Nyt ollaan valmiita kesälomaan - valmista on!












Rakastan uutta keittiötäni! En voi lopettaa ihastelua ja laittamista. Vielä on muutama kassillinen tavaraa käytävä läpi ja lajiteltava kissatalon kirppikselle. 

Kyllä kannatti odotella muutama vuosi. Valitsin aika klassisia juttuja ja vanhaan taloon sopivia ratkaisuja. Hieman boheemimpi, tanskalainen tyyli olisi myös ollut yksi vaihtoehto: pohdin laattojen kanssa kauan. Muutamat eri vaihtoehdot oli mielessä. Tapetin päätettyäni päädyin sitten tähän hyvin klassiseen malliin.

Keittiön kaapistot ja hyllyt on teetetty mittojen mukaan puusepällä, uuni on Gorenjen ja liesituuletin ja allas Ikean. Hana on Italialainen Christina. Tapetti on Gammalsvenskan mallistosta.

Haaveissa on vielä vaihtaa pienet kodinkoneet ennen vauvoja - eli mikro ja kahvinkeitin. Tarvitsen myös smoothiekoneen ja vedenkeittimen. Jotkut tosi söpöt mutta toimivat kapistukset.

Nyt sitten taas muutama vuosi väliä ja kylppärin kimppuun!
Tämän kanssa hääriessä menikin melkein semmoinen kuukauden päivät.
Vanha purettiin itse pois ja uuden asennus venyt puusepän muiden kiireisten hommien vuoksi parilla viikolla. Hampaita se kiristi, kun ei voinut kokkailla ja keittiö oli pois käytöstä.
Mutta oli sen arvoista.

Perjantaina meille onkin tulossa sukulaisia juhlistamaan jo kauan sitten menneitä Vernerin synttäreitä - joten talo koristellaan juhlavaksi ja leivon mansikkakakun. Ja pääsen esittelemään tätä ihanuus - keittiötäni.

*Kitchen is finally ready! And I just love it!

57 comments

  1. Aivan IHANA!!! Mä rakastan teidän taloa ja sen melukylämäistä fiilistä. Sulla on niin hyvä sisustussilmä, ja samalla kotinne on niin kodikas ja kaunis. Multa loppuu ylisanat. Aivan mielettömän ihana, tosi onnistunut on tää uusi keittiökin. <3

    Ihanaa loppuodotusta ja kivoja bileitä. :)

    -Päivi Uskolasta-

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kiitti! :) Uskotko, että osaan tehdä muille myös ei värikästä ja melukylämaista tunnelmaa ;D Just viimeistellään pian muutamaa sisustuskeikkaa eikä tästä meiningistä ole siellä hintsuakaan vaan tulossa on esimerkiksi ihana perheen toinen olohuone eli iso terassi huonekaluineen, varjoineen ja tekstiileineen, valoineen. Yksi lastenhuone homma jossa olen autellut on myös tulossa tänne blogiin esittelyyn pian.

      Terveisiä Uskolaan!

      Delete
  2. Voi vitsit miten hieno!! Onko teillä kaappeja keittiössä ollenkaan? Meillä on keittiöremppa ollut suunnitteilla jo monta vuotta. Tänä kesänä aloitellaan pikku hiljaa keittiötä purkamaan. Tarkoitus on laittaa 50-luvun vanhat keittiökaapit alas ja avohyllyjä yläkaappien tilalle ainakin osaksi. Ne kaapit vaan on vielä kunnostamatta ja aikaa hurahtaa kuukausi tolkulla, jotta ollaan tuossa pisteessä kuin te nyt. Ihailen tuollaista nopeaa toimintaa!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. On meillä tuo irtonainen antiikkiastiakaappi tuossa, ei muita kaappeja. Ruokahuoneessa on pieni vitriinikaappi jossa on viinilasit ja muut. Nopea toiminta on nyt valttia tässä meidän tilanteessa ;D Tosin ollaanhan me asuttu tässä jo hmm ... neljä vuotta, joten ei me ainakaan ihan heti alettu keittiötä alas repimään :)

      Delete
  3. Ihana kokonaisuus, mistä toi matto on hankittu? Se on todella kaunis...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Moikat Hannastiina! Matto on Moko Marketista.Mä en itse tiedä jääkö se tuohon vai hankinko talveksi jotain lämpimämpää. Mutta tykkään kovasti siitä.

      Delete
  4. Iiiik miten ihana! Just sellainen klassisen kaunis, vailla turhia krumeluureja, mutta kuitenkin mausteena iloa ja väriä. Siis VAUVOJEN tuloa?? Kaksoset?? ♥♥

    ReplyDelete
  5. Ihan kuin tapetit ja kaapistot olisi aina olleetkin tuossa! Siis niin hienosti istuvat talon henkeen. :) Ehkä hassu kysymys, mutta saako puusepän tekemiin laatikoihin nykyajan hidastimia sun muita varusteita? Olen joskus miettinyt, että miten täyspuiset keittiökalusteet mahtavat käyttäytyä ajan saatossa ja vuodenaikojen (kosteus, lämpötilat) vaihtelussa? Puinen, mittojen mukaan teetetty keittiö on ollut haaveissa meilläkin maalaiskotiin, mutta en tiedä osaisinko enää elää ilman hyvin liukuvia, kolisemattomia laatikoita ja kaappeja! :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ei kolise :) Liukuu,on käytetty myös nykyajan liukukiskoja jne. Että ei ihan 1900- luvun alun hengessä, vaikka sitä yritin myös saada tällä tunnelmaan mukaan.

