Unelmista totta
Selasin tässä juuri talon papereita ja tämä lause jäi mieleeni:

myydään **** m2 suuruinen määräala Helsingin kaupungin ******* kylässä sijaitsevasta *********-nimisestä tilasta sillä sijaitsevine rakennuksineen ja liittymineen ... "


Ja nyt voin sen jo paljastaa koska kauppakirjat allekirjoitettiin tänään! Kyllä vaan luitte oikein. En ole raskaana enkä ole ottamassa koiraa kerrostaloon enkä liioin vaihtamassa työpaikkaa. Pääsemme talvella, kevään korvilla, muuttamaan suurempaan asuntoon -joka on vanhassa, miltei satavuotiaassa puutalossa. Tämä ei voi olla totta! Meillä on kaksi valkoista kakluunia ja lautalattiat. Piha, jossa on syreenit.

Tapahtuma, jonka kautta kaikki tämä tuli mahdolliseksi on pitkä ja kivinen. Mutta todistaa todellakin sen, että unelmista voi tulla totta. Varokaa unelmienne kanssa siellä! Monen vuoden etsintä (liian pieni, liian kallis, ei mitään fiiliksiä, liian meluisa paikka, vuokratontti, ei ehditty edes kissaa sanoa niin oli jo myyty ... ) ja haaveilu on nyt ... missä se on? Käsillä. Apua! Kauheat vaatimukset vanha talo, rakennettu ennen 1930, sauna, piha, ainakin kolme makuuhuonetta, vierastilaa. Ei sellaista olekaan! Vaan olipas.

Näytössä kävi sellainen vilske aikanaan, että itkin sisäisesti. Kaikki olivat kiinnostuneita. Kaikki halusivat kuntokartoituksen postitse. Kaikki näyttivät siltä, että rahaa on. Verneri sanoi juuri autossa, että minä olin sanonut syksyllä: "ei se kuitenkaan onnistu". Ja tässä ollaan. Se onnistui.

Oma asuntomme myytiin viidessä päivässä ja ekan tarjouksen saimme jo ennen virallista näyttöä. Kaikki meni putkeen kun vain ... noh, uskalsimme yrittää.

Talo on jaettu kahden perheen kesken ja toinen puolisko on siis meidän. Nyt se on meidän. Virallisestikin. Eikä Vernerin tarvitse vaihtaa koulua. Kaverit säilyy ja toivottavasti saa myös lisää. Sillä lapsia alueella riittää.

Ja pääsemme taas remontoimaan ... paras joululahja ikinä. Ikinä. Nyt menen glögille. Kuohuvan poksauttaminen (vaikka sitäkin on tuolla pullo odottelemassa!) siirtyy myöhemmäksi, koska poden taas flunssaa ja haluan lämmintä kostuketta kurkulleni.
84 comments

 1. oi joi:)Ihania uutisia!Muistan,kun joskus harmittelit kun joku ihanuus meni sivusuun.Kun uskoo unelmiin niin ne toteutuu enemmin tai myöhemmin!!!ONNEA!!

  ReplyDelete
 2. IHANAA!!!
  Enemmän kuin ihanaa!!!
  Olen niin mahdottoman onnellinen puolestasi unelmainen Niinuskainen!!
  Joululahjasi on suloistakin suloisempi!!!=O)
  Toiveet toteutukoot ja haaveet saakoon siivet alleen!!
  *hymyilee ja kiittää*

  ReplyDelete
 3. voi kun ihana uutinen ja liikuttava, nyyh. on n i i n tuttua tuo etsiminen ja pettyminen. onnea uuteen kotiin!

  ReplyDelete
 4. Melkein tuli tippa linssiin puolestasi, i h a n a a! Kuulostaa täydelliseltä idylliltä, se on jännä miten kaikki loksahtaa niin saumattomasti sitten kun on oikea aika. Olen tosi iloinen puolestanne!

  ReplyDelete
 5. Se oli siis SE talo!!!! ihan mahtavaa, onnea ihan valtavan paljon! Jos se on SE talo Pakilassa (onko...?) niin oli sisältä tosi nätin näköinen jo nyt! Ja ihan valtavan paljon onnea teidän oman asunnon myynnistä. Kaikki on siis mennyt putkeen ja tää on varmasti paras joululahja ikinä.

