Kynnyksiä maalaamatta siellä täällä ... katsotaan onko samat kynnykset maalaamatta vielä ensi vuonnakin.








Tilanne nyt. Lotan huone vielä ihan kesken. Mälsää. Ei vaan riitä aika ja papu. Maalit ja tapetti on kyllä jo ... ja apua! Viikon päästä sinne pitäisi majoittaa vappuvieraita.

Porraskaiteesta palanen pois; itseasiassa nyt , perjantai-iltana kello melkein kymmenen, mies ja naapurin heppu taiteilevat sitä takaisin. Meillä ei mahtunut portaikosta tavaran tavaraa ylös. Oli pakko irroittaa pala puuta pois tieltä.

Uunit on vielä nuohoamatta ja tsekkaamatta. Saa nähdä koska se tapahtuu. Koskaan ? Alan olla ihan täynnä remppaa. Haluaisin vain asettua. Mutta hei, melkein kaikki verhot on paikoillaan ikkunoissa ! Ja nakuttelin taulujakin seinälle tänään. Valokuvia lähinnä. Ja kuitenkin tiedän, että tämä on vasta alkusoittoa ...

Katto on edelleen korjattuna sikaflexillä (lumenpudottajien tekemät vauriot), peltiseppä tulossa.
Pihassa edelleen epämääräinen iso kasa kaikkea raksajätettä...

Huomaatteko, eteiseen ainoastaan vaihdoin keltaisen hyasintti-tapetin. Muuten mennään niillä alakerran osalta, mitkä talossa olivat. Pidän niistä kovasti. Yläkertahan me rempattiinkin sitten ihan kokonaan uusiksi , sisustoja myöten.

Sisustaa en ole kyllä jaksanut. Kaikki kamat on kuin kuvista näkyy. Niin kun ne siihen on vaan laitettu. Poks vaan. Mitään miettimättä. Vaatekasoja ja laatikoita löytyy yhä.

Jos jotain aloitin niin ostin kyllä tänään kaksi purkkia maalia -tumman lilaa ja purkka pinkkiä ! Näytän sitten mitä niistä teen.

Jottei kaikki olisi NIIN IHANAA Lotalla on kurkunpääntulehdus, mies lähdössä huomenna "työmatkalle". Ja miehen vanhemmat ovat tulossa meille ! ! ! Lääh. Ja nukkunut oon ties koska kunnon yöunet ...

Laittelen kaikki kuvat ja jotain lisää vielä Flickriin kunhan ennätän tai jaksan. On tää kyllä ollut varsinainen remontti . . .

47 comments

  1. Eikä! Minä muutan nyt teille!!!!

    Niin ihanaa...... voih!

    ReplyDelete
  2. Maltoin nyt lukea tekstinkin! Voimia sinulle. Kyllä se siitä! Nyt on unelma jo totta. Loppu on kuitenkin sitä hienosäätöä.

    Pikaista paranemista Lotalle! ♥

    ReplyDelete
  3. On teillä kaunista :)
    Ja ajattele, nyt olette sieltä vuokramurjusta pois!

    ReplyDelete
  4. teillä on ihanan näköistä ! MIELETÖNTÄ SUORASTAAN ! onnea uuteen kotiin ! :))

    ReplyDelete
  5. I-H-A-N-A! Onnea uuteen kotiin ja paljon lisää kuvia. Älä edes yritä sisustaa, sillä juuri tuollain puolihuolimattomasti kaikki näyttää kodikkaan kauniilta ja viihtyisän rennolta.

    ReplyDelete
  6. Oijoi! Kaunista on, ihanaa kun olette päässeet nyt muuttamaan! Ja hei, stressi pois! Kyllä ne tavarat ehtivät lopullisen paikkansa löytää sitten ajan kanssa. Onnea vielä teidän perheelle!

    ps. meidänkin perhe pääsee vihdoin muuttamaan talon puolikkaaseen, ei vanhaan (pojan perussairauden vuoksi) vaikka se unelmani olisikin, mutta muuten kivaan kyllä. Pääsen minäkin pintaremonttia tässä piakkoin suunnittelemaan... jippii!