      Delete
    2. hei, tätä minäkin mietin. Saisko kuvia laatikot vähän auki :D
      Mutta IIhana ON!

      Ulla

      Delete
    3. Kannattaa tarjouksia ottaessaan kysyä asiasta firmoilta ja puusepiltä. Kyllä nykyään pystyy tekemään vaikka mitä. Mä en nyt kyllä ala kuvailemaan laatikoita auki ;D ;D Itse olen tyytyväinen. Eivät paiskaudu ja liukuvat.

      Delete
  6. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  7. Kaunis keittiö! Nuo puusepän tekemät laatikostot on aivan ihanat. Harmi ettei mikään firma tee tuon NÄKÖISIÄ ovia ja laatikoita. Lähinnä ehkä vetimiä. Niin moni remppaa vanhaa taloa ja vanhaan taloon semmoiset sopivat just passelisti. Meillekin. Tietysti muihinkin koteihin.Tiedän että puiset on aina puiset eikä välttämättä teetettyinä paljoa tehdasvalmisteisia laadukkaimpia kalliimpia. Meidän keittiö vaan on niin suuri että kustannussyistä valittiin valmistuotantoa mutta ihan laadukkaat. Meilläkin keittiöremppa alkaa olla valmis, joitakin jälkitoimituksia odotellaan ja listoja puuttuu. Lattiamieskin pääsee paikalle vasta loppukuusta. Mutta vesi ja tiskikone saatiin perjantaina. Mikä onni ja autuus vaikka me elellään tässsä huushollissa vain kaksin miehen kanssa!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Itseasiassa tämä keittiö tuli halvemmaksi kuin esimerkiksi Kvänum- puukeittiö josta sain tarjouksen myös.
      Tehdasvalmisteista en halunnut, kun sain piirrustukset ja suunnitelmat alkoi raksuttaa yhden inspiskuvan perusteella (kiitos vaan Heli! <3) niin siitä se sitten lähti. Ei ollut taaksepäin katsomista :o)

      Meilläkin oli säätämista - laattamies (kiitos Jari!!) , sähkäri, putkari --- kaikilla tietenkin omat aikataulunsa ja piti odotella välissä päiviä, että joku pääsee taas paikalle. Ei ne samaan aikaan kaikki olleet paikalla samana päivänä :) ...

      Delete
  8. Iiiihana on! Ei muuta kuin nauti sinä nyt ihanista keittiötunnelmista! Taidan kurkkailla näitä kuvia pidempäänkin... :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kyllä, nämä ilmat takaavat sen, että täällä nautiskellaan sisätiloissa ja kasvatellaan vatsaa ;) Ostin just eilen Lantlivin ruokalehden ja sitä kuolaan, että mitäs reseptiä kokeilisikaan.

      Delete
  9. Ah ihanan näköistä :)!!! Tapetti, laatat, hanat, pinnat sun muut. Kelpaisia minullekin, täydellinen minun makuun. Olen samaa mieltä, että kannattaa hetken asua siinä vanhassa talossa niin alkaa muotoutumaan mitä haluaa ja minkä on tarpeellista :)!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Niin monesti tekee kiireessä remontoidessa vikatikkejä ja sitten alkaa kaduttaa. Hyvä oleilla ja mietiskellä. Nälkä kelasvaa tosin vain tehdessä eli kylppäriä jo suunnittelen - mutta toteutus on sitten taas JOSKUS.

      Delete
  10. Mäkään en voi lopettaa ihastelua!! Onnea uudesta kodin sydämestä :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kiitos! Emmäkään voi lakata ihmettelemästä että onko tuo tosiaan täällä pysyvästi.

      Delete
  11. Aivan ihana kokonaisuus... Kaapistot, lattia ja tapetti, niin nappiin!! Mutta mistä on keittiön ihana matto?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Moikka, johan on markkinat kun kaikki kyselee matosta :) Alunperin se oli hankittu yhtä mun sisustusasiakasta varten, joka ei ottanut sitä (mies perheessä ei tykännyt siitä) enkä palauttanutkaan, koska itse halusin sen - kjeh kjeh. Mutta siis matto on Moko Marketista ostettu keväällä :))))

      Delete
  12. Siis juu-u!!! Upea!!! :)
    Niin kaunis paketti...