  Ihana ajatus, että keväällä pääsette muuttamaan ja saatte pihaa, tilaa jne.!

  minä olen puolestani aivan ahdistuksissa talo- ja työasioista. Toivottavasti täälläkin tunnelin päässä, jossain kaukana, valoa häämöttää....joskus

  Mut sinä olet onnesi taatusti ansainnut! Mahtavaa mahtavaa!
  Minna

  ReplyDelete
 6. KIITOS!

  Monien sattumien summa ja kaikkea hyvää ja huonoakin on näihin kuukausiin ja viikkoihin mahtunut. Mutta nyt se on ohi :) Hymy on korvissa vaikka pää on täynnä flunssapöpöjä.

  Talo kertoo kahdenlaista tarinaa ... se on siirretty 1917 nykyiselle paikalleen joko läheltä Helsingin keskustaa tai Terijoelta. Entiset omistajat eivät tienneet varmaksi. Talossa on asunut kaikenlaista väkeä. Huoneita on annettu vuokralle. Siellä on synnytty. Sinne on majoitettu venäläisiä sotilaita ...

  Minna
  En mene täällä paljastamaan missä talo on mutta jos sanon, ettei kaukana tästä meiltä kuitenkaan ... ja lisää kerron sitten joskus :)

  ReplyDelete
 7. Iiiiiihanaaaaa!
  Ihan sydän heitti volttia täällä. Onneksi olkoon!

  Johanna

  ReplyDelete
 8. Mieletöntä! Oikein paljon onnea - hauskaa, että pitkä odotus palkittiin noin ruhtinaallisesti! Tuon täytyy olla aivan unelmainen paikka asua, ainakin remontin jälkeen. ;)
  Toivottavasti saamme seurata remonttia blogin kautta!

  ReplyDelete
 9. Onnea miljoonasti :)
  Kuulostaa niiiin ihanalta!

  ReplyDelete
 10. Voi Niina miten oon onnellinen sun puolesta♥ Aivan ihanaa! Tuli kylmät väreet kun luin postausta;) Vaikkakin... Osasin vähän aavistellakkin. Odotan tosi paljon että pääsette remppaamaan;) Jos sais jotain inspistä taas itsekkin. Mahtavaa! Onnea♥

  ReplyDelete
 11. This comment has been removed by the author.

  ReplyDelete
 12. Kerrassaan ihana uutinen. Minäkin täällä kävin täällä liki päivittäin kurkkimassa, että joko, joko...ja NYT.
  Aivan mahtavan joululahjan olette itsellenne hankkineet. Uskon ja toivon, että lahjasta on iloa teille vuosiksi eteenpäin.
  Vanhojen talojen kanssa tulee vastaan myös niitä päiviä, jolloin toivoisi asuvansa aivan jossain muualla, mutta ah, on se vaan ihanaa asua omassa ja vanhassa talossa.
  Terkuin Katja (talo vm-1920)

  ReplyDelete
 13. Voi jukra miten mahtava uutinen!!! Mieletön joululahja teidän perheelle... Onnea kovasti!
  -Ansku

  ReplyDelete
 14. Onni tulee niille, jotka uskaltavat haaveilla!
  Onnellinen teidän puolesta.
  t.Ulla

  ReplyDelete
 15. Hienoa! Paljon onnea Sinulle, perheellesi ja tulevalle, uudelle kodillesi!! Ja onnea meille muille, jotka saamme lukea kirjoituksiasi uudesta kodista ja rempasta...

  Terkuin: kristiina

  ReplyDelete
 16. Mahtava juttu, niin se vaan on, että pitää varoa mitä toivoo koska unelmat toteutuvat, ennemmin tai myöhemmin! Lämpimät onnittelut!!

  ReplyDelete
 17. Voi ihanaa, siis aivan mahtavaa! Onneaonnea! Ja ihanaa, että tiedossa mukavia talopostauksia meille muille.

  ReplyDelete
 18. Voi että! Onneksi olkoon, kuulostaa aivan mahtavalta!

  ReplyDelete
 19. Onneksi olkoon suurien unelmien toteutumisista :) Minä aavistelinkin, että se sinun salaisuus koski juuri tätä aihetta ;)

  ReplyDelete
 20. Hienoa! Onnea talokaupoista ja ihanaa uuden kodin odotusta.

