Oi ihana toukokuu
















Viikonloppu Tallinnassa ja kotona oli piha puhjennut kukkaan ! Omenapuut ei vielä kuki mutta ... kirsikassa on jo pienet nuput ja pienet hennot kukat. Ilakoin siitä,  koska istutimme sen kolme vuotta sitten keväällä, eikä se ole vielä kertaakaan kukkinut !  Kirsikkapuu on toisella puolen taloa, ruokahuoneen ikkunan alla. Unelmani on, että saisin ruokahuoneesta aamukahvilla ihastella kukkivaa kirsikkapuuta. Sen viereen istutimme Royalty koristeomenapuun viime vuonna. Taimi voi oikein hyvin. Hienoa !

Pioneissa on nuput ja muutenkin - kukkapenkki tulvii eloa.
Niin kaunista. Oi tätä kevättä !

RIemUkaSta ViiKkoA !


37 comments

  1. Ihanan kesäistä teillä siellä. :) Meillä vielä pieniä lumikasojakin! Tänään vasta haravoitiin pihakin. Meidän omenapuun taimea oli jänikset maistelleet talvella. :/

    ReplyDelete
  2. Teillä on kyllä ihanan vehreää! Ja kukkivaa! Ihastelen joka päivä takapihan naapurin kaunista ja vihreää pihaa täältä multakasojen keskeltä. (ikkunasta katsellessa voin kuvitella, että nuo naapurin tammi, vaahtera ja omppupuut olis meidän pihalla ;) Istutetaan kyllä heti jotain kunhan saadaan piha tasattua. Muutaman vuoden päästä jo varmasti vihertää erilailla. Naapurin mummo lupasi vielä taimia ennen kuin muuttavat loppukesästä pois. Polttopuitakin tarjosi ja sisällä oli ihana vanha vihreä äijänpäänaulakko. Niitä meillä on jo kolme, mutta kyllä yks söpö vielä mahtus :) Mutta jee, huomenna meillä on sentään jo terassi :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Meillä on kans pihassa iso vanha omppu , vaahtera, tammi, kuusi, kirsikkaa ja luumua ja sitten koristeomenapuuta. Istutettiin itse siis kans yks kirsikka ja koristeomppu lisää etupihalle. Naapuri laitteli päärynäpuita viime keväänä ! Mua jännittää, alkaako ne menestyä ja kasvattaa oikeesti päärynöitä :) Vinhaa !

      Mä en viitsinyt vielä laittaa kaikkee pihajuttua :) Odottelen kun omppupuut kukkii ja sitten lisää kuvia :)

      Delete
  3. Hei! Tiedätö tuon keltaisen kukan nimeä? Meillä kasvaa se myös :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nyt en kyllä varmasti mene sanomaan, mutta mun mielestä se on vuohenjuuri, perenna, monivuotinen :)

      Vuohenputki on sitten se josta pitää päästä eroon mutta siis ei sama :) :)

      Delete
    2. Komppaan täällä Niinaa, kyllä se vuohenjuuri on. :)

      Delete
    3. Joo, sitä on mulla myös toisessa penkissä.
      Kuvassa ei näy kaikki kukkapenkit :)

      Delete
  4. Ihanan kesäistä!
    Sulle on tunnustus blogissani ;)

    ReplyDelete
  5. Apua miten ihana puutarha! :) Kevät on siellä etelässä näköjään jo pidemmällä kuin täällä Etelä-Pohjanmaalla. Ensiviikolla toivottavasti tilanne muuttuu täälläkin..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ihanat isot pionipuskat vielä kasvaa tuohon ja kultapiiskua ja kaikenlaista muuta :) :) Korkeeksi tulee nuo penkit. Kultapalloakin sain juuripaakun ja näyttäs alkavan kasvaa. Ehkä ? Jännittävää.

      Delete
  6. uskomattoman kaunis piha! ja valloittava puutarhuri olkihatussaan! tuossa kauniissa miljöössä olisi oivallista taas järjestää pihakirppis. Toivoo joku joka on käyttänyt valkoista Noa noan tunikamekkoa TODELLA paljon jonka siis viime kesänä kyseiseltä pihalta ostin.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ihanaa, että se sopi sinulle se mekko ! :) :) Pääsi hyvään kotiin !

      Pihakirppis ois ihana mutta siinä oli hirvee homma ja väkeä kuitenkin kävi täällä aika vähäsen :(
      Tämä seutu on vähän semmosta ... ettei kai kauheesti kirpparit kiinnosta jengiä :)
      Ois se kyllä hauska pitää ! Mietitään !

      Delete
  7. Ihana tunnelma teidän pihalla! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kiitos Merja ♥ paljon ois vielä tilaa ja tehtävää, että mitä kaikkee sitä keksisi sinne :) ...

