Needed!
Aaaargh. Pitäisi keksiä pian ...
Vernerin tulevaan huoneeseen säilytysratkaisu kaikille kirjoille, Aku Ankan taskukirjoille, Aku Ankka- kansioille, legoille, kynille, sälälle ...

Mietin Ikean Expedit kirjahyllyä. Ostin yhden rullan värikästä tapettia tarkoituksena lyödä tukeva pahvi tai pinkopahvi (onnistuukohan ?) hyllykön taakse pienin nauloin kiinni ... sen jälkeen kun olen liisteröinyt tapetin tähän taustapahviin. Siis luoda tausta hyllykköön, suomeksi sanottuna. Hyllyjä tarvittaisiin paljon !

Mutta Ikea ärsyttää minnuu !! Kattelin Huutiksessa vanhoja kaappeja ja siellä olisi ollut yksi aivan ihana. Vernerillähän on se vanha liinavaatekaappi huoneessaan mutta se varmaankin siirtyy pikkusiskolle nyt.

Ehkä toi kirjahylly menisi hetken. Kun se on niin kätevästi kannettavissa osissa yläkertaa ja kootaan sitten siellä paikalleen. Meillä on aika kapea portaikko yläkertaan mikä asettaa tiettyjä rajoituksia. Mua kiehtoo just nyt se, että kirjat ja jutut saisi koottua kivoihin asetelmiin hyllyille ja kirjatkin värien mukaan samoihin lokeroihin.

Keskimmäinen kuva on mun näpsäsemä helmikuun Elle Decorationista , siinä olikin itseasiassa kivasti kaikkia säilytysratkaisuja esiteltynä. Tuommoista valkoista neliöhyllyä haen takaa.

Kaksi muuta kuvaa olen poiminut täältä, Elle Interiörin sivuilta.

26 comments

 1. Ehehheeee, katsos mitä mä just kirjoitin Ikeasta!! :DDDD

  ReplyDelete
 2. Ajelkaa Turun tien varressa olevaan Kasvihuoneilmiöön. Niillä on tautisesti vanhoja erilaisia kaappeja ja ainakin ennen olivat vielä kohtuuhintaisiakin!

  ReplyDelete
 3. Heip, jos Ikeaan päädyt, laita taustaksi ohut kovalevy. Siihen on helppo tapetoida tai maalata. Ja on napakampi kuin letku pahvi.

  Mut joo, ymmärrän ärsytyksen. Vanha ja puinen olisi tietenkin niin paljon viehättävämpi :) Sama ongelma valillä myös mulla, Ikeasta sais mutta kun en haluis ;)

  ReplyDelete
 4. Ei Ikeaa! Se saastuttaa teidän unelma-asunnon.

  ReplyDelete
 5. nanna
  Mut mahtuuko ne meidän portaikosta sisään ? Se on se ongelma , snif :S
  Oon käynyt kasvihuoneilmiössä pari kertaa -hauska paikka! En oo vielä ennättänyt sun postauksen kimppuun mut pian :)

  Leenamari
  Kiitti vinkistä ! Mietinkin kovalevyä , mutta saako sen naulattua tuohon Ikean matskuun kiinni niin ettei se Ikean matsku lohkee ?!

  ReplyDelete
 6. Matroskin
  :D Joo, mä yritän vielä tässä löytää ratkaisunn johonkin muuhun! :) :)

  ReplyDelete
 7. Kovalevyähän ne ovat useimmat Ikean hyllyjen-kaappien taustat muutenkin, joten uskoisin että saa. Semmoiset kapoiset isopäiset naulat vaan. Mut voi kalustelevy sentään ;)Veljelläni on kyseinen hyllykkö ja ei se ihan heppoinen ole.

  ReplyDelete
 8. Pienistä portaikoista mahtuu muuten yllättävän isotkin jutut.

  Me toissa iltana tyhjennettiin yläkertaa kapeita kierreportaita alakertaan ja mm. sivusta vedettävä puusohva hilattiin alas. Järkky homma, mutta alas se tuli! Mies totesi "onneks sä et oo tässä rempassa raskaana..." :DD

  ReplyDelete
 9. Ahaaa, tuumitaan ja keksitään ratkaisu ! :)
  Kiitos Leenamari

  ReplyDelete
 10. nanna
  Hyvä tietää ! :) Meillä ottaa katto ja kaide vastaan silleen kivasti jo alkupäässä... edellinen omistaja joutui esim sahaamaan sohvansa keskeltä katki että sai sen yläkertaan ! :O
  Pitää vaan mitata tarkasti.