  ReplyDelete
 21. OOH! ONNEA!! Mäkin olin nähnyt tämän meidän paikan tieltä joskus vuotta aiemmin ja todennut miehelleni, että jonkun tuollaisen haluisin, mutta kun ne ei tule ikinä myyntiin kun kulkevat aina suvussa...ja sitten tämä tuli myyntiin kun ei heillä ollut perillisiä! Ihanaa kun unelmat toteutuvat! Kärsivällisyys vaan ei tahdo aina riittää...mekin etsittiin kolme vuotta sopivaa taloa.

  ReplyDelete
 22. Ihana joululahja! Paljon, paljon onnea!!! Hieno uutinen!!!

  e-a

  ReplyDelete
 23. Onnea, onnea! Mahtaa olla hienot fiilikset :-). Mielenkiinnolla odotan remppabloggauksia!

  Meillä elellään täällä vähän samanlaisissa fiiliksissä.

  ReplyDelete
 24. Voi hitsi, mulla menee vilunväreet pitkin selkää! Mahtavaa! Onnea kovasti! Voin vain kuvitella miten onnellinen olet..

  ReplyDelete
 25. Onnea vielä kerran ♥♥♥ Nyt se on teidän!!! Haluan sitten kylään, ehdottomasti!!!

  Ja koitahan parannella ittes nyt kuntoon, että päästään lauantaina rai-rai...

  Halauksin, -A-

  ReplyDelete
 26. Upeita ja ihania uutisia, onnea!!! Haaveilla on oikeasti tapana toteutua, kunhan ne ovat oikean kokoisia.

  ReplyDelete
 27. Niin, ja pikaista paranemista!

  e-a

  ReplyDelete
 28. Tuo kuulostaa juuri niin täydelliseltä kuin toivoinkin! Jippii!!! Minähän sanoin! Unelmilla on taipumus toteutua, jos oikein kovasti toivoo. Ja me molemmat taidettiin toivoa tahoillamme aika kovasti. Te saatte onnelliset vielä tuollaisen vähän vanhemman aikakauden talon. Sellaisia ei Kuopiossa enää juurikaan ole, joten me ei uskallettu asettaa sellaista toivetta tai varmaan oltais vieläkin ilman omaa "vanhaa" kotia. Yhtä -30 luvulla rakennettua käytiin katsomassa ja se oli kyllä tunnelmaltaan aivan täydellinen.

  ReplyDelete
 29. Voi kuinka teitä onkaan onnistanut, hieno joululahja koko perheelle! Onnittelut!

  Jenni

  ReplyDelete
 30. ONNEA vielä tätäkin tuuttia pitkin :DDD

  Ja minä muuten myös pusken kylään heti keväällä, ei tarvitse edes kutsua, hih

  ReplyDelete
 31. Onnea onnea onnea!!! Kaiken etsinnän jälkeen olette todella ansainneet ihanuutenne :) Minä skoolailen täällä noin niinkuin henkisesti talokauppojen kunniaksi. Varsinaisesti ja virallisesti voidaan toivottavasti skoolailla joskus ihan kasvokkain, siellä syreenien tuoksussa ;)

  Täytyypä tosiaan varoa noita sanojaan ja unelmiaan. Minulta viimeksi tänään lipsahti: "Me ei ikinä löydetä sitä taloa..." :D

  ReplyDelete
 32. Voi kuinka ihanaa! Mulle tuli ihan kyynel silmään puolestasi, niin tajuttoman upeita uutisia! Onneksi olkoon!!! :)

  ReplyDelete
 33. Mahtava juttu - onneksi olkoon!

  Näin odotus palkittiin ruhtinaalisesti :) kaksi kakluunia ja syreenit - oih ja voih... täydellistä.

  ReplyDelete
 34. Mahtavaa! Onnea tulevaan kotiin <3

  ReplyDelete
 35. MIELETTÖMIÄ uutisia, tosi paljon onnea!! Unelmiin kannattaa uskoa! :)

  ReplyDelete
 36. Kerkesin jo onnitella, kun piipahdit, mutta pakkohan mun on vielä uudestaan sanoa että SUPERIHANAA ja olen *OIKEASTI ONNELLINEN SUN PUOLESTA*!!! Kyllä kannatti odottaa :-D Tää oli vaan just teille tarkoitettu! VIELÄ KERRAN ONNEA ONNEA JA ONNEA!!!

