Terkut
Vilpulta ! Siskon koira oli saanut meidän puskista punkin. Onko kokemuksia punkkipannasta, suihkeesta tai mitä kaikkea ... Onko mitään hyötyä, vai oisko parasta hommata vaan punkkipihdit ? Ja mitä muuta ? Kyselee Vilpun emäntä Niina
:)


44 comments

 1. Ei ole kokemusta punkkipannasta, pihdit on olleet meillä käytössä. Punkit on kyllä inhoja.

  ReplyDelete
 2. Meillä on poistettu ihan ns. paljain käsin talouspaperilla kiinni pitäen. Punkkipannasta ei kanssa kokemusta, mutta ns. niskaliuos on ainakin tuttavan koiralla toiminut.

  ReplyDelete
 3. jo reilut viikko sitten laitettu liuosta -FrontlineComp- niskaan, ja punkkeja löytyy karvoista lähes joka ikinen päivä....eikä edes kauheasti koira piehtaroi missään, käy satunnaisesti ojan pohjalla?...tänään sitten ensimmäinen oikein kunnolla kiinnittynyt PUNKKI. en tiedä mikä auttaa...

  ReplyDelete
 4. Kerran kuukaudessa niskaan pipetillä laitettava Frontline Comp on auttanut meillä todella hyvin punkkeihin niin koiralla kuin kissallakin. Meidän pieni terrieri suosittelee! :)

  ReplyDelete
 5. miksei se meillä auta......?ÖÖÖ

  ReplyDelete
 6. Kolmen koiran omistajana voin sanoa olevani oikea punkkiekspertti;) Meillä laitetaan noin kerran kuussa niskaan jokaiselle piskille punkin karkoitus liuos. Hyvin toimii. Välillä aineesta huolimatta tarvitsee poistaa punkki tai pari, ja sillon käytän ihan tavallisia pinsettejä. Tärkeää on saada punkki kokonaan pois, niin että sen kärsä ja liikkuvat jalat näkyvät.

  Voi kun mä inhoan punkkeja!

  ReplyDelete
 7. Meillä on iso ja pieni terrieri ja tuota Frontlineä on laitettu vaan kerran aina kesän alussa, eikä oo koskaan punkkeja koirissa ollut! Paljon viettävät aikaa ulkona kesäisin, melkein koko päivän, joten suosittelen! Jos se tehoaa terriereihin paremmin..? :)

  ReplyDelete
 8. EXPOT! Jo vuosia käytössä eikä punkin punkkia ole ollut, eli toimii! :)
  -M-

  ReplyDelete
 9. Niskamyrkyt meilläkin käytössä ja toimii. Laiton jälkeen ei vaan kannata antaa lasten silitellä eikä päästää koiraa uimaan pariin päivään...on niin myrkkyä. Ihana kuva Vilpusta ja teidän eteisestä.

  ReplyDelete
 10. Hei,
  ostin viime kesänä meidän russeli-pojalle apteekista valkoisen punkkipannan. Maksoi noin 25 euroa. yhtään punkkia ei koko kesänä löytynyt, vaikka oltiin saaressa ja metsissä paljon. Aiemmin on ollut vihreä yrttipanta, hinta noin 5 euroa, eikä mitään hyötyä.Suosittelen siis apteekkireissua:)

  ReplyDelete
 11. Punkkipanta on hankala kun sen pitää olla kokoajan kaulassa ja ei ole kovin kiva jos koira nukkuu saman peiton alla..Meidän Jackrusseli saa keväällä Exspot vet liuoksen niskaan ja ei ole löytynyt yhtään punkkia sen jälkeen.Toisen annoksen saa keskikesällä.Nopea ja helppo käyttää,apteekit myyvät.Samalla suosittelen ostamaan varalta punkkipihdit,niillä poistaminen helpompaa.Meidän riiviö viettää paljon aikaa ulkona ja ui kaislikoiden keskellä missä punkit viihtyvät,mutta yöksi tulee mamman viereen peiton alle :)

  Pensseli

  ReplyDelete
 12. punkkipihdit :(
  nimimerkki kaikkea kokeillut...
  teidän värit on vaan niin ihanat!!

  ReplyDelete
 13. Liuos niskaan (koiran) ja punkkipihdit :) Silti niitä pulskiapunkkeja löytyy lattialta silloin tällöin... Panta ei sopinut meidän Oivalle (cairnterrieri) - iho meni rikki ja kutisi.

