Lastenvaatteista

Pakko kertoa vielä tästä NoaNoa miniaturen mekosta ja housuista, jotka Lotalla päällä jo edellisissä kuvissa (ainakin osittain). Aivan lempivaatteita.

Mekko ja housut on ostettu jo kaksi vuotta sitten Tanskasta , noin yksivuotiaalle. 

Näin ne vaan vielä menee päälle, niin kuuluukin. Ja nyt siinä mallissa jossa pitää, eli polvihousut ja tunikapituus. 
 Lapuissa on 3y, eli tarkoittanee sitä että nyt olemme siinä 3y, kun Lotta täyttää syksyllä kolme. Edellisenä kesänä mekko oli tietty pitkä ja housutkin olivat housut nilkkoihin saakka eikä polvihousut.
Lotalla on muutama muukin NoaNoan ihana tunika jota pitänyt jo pari, vuosi sitten mekkona. Nyt niitä käytetään shortsien ja housujen kanssa.

Eli ... kannattaa ostaa hieman isompia kokoja lastenvaatteissa ! Säästää pitkän pennin !
Täti Niinan opetus tälle aamulle.

Mites te muuten, ostatteko valmiiksi isoja lastenvaatteita vai aina sopivia ?

17 comments

 1. Ihanat vaatteet <3 Ostin juuri meidän tytöillekin NoaNoasta kasan vaatteita, kun satuin Köpiksen kentälle just alennusmyynnin hyvään hetkeen, että oli vielä paljon jäljellä. Tosin, kaikista ei ihan sopivia kokoja, joten otin sitä, mikä näytti suht sopivalta tai hieman isolta. En ole lainkaan "kokouskovainen", eli ostan sekä itselle, että lapsille vaatteita ennemminkin sen perusteella, miten sopivilta ne näyttävät tai miltä ne tuntuvat. Monesti aletangosta löytää sopivia, mutta "väärän kokoisia" vaatteita, jotka eivät ole varmaan kelvanneet niille, jotka hakevat vaatteita koon perusteella :-) Meidän keskimmäinen on niin pieni, että vaikka on jo 2,5v, käyttää vielä tosi pienen koon vaatteita. Esim. viime kesän 74cm trikooshortsit menee vielä oikein hyvin, joten mitä niitä pois heittämään vain kokonumeron vuoksi!

  ReplyDelete
 2. Mä ostan sopivia tai jos ostan isoja niin laitan jemmaan.
  Pojille kun liian suurten vaatteiden ostaminen on vähän hankalaa tunikoiden yms. puuttuessa.

  Mutta hei, pitkä penni säästyy kyllä, kun 116-122 senttisiä vaatteita käyttävälle lapselleni menee vielä 98 senttiset sortsit :) Eli meillä näin päin.

  ReplyDelete
 3. Vitsit nainen tää sun päivitystahti on nopeaa, en mä ehdi edes lukee näitä! :)

  Mä ostan kans mieluummin vähän isompaa, kuin just sopivaa. Just eilen hamstrasin tytöille kasan Ticketin välikausivaatteita, kun sai halvalla. Syksyllä kääritään hihoja ja keväällä varmasti sopivia jo. Syksyksi on tosin entisiäkin jäljellä.

  Mun esikko on niin hoikkeliini, että vaatteet menee sillä tosi pitkään. Suoraan saan siirtää kaks vuotta nuoremmalle. Mekot ja tunikat ovat kovaa huutoa meillä ja niin pitkäkäyttöisiä tosiaan. Housuja laitetaan päälle vain huudon kanssa. Esikko on niin prinsessaa ja pikkusisko matkii perässä. Ou jee.

  Terkkuja!