  ReplyDelete
 37. Ihan mahtavaa!Onnea uuteen unelmakotiin!Kuulosti tasan täydelliseltä.Ihana kuulla että unelmat toteutuvat,ehkä sitä toivoa tosiaan on.

  ReplyDelete
 38. Vihdoin!!!!!!!!!!!!!!!! Onnea Niina ihan hurjasti! Aivan mahtavaa! Kuvia ja muuttotarinaa odotellen, heh!

  Linda

  ReplyDelete
 39. Voi istä ihanuutta! Noin sitä pitää, siis unelmoida ja uskoa.. uskoa edes vähän!!! IHANAA!!!!


  Innolla jään odottamaan kuvia alkuperäisestä ja sitten rempasta ja lopputuloksesta. Jaathan ne kanssamme?

  Ihanuutta teille!!!

  ReplyDelete
 40. Onnittelut! Me taidetaan kohta jo luovuttaa ja mennä vuokratonttijonoon. Meillä tosin on hakusassa tontti ilman taloa mutta hyvät ovat melkoisen kalliita.

  ReplyDelete
 41. Lämpöiset onnittelut uuden kodin johdosta. Kuullostaa aivan paratiisilta. Kyllä kannatti odottaa.

  ReplyDelete
 42. Voi että olen onnellinen puolestasi, ihan tuli tippa linssiin. ONNEA ihan hirmuisen kamalan paljon!! Maailman paras joululahja!!

  ReplyDelete
 43. <3 Voi miten ihanaa!! <3

  Olen oikeasti onnellinen puolestasi, teidän puolesta.

  Yritän sulloutua Nannan käsilaukkuun ja päästä teille käymään ;D

  ReplyDelete
 44. KIITOS!
  Täällä vielä tietenkin täpinöissään ollaan !!!
  Onneksi ihan kamalan suurta remonttia ei tarvitse tehdä koska edelliset omistajat ovat tehneet kaiken suuren meidän puolestamme. Mutta maalia lattioihin ja sisäkattoon kuluu, tapettia monia rullia luulen ma,kaapistojen purkamista, kakluunit (hormit) pitää laittaa kuntoon (nyt niissä ei voi poltella mitään) yms.

  Sitten on muuta niin kuin vanhojen huonekalujen metsästystä (muutama tarvitaan!), yhden nojatuolin verhoiluttaminen, valaisimet pitää miettiä yms yms.

  Mutta eka juttu mitä nyt haen on vanhat kauniit snapsilasit. Minulla on huomenna tyttöjen pikkujouluilta täällä meillä. Oiva tekosyy käydä tutkimassa muutama antiikkipuoti. Täytyy tästä kerätä yskäiset luuni kohta kaupunkia aamupalan jälkeen ...

  :)

  ReplyDelete
 45. Voi onnea, onnea, onnea uuden kodin johdosta :) Kuulostaa tosi ihanalle. Teille jää sitten ne mukavimmat ja antoisimmat osat remontista, jolla saa tehtyä kodista oman näköisen.

  ReplyDelete
 46. Onnittelut täältäkin!!!!Pitkään olen talohaaveitasi seuraillut:)

  ReplyDelete
 47. Voi Niina, kerrassaan mahtavaa ja upeeta! Onnea! :D

  ReplyDelete
 48. Oi, ONNEA! Olen niin iloinen puolestasi :)

  Ihanaa viiikonloppua

  terkuin Hanni

  ReplyDelete
 49. Tuhannesti Onnea! Ihana joululahja :)

  ReplyDelete
 50. Oivoi... kuulostaa kyllä kieltämättä parhaalta joululahjalta ikinä :) Minäkin voisin juuri tuollaista toivoa... kuulostaa aivan ihanalta! Onnea roppakaupalla!

  ReplyDelete
 51. Eikä, ihan mahtavat uutiset! Paljon onnea talokaupoista ja paljon onnea uuteen kotiin. Menikö multa ohi..? Koska pääsette muuttamaan?

  ReplyDelete
 52. Kuulostaa kyllä unelmalta! Lämpimät onnittelut! Nyt sitten riittä kuvaamista ja aiheita blogiin, kun pääsette laittamaan uuta kotia!

