, joku kiva kynä ( tänä vuonna Tintti-lyikkäri), eri suuruisia kolikoita, Miniässä-raaputusarpoja, joulukoristeita ( Stockalta ostin pakkauksen, jossa mm.futiskuusenkoriste ym.palloja), itsenäisyyskynttilä, leffalippu. Forumin Ideasta ostin hienot B.Obaman kuvalla varustetut pastillirasiat. Isompi veljeksistä tuntuu ihailevan ko.herraa...Tarrat ovat auttamattomasti out. Adventtisunnuntaisin ja aattona on jotain isompaa ylläriä luvassa.

    Ekana adventtina pojat saavat perinteisesti uudet Muumi-joulumukit. Naapurinrouva antaa Veikkauksen raaputuskalenterit.

    Mukavaa ja jännittävää joulunalusaikaa Sinulle ja perheellesi!

    - Kristiina-

    ReplyDelete
  10. Ai niin, kiva heijastin on myös hyvä ja tarpeellinen ylläri. Joskus olen ostanut muistivihkoja tai jotain tarpeellista koulutarviketta ( kumi, korostustussi, hauskoja klemmareita, kirjanmerkki ). Pienennän kustannuksia niin, että pojat tasaavat avauspäivät: toinen ottaa parilliset, toinen parittomat. Adventteina ja aattona saa molemmat.

    - Kristiina -

    ReplyDelete
  11. Hei WOW mitä vinkkejä! Erityisesti Kristiina, kiitos!
    Meillä ei toimisi nuo leivotaan äidin kanssa tai teen herkkuruokaasi, peli-ilta ... :( :( Mistä tuommoisia lapsia saa kuka ilahtuu noin fiksuista ihanista jutuista? Meillä ei poika muutenkaan halua tehdään mitään tuommoisia juttuja joten jos joulutontusta tulisi ---äsh, ehkä se se on se kuinka lapset kasvattaa ja meillä on menty perse edellä puuhun.

    Mä muuten Kristiina löysin Stockalta semmosen hokkarit - joulukuusen koristeen ja laitoin sen sinne. Kun on näitä luistin koristeita ihan hirvittävästi nykyään minusta oli hauska, että hokkarit! Kyniä ja kumeja, futispallonmuotoisen terottimen laitoin viime vuonna joten tänä vuonna en taida :)

    -A-
    Paas soittaen vaan! Miten musta tuntuu, että tytöille on helpompi keksiä yllätyksiä olkoon ne missä iässä tahansa ;)

    ReplyDelete
  12. Ihania, ihania ja vielä kerran ihania kuvia kodistanne. Teillä on niin kotoisan boheemi kaupunkilaiskotitunnelma!

    ReplyDelete
  13. Älä välitä, ei meilläkään olla kiinnostuttu noista äidin kanssa puuhailuista. Paras olis, jos joka päivä tulis lappu tyyliin "TÄNÄÄN SAAT VIISI TUNTIA PELIAIKAA" :-D Keilaamaan kyllä innostuivat tosi paljon ja se olis voinut olla yksi tekeminen. Mutta lupasin jo, että Hugon synttäripäivänä mennään uudestaan. Sehän on jo lauantai! Seitsemän vuotta maailman kauheimmasta urakasta ;-)

    ReplyDelete
  14. Ihania kuvia ja tunnelmallisia jouluvaloja...vinkkejä täälläkin haetaan!

    Remulle sanoin, että joulukalenteriin saatte sitten joka päivä uuden runon...arvaa millä mallilla oli jätkän naama???

    ReplyDelete
  15. Tämä tahtois myös tuollaisen Samu ja Salla -kalenterin itselleen!! ;D

    Juoksentelin viime tipassa Koon kalenterin täytteitä sunnuntaina ja olin itseeni varsin tyytyväinen. Kunnes eilen purin kaikki valmiiksi salalaatikkoon ja laskin, että niitä riittääkin vasta vain 13:een luukkuun. Argh!! :D

    ReplyDelete
  16. Kuule, samassa puussa ollaan ja perseet edellä mekin :)

    Tosin mä luotan siihen, että ikä tekee tehtävänsä kaikkeen kiittämättömyyteenkin ja että ne kyllä joskus oppivat arvostamaan muutakin kuin pikkuautoja. Viimeistään varmaan, kun on oikeista autoista kyse, hih

    Lapset on lapsia ja kaikki ihana on ihanaa. Sen suhteen taidan itsekkin olla ikuinen lapsi.