      Delete
  8. Teillä on kyllä jo täysi kesä kuvien mukaan ! Kaunis puutarha.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kiitos Marika ! Tuossa sivupalkissa on yksi kuva viime kesältä, niistä Glorian Kodin kuvauksista, ja kyllä - rehevämpää on vielä luvassa :)

      Delete
  9. Voi ihanuus, miten vehreältä ja kukkivalta pihasi näyttääkään. Omaa kuraplaania katsellessa nousee kuitenkin toivo, että joskus pääsisimme samankaltaiseen tilaan. Ainakin sipulikukkia on pakko laittaa syksyllä lisää. Mutta niin kaunista ja kesäistä. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Itse tunkisin sipulikukkia koko pihan täyteen, mutta lasten takia pitää pitää penkeissä, puiden alla, sivussa. Pihassa pelataan ja leikitään niin paljon, kun sielu sietää. Jalkapalloa lähinnä ;) Tulisivat tallotuiksi.

      Delete
  10. Upealta näyttää tuo teidän piha kukkaloistossaa. Minäkin rakastan omenaapuun ja kirsikapuun kukintoa! Se on niin kaunis.
    Teidän neiti on todella suloinen näky tuossa hellehatussaan :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tiedän ! Ainoa asia mikä allergiakeväässä ilostuttaa on kukinnot ! :)
      Ja se, että kuulin eilen Pääskysen kirkunaa eli kesä on NYT :) !! Ihanaa ♥

      Delete
  11. Ihana,rehevä piha!Ja tilaa lasten temmeltää.Meilläkin olis tilaa mutta alakerran tädillä on jotain hiton mehikasveja siellä täällä ja aina saa olla komentamassa pois niitä tallomasta.Puskaa on vaikka kuinka mutta lähinnä jotain vihreää rehua..Jos olis oma piha niin jyräisin koko tontin,rakentaisin omenapuuhun lapsille majan,kaivelisin pienen kasvimaan,värikkäitä kukkia..

    ReplyDelete
    Replies
    1. No höhheli ei antanut Blogger ensin millään ottaa mun tuota reply - kohtaa ! - mrrr.

      Niin siis ... mehikasveja ?! :) Voi nej ! Me ollaan kans kuulkaas varmaan jossain vaiheessa repimässä muutamaa marjapuskaa pois ja istuttamassa ehkäpä lisää omenapuita. Marjoista en niin välitä mutta omppua tulee hillottua. :)

      Kasvimaa ois kiva jos olisi aikaa ! Mun yritykset on kaatuneet ajanpuutteeseen. Taitaa olla muutama mansikka nyt naapurilla kasvamassa kasvimaalla ... :)

      Delete
  12. Kaunista kukkaloistoa! Minä tykkään erityisesti tuollaisista kukkapenkeistä, joissa kukkia on sekaisin ja ympäri pihaa. Tosi viihtyisän näköistä. Tuollaisella pihalla kelpaa leikkiä ja oleskella :)

    - Kristiina -

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mä myös tykkään hieman semmosista villiintyneen näköisistä secret garden tyyppisistä puutarhoista portteineen, köynnöksineen ... ai ai :) Ihana ois ! Nyt pitää pitää puolet pihasta lasten takia leikkikenttänä :)

      Delete
  13. Voi että, teillä on yhtä ihanaa pihalla ja sisällä. Suloisia kukkapenkkejä!!
    Meillä kirsikkapuu päätti avata kukkansa tänä aamuna, ah ihanaa kevättä!! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oi kiitos paljon ! :)
      En malta odottaa, että pääsen huristelemaan pyörällä kotiin ja siinä portinpielessä se kirsikka - onko jo enemmän kukkia auennut ! :)

      Delete
  14. Onnittelut nupuista ja silmuista ja huippukauniista pihasta muutenkin :)

    ReplyDelete
  15. Kaunis piha ja tuo pöytä... en kestä, kuinka ihana. :) Ihastuttavaa kevättä sinnekin! Pääsen itsekin tänä vuonna ensimmäistä kertaa tutustumaan kasvien ihmeelliseen maailmaan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Piha on kyllä ihana ja suuri, huoh. Se on iloinen asia mutta myös pirun työläs asia -jos ja kun sen tahtoisin pitää kunnossa, enkä ryteikkönä ja siihen panostaa :D Hihi.

      Tämä on mulle kolmas kesä ja pieni hortonomi herää sisälläni , näin keväisin.

      :)

      Delete
  16. Ihana väriloisto:) Jospas tänä syksynä saisi sitten omaankin pihaan muutaman sipulin;) Ja tuo kuplanpuhallinhärveli on hieno! Meidänkin tytöt tykkäis:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Joo, ja mä tahdon vaan lisää sipuleita :) !!
      Kuplapuhallinen on semmonen sammakko , jonka suusta tulee kuplia ja ääntä. Ja silmät loistaa, toimii paristoilla :)

      Delete
  17. Teillä on kyllä todella ihana piha! Niin viihtyisä ja vihreä puineen ja kukkineen! Nautikkaa Suomen kesästä.

    ReplyDelete
  18. Oi mikä paratiisi teille on!! Ihana piha!

    ReplyDelete