  ReplyDelete
 4. Marsa
  Olen kateellinen ! Alennusmyynissä Kastrupissa NoaNoassa !!! Uu - la - laa !
  Hieman samoja teen kun säkin noiden kokojen kanssa.
  Ainuu on se, että joskus katsoo, että sopiva t-paita ja kotona sitten ihmettelee kun esim. päänaukko on liian pieni ja lapsen pään saa survoa siitä läpi ;D
  Sitten katsoo kokolappua ja huomaa, että siinä on joku tyyliin 68 cm :D Että siksi se pää ei sovi siitä aukosta !

  nanna
  Aivan, epähuomioin pojat nyt kun ei tule enää ostettua vaatteita pienelle pojalle ! Anna anteeksi, niinhän se on. Aina ei voi eikä pysty leikki-ikäisten poikien lahkeita kääriä rullalle :)
  Ehkä vauvanvaatteissa vielä mutta eihän ne rullalla pysy poikien leikeissä.
  Hmm... jotkut sortsit meen yhä Vernerille vaikka ostosta on parikin vuotta. Pituus oli alussa aika piiiitkä nyt sitten kunnon shortsit -> short :D

  -A-
  Kiitos terkuista :)
  Joo, näin lomalla on ihanaa kun ehtii blogatakin sydämensä kyllyydestä. Eli kolme viikkoa vielä saatte nauttia päivittyvästä blogista, heh heh :D Sitten taas hämähäkinverkot valtaa ;)
  Mä en ole koskaan hamstrannut mitään lasten- vaatteita.
  Ihan muutamassa ostoksessa mennään ja viimeksi taisin ostaa pikkuhousupaketin Lotalle ja Verkulle Stockan alesta shortsit jotka se jopa huoli !
  :o)
  Teidän tytöillä on aina viimesen päälle vaatteet :o)
  Niin ihania vaatteita :o)
  Kööpenhaminan reissusta on tullut semmonen kunnon lastenvaateshoppailumatka. Ei ole tarvinut sen jälkeen ostaa vaatteita lapsille.

  ReplyDelete
 5. Ite ostan joko sopivia tai sitten isoja, vaihtelee.. Mekkoja ostan yleensä koon isomman, ne menee sitten pitempään. Ja sitten vielä paitana. Nytkin Ruusa on 92/98, ja koon 86 eli viime kesän mekot toimii paitoina. :)

  ReplyDelete
 6. Mekko on ihana. Minä ostan osan isompina ja käytetään sitten kun pystyy tavalla tai toisella. Tunikat ja mekot on pitkäikäisiä. Ja yritetään käyttää vaatteita mahdollisimman pitkään, jos ne vaan suinkin näyttää järkeviltä. :)

  ReplyDelete
 7. Mä ostan sopivia. Isommalle ei voi juuri mitään ostaa ominpäin, koska hän on superkriittinen. Tallinnan reissusta tosin onnistuin valitsemaan pari herralle mieleistä t-paitaa Espritin alesta :)

  Antonille saatankin ostaa paitoja tai shortseja ilman pojan mukanaoloa ( hän ei tosin pidäkään vaatekaupoista ). Housuja ei voi ostaa sovittamatta, koska hän on tosi laiha ja pitkähkö. Vain tietynlaiset farkut ovat hyviä.

  Vaatekaapissa on roikkunut jo pari vuotta mun siskon ostama Timberland-huppari, joka on Antonille ollut aina vain liian iso, ihan säkkimäinen. Nyt alkaa olla sopiva. Kaksi vuotta vanha, mutta käytännössä ihan uusi :)

  - Kristiina -

  ReplyDelete
 8. Ihana setti, NoaNoa on yksi mun lempimerkkejä :) Meillä on lapset niin kaposia, etten voi ottaa käyttöön liian isoja vaatteita. Sen sijaan juuri kesävaatteita käytetään monta vuotta. 5 veellä, 113 cm pitkällä tytöllä on esim. yhdet 74 cm housut vielä shortseina :D

  ReplyDelete
 9. Mä ostan suunnilleen sopivia tai numeroa isompia. Tosin meidän 100-senttiselle pojalle on käytössä tällä hetkellä vaatteita väliltä 86-110, että silleen :D Sortsit menevät pidempään, mutta esim. paidat jäävät nopeammin pieneksi, kun pojalla on niin pitkä selkä. Tytöillä tuo skaala on laajempi, kun on just mekot ja tunikat sun muut.

