Terveisiä Tallinnasta !Tämä ihana ihana vanha lelu löytyi yhdestä antiikkikaupasta.
Ja sitä ei saa kaatumaan sitten millään ;) Aina se kampeaa ylös. Siinäpä esikuvaa kerrakseen !

26 comments

 1. Hyvä löytö tuo nukke! Ihan pakko kysyä, mistä antiikkikaupasta löytyi? Osa-asustelen Tallinnassa ja minusta täällä on paljon antiikkikauppoja, mutta enimmäkseen neuvostoroinaa - jollaiseksi tuo kyllä voitaneen lukea, mutta ihanaksi sellaiseksi :). Kirjoitin itse Tallinnan tärppejä, ja jätin nuo antiikit pois...(kakkupaikat kyllä, ja löysitkin sellaisia jo!)

  http://chokokanel.blogspot.fi/2012/06/tallinnan-tarppeja.html

  Mukavaa viikonloppua!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Apua, en todellakaan muista nimeä mutta semmonen tosi outo pieni kauppa vastapäätä Rimiä ja sitten siinä vieressä oli joku pikkunen hotelli kivitalossa ... siellä antiikkikaupassa oli paljon ihania vanhoja kattovalaisimia ja lampetteja seinään.

   Delete
  2. Siis kun tultiin sieltä Kalev Spa:n suunnasta (käytiin pulikoimassa) niin sen Rimin vastapäätä.

   Delete
  3. Kiitos! Siellä en tiennytkään olevan antiikkikauppaa, mutta hyvin kuvasit paikan. Hotelli on Bern ja Rimin vieressä on parkkipaikka. En muista katua. Pitääpä käydä...

   Delete
 2. hahhaa... Tuosta nukesta tuli mieleen lelu, joka on varmaan vielä jossain meillä jemmassa. Samantyyppinen ja sen sisällä oli kello. Mies rupesi kutsumaan sitä miinaksi, koska se oli aina aamulla hänen töihin lähtiessään ja meidän muiden nukkuessa jaloissa helisemässä ;D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Joo tuo helisee :) Minusta se on ihana helinä :)

   Delete
 3. Heh, itse vain kuvasin Kamahouen jättiläisversiota tuosta nukesta omaan blogiini ;)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ai katos vaan !!! Mun nukke on söpömpi ;) Värit kirkkaammat :) Karnaluks varmaan veti hiljaseks. Mä en sinne lasten kanssa lähtenyt :)

   Delete
  2. Juu se iso olikin vähän pelottava tömmöiselle nukkekammoiselle. Karnaluksiin vois lapset hävitä tai sitten pienet sormet ei millään kestäisi houkutuksia ;)

   Delete
 4. On kyllä ihana tyyppi, ja miten kivasti ajateltu, esikuva.. :) Tosta tulee kyllä ihan oma lapsuus mieleen. Äiti on säästänyt paljon mun vanhoja leluja, mutta tollaista ei meillä oo.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Mulla ei ole ikinä lapsena ollut tuommoista mutta nyt on :)

   Delete
 5. OI,ihana Molluska! Minulla oli tälläinen lapsena,mutta valitettavasti se kadonnut jonnekin maailman tuuliin. Olen yrittänyt vuosikymmeniä jäljestää samanlaista-tuloksetta. Pari viikkoa sitten äitini löysi liki samankaltaisen joltain rompetorilta! Ihana löytö sinulla!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Itse olen Huutonetissä joskus törmännyt ja sitte kirppiksillä. Nyt tuli niin vastaan, että nappasin matkamuistoksi mukaan :) :)

   Delete
 6. Meiltäkin löytyy tuollainen hillitön heiluri :) futisnalleversio. Kiinnostaako ihastuttava Tallinnan tyttö Vilppua?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Futisnalle ! :) Kyllä kiinnostaa, Vilppu yritti jo varastaa sen itselleen.

   Delete
 7. Replies
  1. Söpö ! :) Paumesin kirjoissa oon kans nähny tommosen pallukkatytön :)

   Delete
 8. Alkoi tehdä mieli Tallinnaan!

  - Kristiina -

  ReplyDelete
 9. Kerrassaan mahtava löytö. Omassa lapsuudessani meillä oli myös samanlainen heiluva nukke. Tuollaiset löydöt saavat aikaan hymyn huulille.
  Omia lapsuuden aikaisia leluja ja tavaroita on jäänyt harmittavan vähän jäljelle. Olen kuitenkin korjannut asian omien lasten kohdalla, ja nurkat pullistelevatkin pussukoita ja nyssyköitä, jotka on "ihan pakkko säästää" : )
  Jenni

  ReplyDelete
  Replies
  1. :) Sama, mun lapsuudesta ei ole leluja jäljellä :/ Tosin, mulla oli aika Barbie, ja - pikkueläin painotteisia leluja. Ja varsinkin niitä nukkapäällysteisiä leikkihevosia.

   Delete
 10. Söpö lelu, kertakaikkisen ihana!

  ReplyDelete
  Replies
  1. On kyllä, ja ihana. Aikuinenkin tykkää leikkiä sillä :)

   Delete
 11. Hei ja kiitos kivasta blogista! Olen jo jonkin aikaa seurannut, mutta nyt innostuin kirjoittamaan oikein kommentin. :)

  Nukke on perinteinen neuvostoliittolainen lelu nimeltään nevaloshka, se on usein lapsen ensimmäinen lelu, sillä siinä lapsi oppii liikettä ja tasapainoa, lisäksi niissä on aina kirkkaat värit. Leluja saa Venäjältä ihan tavallisista kaupoista edelleen eri koissa. :) Paljon erilaisia nevaloshkia näkee, kun laittaa Googleen sanan Неваляшка. Venäjäksi löytyy myös wikipedia-artikkeli.

  t.Lene

  ReplyDelete
  Replies
  1. Lene, kiitos paljon tästä tietoiskusta ! :)
   Näin sitä oppii :) Kiva, kun jätit kommentin nyt vihdoinkin ;)

   Delete