    ReplyDelete
  7. Kiitos! Unohdin ihan kertoa siivouksestani joka on jatkunut ja jatkuu vaan. Sormenpäät verillä oon siivonnut tätä asuntoa ! Loppusiivoukseen yritin saada siivoojaa mutta olin liian myöhään liikkeellä. Kun oli kamala kiire muuttaa pois vuokra-asunnosta. Tietty !
    Siispä siivosin itse. Kaksi kertaa. Imuroin katot ja lattiat, seinät. Pesin ovet ja listat. Hinkkasin lattiat. Pesin ikkunat sisältä ja ulkoa. Keittiön kaapit. Kaikki. Kaikki oli puhdistettava viimesen päälle ja käsittely vielä uusittava. By me.
    Silloin olisin halunnut uupumukseta vain itkeä. Työtkin alkoi samaan sumuun. Ja nyt tässä vaikka kaikesta on aikaa vain viikko ? Kaksi ?

    Lopputulokseen ole todella tyytyväinen. Ainoastaan yläkerran valkoinen lattia olisi saanut olla astetta kiiltävämpi.
    En jaksanut enää odottaa vaikka oltaisiin voitu kyllä maalata vielä yksi kerros lisää päälle. Maalattiin kolme kertaa Betoluxilla.

    ReplyDelete
  8. Ihanan näköistä. Se sisustamatttomuuskin. Jotenkin ihanan rento ja huoleton fiilis noissa kuvissa. Toivottavasti löytyy sama fiilis myös korvien välistä lähipäivinä. Tsemppiä loppumuuttoon ja kodinrakentamiseen.

    ReplyDelete
  9. Voi miten ihanan näköistä teillä on! Näytätte kumminkin asettuneen hyvin jo taloksi, aivan kuin olisitte asunut tuolla jo pitkäänkin! Ootte varmaan superonnellisia! Ihanaa!

    ReplyDelete
  10. Siis tehän olette siellä jo ihan kotona! Huokailen näitä, enkä nyt osaa oikein mitään järkevää tässä kommentissa eritellä kun tuli niin iso liuta kaunista ja ihanaa eteen. Nuo alemmissa kuvissa vilahtavat tapetit on ihan hillittömän hienot yhdessä! Onnea sinne, eiköhän sitä pian ala asettua ja ottaa yhden pikkuhomman kerrallaan.

    ReplyDelete
  11. Aivan mahtavat tapetit, luovat niin kutsuvan tunnelman! Näyttää kauniilta, tyylikkäältä ja kodikkaalta :)

    ReplyDelete
  12. Huokailen ja palaan, sulattelen kaikkea kaunista! :)

    Linda

    ReplyDelete
  13. Kuolen kateudesta !! Ihanan näköistä ja näyttää siltä, että kaikki on todellakin ollut pienten kommellusten arvoista!

    Mä kurvaan pihaan jossain vaiheessa ;)

    ReplyDelete
  14. Voi ihanuus! Onnea uuteen kotiin! Aivan mahtavia tapetteja!! Jäin ihan luomoutuneena tuijottamaan tuota kaappikuvaa, jossa vilkkuu eteisen (?) keltainen tapetti. Ihania pintoja ja kontrasteja. Ja tuo valkea tapetti...oih ja voih sanon minäkin.

    Ja edelleen ihastelen noita jalkalamppuja.