  ReplyDelete
 10. Noanoa on niin ihana, aikuisilla ja lapsilla!

  Taidan kuulua siihen ryhmään, et väljää tulee ostettua. Just jotkut shortsitkin on menny pari-kolmekin vuotta Oskulla. Ja teepparit pari kesää. Jollei siis mitään fläkkejä ilmestyny, jotka ei lähe pesussa... Niin ja ei ne vaatteet tietty roikkua saa päällä, vaan sillai vaan söpösti lököttää :)

  ReplyDelete
 11. Oon muuten nyt ruvennu ostamaan Verkulle aikuisten eli miesten S - kokoisia -paitoja
  :o) Saa enemmän merkkejä kun esimerkiksi skeittimerkit harvoin tekee lastenkokoja (paitsi DC, Etnies & Ponkesin omat paidat). Ottaa vaan S-kokoa niin avot.
  Tokihan olkapäät ei ihan mee kohdalleen mutta ei haittaa, saa lököttää ;)

  ReplyDelete
 12. Söpöt vaatteet:) Mulla on kans tapana ostaa vähän isoja vaatteita lapsille, tai ainakin sillon kun on joku parempi merkki kyseessä;)

  ReplyDelete
 13. Noa Noat on ihania! Mun tämänpäiväinen harmitus oli, etten muka raaskinut keväällä ostaa täyteen hintaan merkin kesävaatteita meidän tytöille, ja nyt kun niitä saisi alesta, ei tarvetta enää ole.

  Mä ostan pääosin oikeaa kokoa, tai ennemminkin niin että alan shoppailla kun koko on kohta vaihtumassa ja tarvitaan isompia vaatteita. Vauvalle voin toki ostaa vaikka pari kokoa isompia jemmaan, kun kasvaa niin vauhdilla.

  ReplyDelete
 14. Tunika/mekko-juttu on helpompi toteuttaa tytöillä, mutta kyllä mä ostan Niilollekin joskus liian isoja vaatteita :)
  Ensin kääritään lahkeet ja hiat, ja joskus krippanat käytetään sitten kesävermeinä, jos ovat sopivasti kesällä jääneet pieneksi.
  Shortsit ja teepparit on mellä tänä vuonna samat kuin viime kesänä. Varmaan menee shortsit vielä vuodenkin päästä. :)

  Tykkään myös blogeista joissa lastenvaatteita muunnellaan ja niiden ikää pidennetään. Hyviä vinkkejä just poikien vaatteille.
  Meillä esim sammarit on saaneet aidot 70-luvun resorit lahkeisiinsa ja ovat ihan mahtavat ja pitkäikäiset housut. Pienellä ompelulla poikienkin vaatteillekin saa lisää ikää.

  Suloinen Lotta :)

  ReplyDelete
 15. Ihanaa kun sä jaksat päivitellä niin useasti:)Ei tätä tahtia kerkee kommentoimaan:)
  Mä olen aina pojille ostanut sopivia vaatteita.Nyt kun tyttö syntyi musta on tullu kunnon hamsteri.Syksyksi mä olen löytänyt kaikkee kivaa vaatetta ja laittanut säilöön.Kaapit pursuilee.
  Aivan ihana toi Lotan mekko:)

  ReplyDelete
 16. Kiitoksia vastauksista ! Hyvä vinkki esim. pidentää resorein housujen lahkeita :)

  Joo, musta on hauska päivitellä blogia nyt usein kun on aikaa ;)
  Ja intoa, lomalaisella. Jes !

  ReplyDelete
 17. This comment has been removed by a blog administrator.

  ReplyDelete