    ReplyDelete
  17. Tässä vielä viimeiset vinkit kalenteriin:
    * pakkaus tähtisädetikkuja ( vaikka uudeksi vuodeksi )
    * joku kiva magneetti / avaimenperä ( sellaiset ovat hauskoja, jotka on tehty romutettavien tietsikoiden näppäimistä, kivoja tekstejä )
    * Tekeekö Verneri palapelejä? Ravensburgerilla on kivoja 56 palaisia pelejä ja aiheista löytyy. Paloja voisi laittaa ylläreiksi sopivissa erissä.

    Täytyypä lähteä ostamaan hokkari-koristetta( vaikka ensi vuodeksi ) Kiva idea!

    Ai niin, joskus laitan ylläreihin pienen haasteen. Täytyy ratkoa esim. ristikko,joka paljastaa kätköpaikan. Voi tehdä vaikka englannin kielisen. Vaarana on koulusta myöhästyminen, jos on kovin kinkkinen arvoitus arkiaamuksi... ;)

    Mun mielestä on hauskaa, että 14 v poikani on vielä sen verran lapsellinen, että innostuu ylläreistä! Vaikka olenhan minäkin reilusti 3kymppinen ja innostun...Lapsi meissä ei kuolko milloinkaan!

    Jouluna pitää olla ylläreitä! Sen vuoksi en koskaan ole laittanut mitään "leivotaan", "uidaan" "kokataan"-yllätyksiä. Joskus on kiire ja tulee arvaamattomia mutkia matkaan, ja olisikin kauheaa, jos uintireissu tai pullataikina jäisi tekemättä. Ei olisi kiva sanoa, että "huomenna" tai "ensi viikolla".

    No, nyt on joulukuu! Ihanaa sellaistaa toivotellen, Kristiina

    ReplyDelete
  18. Minäkin haluaisin tuon Samu ja Salla -kalenterin, ja ihan itselleni!
    Meillä on kans tuo pikkutavarakalenteri, vaikka viime vuonna jo vannoin itselleni, että sellaista ei tule. Neljälle kun mietit tasapuoliset lahjat, niin jo vot, rahaa palaa ja on vaivaa aikalailla. Luulen, että meillä on aika paljon namuja... Ja pipareita ajattelin leipoa ja koristella mukaan.
    Olisikin aika kiva seurailla lasten ilmeitä, jos joka aamu löytäisivät palapelin palan. Montakohan aamua menisi, ennenkuin joku valittaisi... Hih! =)

    ReplyDelete
  19. Kiva blogi, jonne eksyin kuin vahingossa. Hyvä, että tuli vihjeitä joulukalenteriyllätyksistä. Pojille on paljon vaikeampi keksiä kuin tytöille, joille on tarjolla vaikka mitä tilpehööriä ( hyödyllistä ja vähemmän hyödyllistä.

    Nappasin heti ideat legopakkauksen ja palapelin osittamisesta. Joka aamu kourallinen osasia...Sitten jonain aamuna on kaikki koossa ja pääse rakentelemaan tai palapeliä kokoamaan! Kivaa! Onpa jotain, mitä odottaa! Jouluunhan kuuluu myös odottaminen.

    - Tiia -

    ReplyDelete
  20. Mulla on pikkuisen vanhemmat lapset mutta heidän kalentereihinsa olen noiden jo ehdotettujen lisäksi sujauttanut vielä paketit kuviollista laastaria, jotta voivat repussaan pitää varalta. Lisäksi löysin Jyskistä sellaisia puisia/metallisia "pulmapelejä" 3 kpl maksoi 5 euroa. Mahtuvat meillä ainakin joulusukkiin hyvin. T:Katri

    ReplyDelete
  21. Kiitos mielenkiintoista tietoa

    ReplyDelete