  ReplyDelete
 14. Meillä on ollut yhtenä kesänä punkkipannat koirilla, mutta en tykännyt. Punkkeja tuli, joskin ehkä vähemmän kuin ois muuten tullut, mut jotenkin se ei ollut kivaa kun ne oli sit koko ajan siinä kaulassa kiinni. Mä oon myö laittanut Expottia niskaan ja se on ollut aika tehokas. Joskus on joku punkki tullut turkin mukana sisälle, mutta ei oo koiraan kiinnittynyt (ne on niin maailman super yökättävimpiä örkkejä!!!). Punkkipihdit on ihan must koiranomistajalle, mun mielestä. Sit kun se punkki sieltä löytyy, niin täytyyhän se saada pois. Ja ne on kätevät kun vaan opettelee käyttämään. Ja se on onneks helppoa. :)

  ReplyDelete
 15. Voi kuinka ihanan paljon vastauksia !! :) Mukava perjantai saapi näitä lueskelemalla alkaa ! Jes :)

  ReplyDelete
 16. Meillä on pari kolme kesää ollut käytössä eläinkaupoista saatava yrttipanta, ja suosittelen lämpimästi. Pari punkkia kesässä on ollut, mutta huomattava ero aikaan ennen yrttipantaa! En ole kovin innokas myrkkypantojen suhteen, ja tyytyväisenä käytän yrttiversiota. Punkit on helpointa poistaa paljain käsin talouspaperin avulla. Pihtejä en ole oppinut käyttämään, tuntuvat kömpelöiltä.

  Vilppu on kyllä ihana!

  ReplyDelete
 17. Ehdottomasti punkkipihdit, niillä saa hyvin vetäistyä sen punkin pois. Kannattaa lukea ohje kunnolla, että se punkin pää/suu ei jää sinne sisään. Se siis pihdeillä pyöritellään sieltä ulos, ei kiskaista.

  Se expot meillä myös joka kevät koirulin niskaan. Meillä on sen verran isot koirat, ettei punkki yleensä tule päähän ja muutenkin ollut vasta kaksi punkkia elämänsä aikana vanhalla koiralla. Ehkä siis tuo aine on auttanut (eikä muutenkaan möyhi missään puskissa, joten punkkeja ei niin helposti tartu)

  Ihana Vilppu, kenkä suussa! Meillä nuoriherra tehnyt vaaaaaltavaa tuhoa kengille... : (

  Minna

  ReplyDelete
 18. Hei, kiitos taas vastauksistanne --- kaikille yleisesti !
  Mitä tekisinkään ilman teita ! ♥

  Vilppu on tuhonnut muutamat kengät ja takkien vatskareiden niitä muovisia veto-osia ja nyörejä, pampuloita, reppujen hihnoja. Niitä se rakastaa ??!

  Noi naulakot on hieman pahat kun Vilppu yltää niissä roikkuviin reppuihin.

  Pitää oikeastaan pitää aina pikku - kuistilla takit, kengät ja kamat.
  :) RIIVIÖ !
  Pääsee kunnon juoksulenkille, kunhan mamma pääsee täältä töistä kotiin illemmalla ;)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tuosta Kånkenista tuli mieleeni, ootko koskaan pessy sitä? Lapussa näyttäs olevan pesukielto, mutta pojan kerhoreppu on kyl jo aika tummunut vaikka sininen onkin. Mietin josko kokeilisin mäntysuopaa ja juuriharjaa. Neiti sai vanhan roosan värisen reppunsa viime kesänä 2 vuotis lahjaksi siskoni perheeltä. He ovat meidän lasten "eräoppaat" :) Itsellänikin on Kånken vaaleansinisenä jumppareppuna. Eilen ihastelin prismassa noita pieniä keltaisena ♥
   Aurinkoiset viikonloput!

   Delete
  2. Oon pessy sen silleen, että olen poistanut sen tukipehmusteen sieltä sisältä ja liottanut ja hangannut ihan käsin vaan pesuaineessa jonkun aikaa ja sitten huuhdellut. Ei oikein ota lähteäkseen puhtaaksi; likanen se on koko ajan :( Noh, tarhareppuna menee hianosti !!

   Delete
 19. meillä on ollu käytössä ihan vaan yrttipannat. ite oon ostanu ne prismasta. Koko kesä koirat touhuu mökillä jossa punkkeja ja ei ole kuin ehkä yksi punkki korkeintaan ollut iholla. Aiemmin ollut mujitakin pantoja käytössä, mutta samalla tavalla toimivat kuin tuo yerttipantakin. Yrttipanta tuoksuukin paremmalta eikä haittaa vaikka lapsetkin rapsutteleekoria. Suosittelen!

