Miinus kuustoista astetta Loviisassa

Keskellä oleva jouluruusu lähti meille koska rakastuin tuohon ruukkuun.


Terveisiä Loviisasta! Eilen ajeltiin päivällä tunnelmoimaan joulukoteihin. Oltiin onnekkaita, että valittiin eilinen päivä! Ei lainkaan ruuhkaa! Saimme rupatella omistajien kanssa ihan rauhassa ja taloissa jopa mahtui kiertelemään ja tekemään ostoksia.
Liisantalon isäntä kertoi, että viime viikonloppuna, muistaakseni lauantaina, oli käynyt yli viisisataa ihmistä!
Se oli kuulemma jo ollut aika hulinaa.

Ensi vuonna kyllä ilman lapsia liikenteeseen, niin saa vielä perusteellisemmin ja rauhassa jutella vanhoista taloista ja niiden laittamisesta. Toppapukukansa on ihan liikaa noissa kinkereissä. Ei millään ehtisi paimentamaan. Lotta kun on nyt siinä ihanassa iässä, että juoksee joka paikkaan ja tunkee nenänsä kaiken maailman koloihin ja tietenkin, suuttuu verisesti kun häntä estää niihin menemästä. Saatiin kyllä muutamaan kysymykseen vastaus kotiin viemisiksi. Sydämellistä auttamisen tahtoa ja neuvontaa mitä tulee vanhoihin rakennuksiin! Oikein tuli Jouluolo sisimpään.

Pidemmittä puheitta. Rauhaisaa neljättä adventtia!


19 comments

 1. This comment has been removed by the author.

  ReplyDelete
 2. Ihania taloja,joulutunnelmia ja lunta.
  Minulla on ikava Suomeen!!!
  Ps.Poistin edellisen kommentin,kun tuli vahingossa vaaralla nimella....

  ReplyDelete
 3. Voih, aivan ihania taloja, ja tunnelma välittyy jo kuvistakin! Saanko udella, millaisia vinkkejä saitte vanhaan taloon? Sellaset vinkit kun meillekin erittäin tervetulleita :).

  Rauhaisaa neljättä adventtia!

  ReplyDelete
 4. Lisay
  Täällä onkin nyt ollut kipakoita pakkaspäiviä ja luntakin. Tekee terää, kun ollaan pari vesikeli Joulua täällä vietetty ... :)

  Marika
  Me kyseltiin lähinnä hormeista. Meidän tulevassa kodissa on kummankin uunin hormit huonossa kunnossa / tukossa / tulipesä sortunut / ei piipunhattuja vuosiin (lumi ja vesi päässeet tekemään tuhojaan ???) .
  Niihin saatiin kyllä mukavasti vinkkejä.

  ReplyDelete
 5. Ihanan tunnelmallisia kuvia!
  Viime viikonlopun reissu ulottui Porvooseen mutta ensi joulun aikaan voisi jatkaa Loviisaan asti!
  Onnea myös talokaupoista:)

  ReplyDelete
 6. Tuolta varmasti saisi idean jos toisenkin kotiin vietäväksi. Tosin se ruuhka monesti pilaa nautinnon, onnekkaat te kun siltä vältyitte!

  ReplyDelete
 7. Onpas kauniita taloja ja ihana joulutunnelma. Olen varmasti syntynyt ihan väärään aikakauteen.

  ReplyDelete
 8. aina on pitänyt loviisaan lähteä. Vanhassa vara parempi päivillekin ja ihan muutenvaan.
  Ei vaan olla ikinä saatu aikaiseksi. Pitkä matka jne..
  Nyt kyllä pitää ottaa asiaksi. Uuden vuoden lupaus?!

  Mukavaa neljättä adventtia teillekin! :)

  ReplyDelete
 9. Voih miten ihania kuvia! Loviísa on kyllä hieno paikka:)

  Mun miehen firma tekee korjauksia noihin hormeihin. On käynyt Loviisassakin hommissa:)

  Mukavaa 4.adventtia sullekkin ja rauhallista joulunaikaa!

  ReplyDelete
 10. Ihanan näköinen Loviisa. En ole koskaan käynyt mutta nyt pitää kyllä mennä.

  ReplyDelete
 11. Kyllä kannattaa vanhasta tykkäävän sydämen pomppailla Loviisaan päin. Inspistä hakemaan. Aaah niin ihania vanhoja, todella vanhoja, taloja vieri vieressä.
  :)

  Suosittelen ! Joulu on ihan kohta.

  ps. Joulutalot oli Loviisan kolmivuotinen kokeilu (käytiin kaikkina kolmena vuonna muuten siellä!!) eikä tiedetä, onko sitä enää ensi vuonna ollenkaan ... Toivotaan, että on!

  ReplyDelete
 12. Voi että niiiin kaunista! Ihanaa, että pääsite tuolla käymään. Me ollaan käyty vain kesällä. Mukavaa neljännen adventin iltaa!

  ReplyDelete
 13. ihanat värit tossa ekassa ikkunassa. joo, on mullakin ollut menoa loviisaan myös kesällä mutten ole vielä päässyt. luin miehelle tuota sinun edellistä postausta ja hyvät naurut saatiin:)

  ReplyDelete
 14. Niina, kauniita ovat kuvat! Ja muistan kun mekin innoissaan vinkkejä jokapuolelta metsästettiin....nyt into vähän jo laantunut viiden vuoden jälkeen.

  ReplyDelete
 15. Kauniita ja jouluisia kuvia! Ehkäpä jo ensi kesänä pääsisin Loviisaan asti, monenna vuonna on pitänyt mennä. Ja justiinsa, ilman lasta, kiitos :)

  Mukavaa joulun aikaa!

  ReplyDelete
 16. Ihanaa joulutunnelmaa, olen onnellinen kun saan viettää joulun Suomessa, täällä on se oikea joulu fiilinki...

  ReplyDelete
 17. Loviisa on hieno paikka. Ollaan käyty vinkkejä hakemassa.

  Ootteko hankkinut paritalon puolikkaan? Onko tietoa naapureista? Meillä on huonoja kokemuksia. Nyt onneks omakotitalo. Mukavaa joulua!

  Petu

  ReplyDelete
 18. Kiitos kommentoijille!
  Loppujen lopuksi kun ajattelee reissu meni ihan ok lasten kanssa vaikkakin mulla aina verenpaine nousi välillä sfääreihin kun pitää patistaa ja paimentaa. Nopeasti siellä aika vaan kuluu. Ihana juttu tuo, että ihmiset päästävät omiin koteihinsa . Hatunnosto!

  Petu
  Meille on kovasti kehuttu naapuriperhettä. Itse mietin asian näin; jos ovat hankkineet asunnon vanhasta romusta ja kunnostaneet sen pieteetillä (yhä kesken) on ajatusmaailmat aikalailla samat kuin meillä. Yhdenlaiset hullut ne kai vaan haluavat asua vanhassa romussa vaikka samalla rahalla ois rakentanut kaksi uutta :D

  ReplyDelete