  ReplyDelete
 53. Onnea! Taas yksi esimerkki, että pitää uskaltaa unelmoida ja uskoa unelmiinsa! Ihanaa!
  Marja

  ReplyDelete
 54. Mahtavaa! Onnea ihan hirmuisesti toivottelee vaitonainen vakilukija ihanan huuruisesta pohjoisesta.


  Titta

  ReplyDelete
 55. Onnea onnea! Mulla meni kylmät väreet kun luin uutisen. Olet niin kauan haaveillut ja toivonut ja nyt se toteutui! Ihanaa!

  ReplyDelete
 56. Valtavan upean mahtavaa!!! Minä jotenkin aavistelin kun kerroit että tuskin pysyt nahoissasi, siis niin kertakaikkisen ihanaa, onneksi olkoon, vaikka sitähän jo selkeästi on paljon! :D

  ReplyDelete
 57. Onnea ihan mielettömästi!! Todella ihanaa, että odotus vihdoin palkittiin.

  (tämä lisää omaa toivetta, että ehkä mekin joskus löydetään se mitä etsitään)

  ReplyDelete
 58. Onnea paljon! Tätä vähän aavistelin ja onpas ihanaa, kun oikeasti oli unelma toteutunut! Kauniita kuvapostauksia oli tänne ilmestynyt muutenkin, kun itsellä on ollut niin hektinen viikko, etten ole täällä käynyt.

  ReplyDelete
 59. Olen niin iloinen puolestanne! Tiedän, miten olet tätä odottanut!

  ReplyDelete
 60. Onnea ihanista uutisista! Minäkin jään odottelemaan malttamattomana talopostauksia.

  ReplyDelete
 61. Ihanaa, onnea!! Mahtava juttu.

  ReplyDelete
 62. Wow! Ihan mieletön juttu! Onnea teidän koko perheelle!!

  Olen itsekin toteuttanut monta unelmaa elämässäni ja juuri parhaillaankin toteuttamassa erästä. Sitkeyttä, uurastusta ja ripaus onneakin tarvitaan ja unelmista ihan oikeasti tulee totta.

  ReplyDelete
 63. Unelmist tulee totta jos siihen tarpeeksi uskoo! Joten, olet uskonut! =) Onnea ihanalle Niinalle ja teidän perheelleen vielä kerran! Halit.

  ReplyDelete
 64. Hei Niina!Onnittelut teille uudesta kodista:)Kodistanne tulee varmasti ihana sun upeilla sisustustaidolla.
  Nyt on varmasti kiva lukea sisustuslehtiä ja kirjoja ja suunnitella tulevaa kotia.
  Voin vaan kuvitella miten kiva olisi juoda kahvia kesällä vanhan talon pihalla syreenipuun alla lasten leikkiessä vieressä:):)

  Mekin laitettiin silloin oma rivari keväällä tämän kodin vuoksi myyntiin.Mä niin halusin kaupunkiin.Välittäjä sössi kaikki tosi pahasti.Heinäkuussa silloiset asukkaat ottivat yhteyttä minuun että sorry nyt vaan mutta tää kämppä menee nyt toisille.Me ei oltu silloin vielä virallisesti saatu omaamme myytyä.Emme uskaltaneet maksaa mitään 20% käsirahoja. Mua niin harmitti.Meni viikko eteenpäin saatiin oma kämppä myytyä. Sitten oli kämppä myyty mutta ei uutta kotia. Käytiin jo Turussakin katselemassa asuntoja.Tehtiin tarjous yhestä 1800-luvun kerrostalosta. No me ei sitä sitten saatu.Mä aloin olee jo epätoivoinen...Aktiivisesti kuiteski laitoin viestiä välittäjille ja soittelin ettei sattuis Helmen talosta oleen mitään huushollia myytävänä. Kunnes Lokakuun alussa välittäjä otti yhteyttä minuun että vanha kasikymppinen pariskunta joka oli vienyt tän kämpän meidän nokan eestä heinäkuussa eivät enää halunneetkaan asua tässä kaupungin melussa.Olivat jo hiukan kerenneet " ns pilaamaan" remppaamalla tätä asuntoa. Siis he siis asuivat tässä heinäkuusta-lokakuuhun.Sitten me ostettiin heiltä tää asunto. Puolivuotta meni remontoidessa kun purettiin kaikkee kasari/ysäri meininkiä pois täältä.Mutta aina kuitenkin uskon että asioilla on tapana järjestyä.Ainoa miinus puoli oli se että ei sitten saatu tätä niin edullisesti mitä oltais saatu silloin heinäkuussa vaan jouduttiin maksamaan vanhuksille enemmän.
  Mäkin haluan tosta läheltä joskus jonkun vanhan 20-luvun puutalon mutta nyt nautitaan,rempataan ja asutaan tässä kaupungin humussa ainakin vähän aikaa:)
  Anteeks tää pitkä sepostus...