  ReplyDelete
 20. Naapurissa koirien kanssa neljä vuotta asuneena voin sanoa, että tämä punkkikausi on lähtenyt käyntiin ihan ennennäkemättömällä kuhinalla. Olen koirien kanssa ollut ilman ja scalibor-pannan kanssa samoin tuloksin, noin 3-4 punkkia per kesä. Tippakarkoitteita en sekarotuiselle uskalla antaa sivuvaikutusten pelossa ja niitäkin pitää laittaa useita kesässä. Nyt koirilla on ollut jo niin paljon punkkeja, että aikaisempien kesien ennätykset on rikottu ennen vappua, yök! Oma kokemukseni on, että mikään punkkikarkoite ei ole ehdoton. Jos punkkeja olisi vain vähän en antaisi koiralle mitään, mutta ehkä pannalla tms. voi punkkeja vähentää jos edessä on superpunkkikesä. Myrkytön ratkaisu tepsii harvoin, tässä aiheesta artikkeli http://yle.fi/uutiset/myrkyton_punkkilaake_tepsii_harvoin/6079005

  ReplyDelete
 21. Mitä sivuvaikutuksia voi tulla tippakarkoitteesta ?! Apuva. Yrttipantaa vois kokeilla ekaksi.

  ReplyDelete
 22. Meillä käytettiin kooralla yrttipantaa. jokunen punkki siltä saattoi silloin tällöin löytyä, mutta vähemmän kuin ilman pantaa. kerran erehdyimme laittamaan expot-liuosta. hauveli sai melkoisen allergisen reaktion, kutisi jabkiemurteli kuin viimeistä päivää. :( se on aika tuhtia ainetta...

  ReplyDelete
 23. Meillä kokeiltiin neljälle koiralle tippakarkotetta. Kolme koirista (kiharakarvanen noutaja, saksanseisoja ja australianpaimenkoira eli isoja koiria kaikki) sai allergisia reaktioita. Kaikki olivat huonovointisia, tosi vaisuja pari/kolme päivää. Säikäytti pahanpäiväisesti! :( Eli en suosittele. Nyt meillä on ihan punkkipinsetit ja punkkisulkeiset -älyttömän työlästä!!! :D

  ReplyDelete
 24. Milläs ootte maalanneet noi lattiat? Jotenkin tosi kiva sävy :) Lattiamaalin valinnat edessä ja nuo harmaat on vähän työläitä :D

  Meidän koiralta ei ole vielä löytynyt ainuttakaan, mutta pihdit ja kamman kanssa karva läpi lienee se toimivin. Noista tipoista ja muista oon kuullut sekalaisia kokemuksia. Toisilla on yrttipanta toiminut ja toisilla siitä ei ole ollut mitään hyötyä.

  ReplyDelete
 25. Just eilen löysin meiän toiselta koiralta ison punkin yök ja miten mä olinki nii ihmeissäni et miten muka nyt jo punkki :D no onneks löysin ja pihdeillä kiersi sen irti haluisin kokeilla itekki sitä pantaa!
  Ihania räsymattoja ite löydän niitä joka toinen päivä jostai eurolla kahella ja niitä alkaa olee pikkuhiljaa liikaa...:)

  ReplyDelete
 26. Kannattaa lukea niistä tippakarkotteiden sivuvaikutuksista. Lisäksi eräs koiranomistaja sanoi myös, että karkotteita käytettäessa punkit eivät tarttuneet heidän koiraansa kiinni, mutta kantautuivat kuitenkin toisinaan mukana kotiin asti. Koiran punkkitarkistus lienee paikallaan. Muista myös sitten vertailla niitä punkkipihtejäkin. Niitä on niin monia erilaisia.

  Mukavaa ja lämmintä koirakesää!

  ReplyDelete
 27. Liuosten sivuvaikutuksista lukiessa kannattaa muistaa,että KAIKKI mahdolliset sivuvaikutukset on lueteltava,lukekaapa Buranan sivuvaikutukset niin johan löytyy pitkä lista.Mielestäni jos koiralla ei ole allergioita eikä kovin herkkä niin sivuvaikutus riskit ovat minimaaliset.Tunnen paljon koiran omistajia ja kenenkään en ole kuullut saaneen oireita.

  Pensseli

  ReplyDelete
 28. Hei, en tiedä koirista tai punkeista mitään mutta kun jotain kautta eksyin blogiisi niin ajattelin jättää viestiäkin. :) Halusin vaan kertoa että blogisi on ihana, pitää varmasti tulla käymään uudelleenkin :) Niin ja kivaa viikonloppua. :)

  ReplyDelete
 29. Siskolla on ollut koirillaan (kääpiöschnautzeri) sellaiset punkkipannat ja hyvin ovat toimineet. Ensin alussa haisivat vähäsen, muta kesänmittaa ei ihmisnenä enää hajulle reagoinut. Pihditkin on tottakai hyvä olla, jos niitä punkkeja kuitenkin tulee...

  Misä muuten olet hankkinut nuo ihanat naulakkokoukut? Vai onko itsemaalatut?

  -Anneli

  ReplyDelete
  Replies
  1. naulakkokoukut olen hankkinut ( http://shop.malou.fi/) ihanasta pienestä sisustuspuodista Korkeavuorenkadulla kuin Malou ,

   Delete
 30. Kiitos kaikille !!! Ihana lueskella näitä vastauksia :) Yrttipantaa aion kokeilla ja ostaa pihdit :) Täytyykin hommata nyt vkonloppuna heti.