    Olet kyllä niin inspiroiva kuvinesi. Kiitos siitä. =)

    Teilläkin Peppi-fani - äiti vai tytär? Meillä onneksi molemmat. =)

    Aurinkoa ja paranemista pienelle,

    am

    ReplyDelete
  15. Kauniilta näyttää, ja niinhän se on ettei vanhan talon asukkina voi remppaan hermostua se kun on melkein elämäntapa ;)

    ReplyDelete
  16. voi miten kaunista teillä onkaan. Kaunista ja rentoa. Vaikken ole mikään keltaisen ystävä tuo keltainen tapetti on kyllä napakymppi. ihanaihana

    ReplyDelete
  17. Ihan on jo teidän näköistä! Kodikasta, lämmintä, ilmavaa.
    Ja voi tuota tilaa. Nyt mahtuu Peppi-leikkejä leikkimään.

    ReplyDelete
  18. Yhdyn huokailijoiden kuoroon, oooh! Kuin jostain tanskalaisesta sisustuslehdestä. Kaunista ja kivoja väriläiskiä!

    ReplyDelete
  19. Oi, ja voih! IHANAN näköistä!

    ReplyDelete
  20. Aaah ja oooh!!! Aivan sydämestä ottaa! Kirjaimellisesti.

    Niina, unelmasi ovat käyneet toteen. Ei kai haittaa, jos muutan teille? Lupaan olla häiritsemättä. Kuljeskelen vaan ympäriinsä ja huokailen. ;)

    Onnenhetkiä uuteen unelmakotiin!

    Johanna Tampereelta

    ReplyDelete
  21. Aivan mielettömän ihana koti teillä!! Todella viihtyisän ja kodikkaan oloista. Just noin hyvä, rento.
    Äläkä stressaa siitä keskeneräisyydestä. Meillä on asuttu kuvailemassasi tilanteessa viimeiset kymmenen vuotta eli siitä asti kun vanhaan taloon muutettiin. Aina on joku paikka kesken, monta paikkaa. Se kuuluu asiaan ja kun sen oppii hyväksymään sen kanssa oppii myös elämään.
    Remonttiin saa väsähtää. Annatte sen kaiken vähän aikaa olla ja sitten jatkatte kun siltä tuntuu.
    Mutta vielä, onnea uuteen IHANAAN kotiin!

    ReplyDelete
  22. Hei,
    Hyvältä näyttää:) Sitä piti kysyä, että minkä värinen on tuo tassutuoli? Taisi olla se, jonka sanoit vieneesi verhoiltavaksi...

    Tiina

    ReplyDelete
  23. Näyttää niin sinulta! Tosi ihanaa ja tunnelmallista. Loppusuoralla jo olette, enää pientä viilausta eikös niin. Ja onhan tässä vielä aikaa ihan hyvin ennen kuin kesä koittaa ja sitten teillä onkin kaikki valmista ja sun unelma on totta : )

    Minna

    ReplyDelete
  24. VAU! VAU!
    Niina, mikä tahansa tympii (remonttikin) kun sitä tekee oikein intensiivisesti, eikä ehdi nukkua, mutta onneksi sen unohtaa pian:) Mulla on kanssa välillä väsy tähän rähjään kun ei ehdi edes tekeen sille mitään, eikä mies oikein jaksa ja viitsi aloittaa mitään itsekseen, jos minä en ole mukana...eli kun mulla on kiire työasioiden takia niin mikään ei etene.

    Meillä menee vielä vuosia ennen kuin huusholli on tuossa kunnossa kun teillä. On aloitettava niin perustavaalaatua olevista jutuista, että en uskalla edes ajatella pääsemisestä pintaremonttiin saakka....

    Nyt menen vielä katsomaan nämä ihanat kuvat uudestaan ja tarkemmin:)Onnea uuteen kotiin!

    ReplyDelete
  25. Kiitos! Vastaan nopeasti kaikille yhteisesti. Ihanaa, että olette kanssani samaa mieltä. Olen tosi tyytyväinen.
    Minulla olisi myös niitä kuvia siitä, kun seinät ovat pelkkää lautaa ja lattia auki mutta ei nyt niitä -enää pliis ! Siitä ollaan jo päästy eteenpäin.