  ReplyDelete
 65. Hyrrrr, ihoni meni kananlihalle kun luin uutisestasi! Onnea tsiljoonabiljoonasti! ja kiitos kun juuri sinä olet näyttänyt toiselle haaveilijalle että unelmat todellakin toteutuvat :)

  ReplyDelete
 66. Voi kun tulin hyvälle mielelle! Nyt alkaakin ihana aika kun saa suunnitella ja nauttia siitä toteutumisesta... Kyllä vain kannattaa uskoa unelmiin :)

  *Vähän vielä tuuletusta*

  ReplyDelete
 67. Onnittelut uudesta kodista! Kuulostaa kyllä unelmien paikalta.

  ReplyDelete
 68. Voi onnea hurjasti!!! Mukavaa lukea sitten täällä kaikista ihanista suunnitelmista, uusista huonekaluista ym.

  Ah, muistan vielä tunteen, kun oma vanha (rakennettu myös 1939) talomme löytyi.

  piiu

  ReplyDelete
 69. Onnea, Niina, kovasti!

  Tiedän, miltä tuntuu, kun unelmat murtuvat ja putoaa siiviltään kovalle asfaltille. Mutta sitä IHANAMPAA on, kun unelmat vihdoin toteutuvat!!! Nyt onnea matkaan - matkalla uuteenVANHAAN kotiin! Kaikkea ihanaa teidän perheen joulun aikaan.

  ReplyDelete
 70. Parhaimmat onnitteluni sinulle Niina ja perheellesi!!!!

  Onnenkyyneleistä sumentunein silmin luin tekstisi. Unelmat toteutuu, kun niihin rohkenee uskoa!!!:) Tämä oli taas yksi osoitus siitä.

  Sulla varmaan sukat pyörii suunnitelmista!;) IHANAA!!

  ReplyDelete
 71. Onnea!
  Ihana että unelmasta tuli totta.

  ReplyDelete
 72. Paljon onnea!
  Hyvää kannatti sitten odottaa :)

  ReplyDelete
 73. Upea uutinen, onnea! Kiva sitten kevään mittaan seurailla teidän projektia.

  ReplyDelete
 74. Oi että mitä ihanaa täällä onkaan tapahtunut, kun on ollut monen monta päivää poissa netistä!!

  Olen niin onnellisnen teidän puolesta :)
  Jotakin tällaista uutista osasin hieman kyllä uumoillakin...

  Ihanaa, että löysitte etsimänne talon ja oma asuntonne myytiin niin nopeasti!
  Asioilla on tapana järjestyä ja unelmilla toteutua, kun niihin oikein kovasti uskoo...

  Saanomattakin on selvää, että tämä on aivan ihana joululahja teidän perheelle!! Onnea!

  ReplyDelete
 75. Voi onnea kovasti Niina! Olen niin iloinen että sait todeksi unelmasi!

  ReplyDelete
 76. Onnea tuhannesti! voi kun ihanaa. Niin ne toiveet toteutuu (ainakin osa). Laitahan kuvia ja lisäraportteja, innolla odotan

  -Karin-

  ReplyDelete
 77. Onnea! Melkein itku pääsi kun niin paljon ilostuin puolestasi.

  ReplyDelete
 78. Taustalla olen seurannut blogiasi ja nyt tuli todellinen tarve kirjoittaa ja onnitella yhden unelman toteutumisesta. On ihana lukea tällaisia tarinoita, joissa omat unelmat käyvät toteen ja elämä antaa vaikutelman siitä, että asioilla on tapana järjestyä, kun aika on oikea.

  ReplyDelete
 79. Onnea talosta!!! :) Olet onnekas!

  ReplyDelete