  ReplyDelete
 31. Tama tulee hiukkasen myohassa tahan aiheeseen mutta tulkoon. Asustan USAn pahimmalla punkkialueella. Nurmikollakin niita kuhisee niin etta se on kasiteltava erillisella aineella etta punkit karkottuu. Koiralla kaytetaan Frontline Comp:ia kerran kuussa (niin kauan kun on sulaa eika kunnon pakkasia) ja toistaseksi se on auttanut. Mulla on myos sellanen Suomesta apteekista ostettu punkkirauta joka on ihanan kateva jos yksittaisia punkkeja jonkun kasittelykerran lopulla sattuu nappaamaan kiinni. Lapset tarkistetaan paivittain illalla nukkumaanmennennessa punkkien varalta.:( (Ystava oli kaynyt koiransa kanssa lenkilla ja kulkenut leveaa polkua eika koira pahemmin ollut poukkoillut missaan - koirasta noukittiin 54 punkkia sen tunnin lenkin jalkeen.) Sellaista meininkia siis taalla.

  ReplyDelete
 32. Mä laitan omalle koiralleni Expot Vet valeluliuosta koko punnkikauden ajan (kerran kuussa). Toimii! Lisäksi punkkipihdit ovat kyllä jokaisen koiranomistajan ehdoton väline. Mulla on apteekista ostetut oranssit pihdit, ne olen todennut parhaiksi. Useampia on tullut testattua. :-)

  ReplyDelete
 33. Kannattaa tosiaan lukea vähän enemmän aiheesta niskaan laitettavat punkinkarkoitusliuokset...
  En muista mistä luin tässä vuosi tai kaksi sitten niistä, mutta itseä ainakin juttu säikäytti sen verran että päätin samalta istumalta että meidän koiralla ei enää sellaisia käytetä ikinä! :(

  Taisi olla vielä niin että jotkut tietynrotuiset koirat ovat näille myrkyille herkempiä kuin toiset.

  ReplyDelete
 34. No niin, kiva lukea muidenkin kokemuksia. Meillä toimii vain ainoastaan (Helsingissä ja merenranta-alueilla ulkoillaan joka päivä) Exspot. Yrttipannoista sai tutun koirat allergiareaktion (pää turposi), joten ei olla riskeerattu vaihtamalla toimivaa. Jos "Expottausväli" venyy yli 3 vkoa tai sade kastelee ja huuhtoo kokonaan, punkkiteho laantuu ja niitä sitten löytyy. Mustasta, tiivisturkkisesta koirasta nitä on sitten tosi lystiä etsiä...

  Lähipiirissä on borrelioosiin sairastuneita kaksjalkaisia, joilla kuumeilua, niveloireita yms koko loppuelämän eikä enää ole töissäkävijäksi, kun arkikin on vaikeaa. Jostain luin tutkimuksen, jonka mukaan esim. Seurasaaren punkeista 25 % kantoi borrelioosia, harvempi toisn tartuttaa sen. Vaikka taudin saisi "vaan" koira, se ei ole ollenkaan houkutteleva vaihtoehto. Itsellä rokotus puutiaisaivokuumetta vastaan, se on pakollinen moniss akeksi-Euroopan maissa, jos teke etöitä puutarhassa tai vastaavassa. Tsekkaa lisäinfoa ajatellen punkki.fi

  Drontal Comp sun muut sisäloiskuurit vuorotellen (tejoaa eri loisiin eri valmisteet) on käytössä 6-8 vkon välein sulan maan aikaan, kun ei haluta mitään riskejä puutarhatöitäkin harrastavan koiran suhteen... Lähipiirissä sekä jänisruton, myyräkuumeen että toksoplasmoosin sairastaneita, ja sivustaseuraajana voi todeta, että zoonoosit ei ole mikään harvinaisuus eikä herkkua.

  Toivottavasti tästä oli yhtään jeesiä! Aurinkoista ja punkkivapaata kevään jatkoaa:)

  ReplyDelete
 35. Olen kuullut että punkkipanta aiheuttaa allergiaa joillekin ja on melkein myrkyllinen. kaverini koira oli joutunut eläinlääkäriin sen takia, taisi olla sille allergine tai jotai. Punkkipihdit on aina hyvä olla sillä omasta mielestäni punkkipanta ei ainakaan 100% varmuudella toimi.

  ReplyDelete
 36. Tuli vaan mieleeni että ostettiin apteekista Expottia :) !

  ReplyDelete
 37. Replies
  1. No sitä punkkikarkoitetta koirille ! :) Pipettejä. Mitä se sitten on Expot Vet tms.

   Delete