    Tiina
    Tassujalkatuoli vai mitkä lie kotkankynnet siinä onkaan oli keltainen koska verhoilin joskus sen itse keltaisella alcantarakankaalla eikä se enää sopinut mihinkään. Ja verhoilijakin oli aika kehno :D Hah.
    Valitsin siihen nyt tumman , sammalen vihreän samettisen kankaan ja kullanväriset nauhat.

    Vintage living
    Elina, meillä on varmaan vielä edessä ulkolaudoitus -pitää kapsuttaa maali pois ja maalata uudestaan. Peltikatto on iso kun mikä ja pitäisi varmaan lähivuosina maalata.
    Onko teillä muuten pellitetty ikkunan aluset kun meillä ei, ja naapurin mielestä ei missään nimessä pidäkään. Korjausuunnitelmassa kuitenkin sanotaan, että pellitys pitää olla ehkäisemässä mahd. vesivuotoja. Pitäs selata Talotohtoria.

    Nyt kahville !

    ReplyDelete
  26. Täällä yksi huokailija lisää, niin ihanalta näyttää! Olen itse miettinyt vanhaan taloon muuttamista, mutta vähän pelokkaastikin, onko meistä siihen. Mutta tuota tunnelmaa ei voita sitten mikään, aivan mahtavan näköistä. Ihanan rento tunnelma ja vähän väriä siellä täällä, tykkään tosi paljon. Tosi nopeasti saitte kuitenkin hommat siellä korjattua ja nyt jo noin asutun näköistä. Nyt kelpaa kesää odotella :)

    ReplyDelete
  27. TSemppiä kovasti! Ahkeria te (sinä!) olette olleetkin. Mutta eikö pahin ole jo takana? Eikä sisustuksen tarvi olla kerralla valmista. Kyllä sitkeys ennen pitkää palkitaan ja vielä te saatte nauttia kodistanne, vaikka jokin paikka olisikin vähän sinne päin tai pihalla romukasoja.

    Teillä on jo tosi kodin näköistä, valmiin näköistä! Ihan kuin olisitte aina asuneet siellä.

    Maikki-

    ReplyDelete
  28. Jee, me muutettiin!!!
    Kyllä sitä kuule odotettiinkin:)
    Hih.
    Ei vaan, tuota siis kyllä kannatti odottaa.
    Tehän olette saaneet aikaiseksi jo vaikka mitä, apua!
    Olette ottaneet talon haltuun kertaheitolla!

    ReplyDelete
  29. Ihanalta näyttää, niin kotoisalta ja kauniin vaalealta mutta samalla räväkältä. Nuo lattiat ja panelit, aah!!! Ja tuo piano, mikä helmi, viritykseen vaan ja Lotta tunneille ;) Mä tuun sitten testaan sen ennen reissuamme :) Koita vielä jaksaa muru ♥

    ReplyDelete
  30. Tosi kivalta näyttää teillä!
    Tuo kuva missä Lotta istuu luurin kanssa sohvalla on ihana - aivan hurmaava on tapettikin!!

    Tsemppiä loppusilaukseen - hieno tunne varmasti asua Kotona sen vuokraluukun jälkeen =)

    ReplyDelete
  31. Kyllä oon kade!
    Mahtavan ihana koti :) Jään haaveilemaan tuollaisesta.

    ReplyDelete
  32. Niina, miten kaunista! Katselen täällä jo kolmatta kertaa kuvia :)

    Aivan ihana ja inspiroiva. Ja kuvissa näyttää siltä kuin olisitte aina asuneet siellä!

    Nyt otatte lunkisti vaan ja nautitte.. kyllä ne pienet loppuhommat ehtii tehdä vähitellen..

    ReplyDelete
  33. Jösses,ihanuutta!Tapetit on ihan huiput,kaikki.Ja teidän ihanat huonekalut.Vaikket vielä paikkoja olis miettinykään niille niin hyviltä näyttää noilla sijoillaan.Teillä on ihana asunto nyt vaikka remppa varmaan rasittaakin.Lopputulos kirkkaana mielessä ja armollisesti itseänne kohtaan,kaikki tulee valmiiksi,ennmmin tai myöhemmin.