  ReplyDelete
 11. Niin ja tarkennan vielä että minä itse en pidä Ikeasta omassa kodissani :) Jokainen on vapaa sielu lentelemään ihan missä kaupassa haluaa sisutusostoksia tekemässä. Toiset tykkää toiset ei ja jos jonkun kotona on Ikeaa niin sitten ilmeisesti kyseisessä kodissa siitä tykätään. Itse en sanonut että en pidä Ikeasta en pidä siitä vain omassa kodissani. Ja koti on jokaisen oma pyhä. Nastaa perjantaita ja tulevaa ystävänpäivää koko komppanjalle !

  ReplyDelete
 12. Kurki vielä huutiksesta, kivoja mäntyhyllykköjäkin saattaa saada tosi edullisesti ja niistähän tulee kivoja kun maalaa...ja monet ovat vielä kasattaviakin! Ja mitä blogiin tulee, niin älä lopeta! Ihana blogi eikä pinnallisuudesta tietoakaan :)

  ReplyDelete
 13. Kirsikka
  Joo, mutta pitäisi olla poikamainen hylly ja "reipas". Nyt en hae millään lailla maalaisromanttista valkoista kaappia tai hyllyä. Se mitä kattelin oli aivan upea vanha koivupuinen 50-luvun lasiovellinen korkea kirjahylly :)
  Korkeuttakin pitäs olla , ettei liinavaatekaapinkorkunen käy, koska kamaa on paljon.

  ReplyDelete
 14. Eiks teillä ole makkarissa sellainen liinavaatekaappi, toimisiko se siihen tarkoitukseen?

  ReplyDelete
 15. nanna
  Tarkoitatko sitä valkoista senkkiä meidän makkarissa ? Se on tarkoitettu meidän tulevaankin makkariin. Ja on hieman liian romanttinen pojan huoneeseen. Tarkoitus on hankkia kirjoille säilytystilaa , Akuille ja noille, ja semmoista hieman hakusessa josta ne näkyisivät -ei ovia.

  ReplyDelete
 16. Oih, älä pilaa huonetta Ikean lastulevypas**lla. Vaikka se hylly imee sisäänsä paljon tavaraa niin ei se sovi teidän kokonaisuuteen.

  ReplyDelete
 17. :D Hih hih. Katsotaan nyt mitä mä keksin. Onhan tässä vielä aikaa näitä idiksiä pyöritellä.

  ReplyDelete
 18. Meinasin jo kysyä, että soittaako se Verneri viulua! :)

  Mites olis ne house doctorin laatikkohyllyt, joissa on se retro tausta. Tai voishan samanlaisia kai kyhätä jostain muustakin. Laatikko+kovalevy+tapetit... Niistä saisi sitten vaikka ovenkin päälle jatkettua, jos on tarvis...

  ReplyDelete
 19. Emilia
  Joo ei soita kun suutaan :D ;)
  Hih.

  ReplyDelete
 20. Meillä on tuo ikean expedit pienenä ja olen tykännyt tosi paljon. Isompaa kokoa oli ainakin joku aika sitten usein myynnissä huutonetissä ihan pilkkahintaan

  ReplyDelete
 21. Anonymous
  Mä tsekkailinkin tänään Huutiksesta. Ehdottomasti hankkisin sitä kautta.

  ReplyDelete
 22. Ei senkki, vaan miten mä muistelen että sulla olisi joskus ollut kuva sellaisesta vähän korkeammasta liinavaatekaapista, johon olen todennut, että meillä on lähes samanlainen.. Voi olla että muistan päin honkia :D

  ReplyDelete
 23. Meillä on myös tuo Ikean Expedit pienempänä kaksosten huoneessa ja vaikka se on hyvin toiminutkin kirjojen ja pelien ja muiden juttujensa kanssa niin olen lopen kyllästynyt siihen. Kun muutetaan niin myyn sen pois. Tahdon myös jonkun vanhan hyllykön tai kaapin heille tilalle, mutta kun sitä sopivaa on aina niin peevelin hankala löytää.. pitäis varmaan alkaa kattelu tässä vaiheessa kun muuttoon on vielä jokunen kuukausi aikaa.

  ReplyDelete
 24. Ikeassa on joskus jotain järkeä.

  Niina, Oikein kaunista ystävänpäivää!!!

  ReplyDelete
 25. Muakin ärsyttää ikea. Meiltä on sinne kyllä niin pitkä matka, että ei muutenkaan tule sieltä kovin usein mitään hankittua;)

  Puiset vanhat huonekalut on mun lemppareita. Jotain ihan pientä voin ikeasta ostaa. Meillä on muuten kans aika kapea portaikko yläkertaan ja tosi tarkkaan pitää miettiä mitä kaappeja voi edes harkita, nyyh. Ollaan kerran irrotettu kaide yläpäästä, että saatiin iso vaatekaappi vietyä kokonaisena ylös. No siellä se nyt on:) Mukavaa ystävänpäiväviikonloppua!

  ReplyDelete
 26. Kiitti Niina!! Kävin vasta tänään postilaatikolla ;))

  ReplyDelete