    ReplyDelete
  34. Ihana kurkistaa vihdoinkin teidän kotiin. Se näyttää niin teidän perheen kodilta, ihan kuin olisitte asuneet siellä aina. Vaikka tavarat onkin vielä etsimässä omia paikkojaan, on se selvästi jo koti. Laitathan lisää kuvia pian, myös niistä keskeneräisyyksistäkin. Me, jotka rempataan omia talovanhuksiamme ja eletään saman kaaoksen keskellä, tykätään varmasti lukea nekin jutut.

    ReplyDelete
  35. Oi, miten hienoa teillä on! Odotan innolla lisäkuvia.

    ReplyDelete
  36. Voi tajuton kuinka kaunista teillä onkaan! Huolettoman kaunista, juuri sellaista itsestään kaunista :) Onnea uuteen kotiin vielä kerran!

    ReplyDelete
  37. Hei hauskaa, kun mä vasta nyt tulin katsomaan nää kuvat - en ollut blogeja ehtinyt aikaisemmin selata.

    En tiedä mikä oli kivointa, kun kaikki oli ihanaa! Mutta just eteinen ehkä kaikkein suurin suosikkini ikkunoineen ja portaineen sekä tapetin kera.

    Ei voi muuta sanoa, kuin että ***vähänkö teillä oli ihanaa***!!!!!!!! Niin ja Lotta on niin söpö ja ihana tyttö, voi että :-)

    ReplyDelete
  38. EIKÄ!! Miten ihanaa teillä jo on! Entäs sitten kun olet päässyt kunnolla sisustamaan?!?

    K
    U
    O
    L
    A
    A
    !

    Kaikesta rempasta ja rämästä huolimatta kaunista ja söpöistä kevättä ja kesää teille!!

    Ottaiskohan Nanna minutkin joskus kyytiin teidän pihalle? ;D

    ReplyDelete
  39. Teillä on jo niin kodikkaan näköistä. Ihan sinun näköistäsi: iloista, värikästä ja tunnelmallista. Kaunista!

    Voimia ja jaksamista sinne ihan kaikkeen!

    Niina Laosista

    ReplyDelete
  40. niiin ihanaa!!!! Oikea huvikumpu, koti jossa saa asua.. tilaa asumiselle, elämälle!!!! Ihanaa!!!

    ReplyDelete
  41. Sinulla on unelmieni lattiat! Onnea, asuntosi on kaunis! :)

    ReplyDelete
  42. Voi miten kaunista ja sanoit että et ole jaksanut sisustaa...teillä on sitten vain oikeesti niin kauniita huonekaluja ja värit on niin hyviä!Ihanaa!

    Voimia remppaan,mulla vasta edessä ja näistäkin kuvista saa paljon kivoja vinkkejä!
    Anu

    ReplyDelete
  43. takaisin jos kommenttini kuulostaa töksöltä en tarkoita vaan siis sulla on kaunis rento tyyli ilman turhia laittamisia ja asettelemisia ja se on hienoa!
    Luonistuispa multakin saada aikaan juuri tuollaista vaaleaa ja samalla niin paljon pieniä iloisia yksityiskohtia!
    Anu

    ReplyDelete
  44. Kiitos kamut ihanista sanoistanne!
    Mekin viihdymme kovin :)

    ReplyDelete
  45. Onnea uuteen kotiin!Toistoa edellisiin,mutta viihtyisää jo nyt kodissanne näyttää olevan.Ja avaraa...

    ReplyDelete
  46. To-del-la upealta näyttää! Aivan siis kertakaikkisen mahtavaa :D

    ReplyDelete
  47. Vihdoin näin kuvia taas! Näyttää ihan mahtavalta ja ihan kodilta jo! Tsemppiä loppurutistukseen :)

    Ja Lottakin on kasavanut ihan hurjasti!

    ReplyDelete