    ReplyDelete
  13. Aivan ihana, mutta sen kyllä arvasi kun sä pääsit sisustamaan! :)
    Teidän koti on edelleen yksi mun lemppari blogikoti, ja tuo keittiö kruunaa kaiken. :)
    Ja varmasti myös ajaton, menee tuollaisena pitkään!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kiitti Henna! :o) Joo, ei varmaan ole tarkoitusta tehdä mitään noin kahteenkymmeneen vuoteen ;)

      Delete
  14. Ihanan kodikasta jo vaikka vasta valmistui! Kyllä kelpaa kahvitella tuossa ikkunan edessä.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kyllä kelpaa! Ihanat pionit pitää hakea päivittäin ulkoa sisälle, koska sade on lakostanut ne maata vasten tuolla pihassa:S

      Delete
  15. Ihan mahtava ja ihan teidän talon tyylinen keittiö! Avohyllyt ja ylä- ja kuivauskaapittomuus on yksi parhaista ratkaisuista mitä mekin keittiön suhteen tehtiin. Ruokakomero on se paras. 2,5 vuotta sitten (huh, aika menee!) Sain silloin useamman ihmettelyn "kuka pyyhkii noilta hyllyiltä pölyt" Astiat ovat joka päiväisessä käytössä ja useimmiten puoliksi tiskikoneessa koko ajan. Ylähyllyjen kupit ja kannut kestää tiskata, kun niitä tarvitsee. Ja eipähän tule jemmailtua mitään ylimääräisiä astioita, jos ne eivät kestä katsetta avohyllyllä ;)

    Onko teillä muuten induktioliesi? Me luovuttiin vedenkeittimestä (ja yhdestä konehirvityksestä) kun vesi kiehuu levyllä kattilassa nopeammin kuin keittimessä. Ikeasta haettiin vaan pikkukattiloita.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kyllä joo oli tarkoitus tehdä taloon ja henkeen sopiva keittiö. Ihmiset ihmettelee; so what! Aina tulee joku joka ei tykkää tai tuhisee, että ai tämmöinen ... ;) Avohyllyt on aina ihmetyksen kohde.

      Delete
  16. Oi kyllä, ihastella täytyy ja pitkään. Onnenhetkiä uuteen keittiöönne! Tuo induktioliesijuttu on muuten totta. Vesi kiehuu kattilassa noeammin, kuin vedenkeittimessä, mutta silti vedenkeitintä on jotenkin muka vaivattomampi käyttää. Aiotko hankkia jotain lisävalonlähdettä syksyn tullen keittiöön?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Totta! Vedenkeitin on vaan niin hauska jotenkin käyttää ja just ihailin, että saa vaikka missä väreissä nykysin.
      Joo, mulla on tarkoitus laittaa yks klipsilamppu hyllyyn kiinni tai sitten seinään tuonne vasemmalle puolelle Jielde tms. varrellinen ihanuus. Vepsäläisellä ihastelin semmosta mintunvihreää Jielden seinävalaisinta just vkonloppuna ... mutta kaikkea ei voi kerralla ostaa. Pikkuhiljaa:)

      Delete
  17. Hienolta näyttää, avohyllyistä kyllä huomaa että ovat puusepän tekemät eikä mitään lastulevyä kalustekaupasta. Upeat!

    ReplyDelete
  18. Hieno!!! Jee ja onnea valmistuneen keittiön johdosta :) t.liisa

    ReplyDelete
  19. Tuilla, jos jossain tulee onnelliset leivonnaiset ja iloiset muistot!
    Tuo tapetti on ihan huikea. Meinasin itsekin taannoin hankkia sitä :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Värivaihtoehtojakin tapetista löytyi mutta mä valitsin tuon vihreän vuoksi koska lattiahan on vihreä, sitä ei lähdetty maalaamaan vaikka pidänkin enemmän harmaasta tai valkoisesta puulattiasta.

      Delete
  20. Todella kaunis keittiö! Me ostettiin juuri lähes satavuotias talo ja keittiöremontti on edessä. Oli miehellekin pakko näyttää näitä kuvia kun on juuri sen tyylistä mitä olen meillekin suunnitellut. Ja ai että miten ihanan värinen lattia! Millä maalilla muuten maalattu?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Permolla maalattu. Sävy taitaa olla perinnevärikartasta. Tälle lattialle me itse ei olla tehty mitään, se oli just maalattu mintuksi kun ostimme talon. Kiitos kehuista ;)

      Delete
  21. Laatikostot ovat linjakkuudessaan erityisen kauniit. Mutta suloinen keittiö kaikkiaan. Ihanaa, kun se ei ole liian tyhjä ja pelkistetty, vaan eletty.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kiitos,eletty koti on tuhannesti ihanampi kuin pelkistetty ja tyhjä :D Joskus tosin haluaisin kovastikin, että tämä olisi TYHJÄ. Niin paljon roinaa ... mur.

      Delete
  22. Teillä on kyllä aivan hurjan ihana keittiö! ♥
    -Tuula

    ReplyDelete
    Replies
    1. No nyt on joo, ihanaa olla lomalla ja nauttia kun kaikki on valmista ja pölytöntä eikä odotella taas yhtä ja toista remppamiestä paikalle ;)

      Delete
  23. Palasin jo pariin otteeseen katsomaan keittiötä uudelleen. Ihan nappi kokonaisuus! :)

    ReplyDelete
  24. Hengästyttävän upea keittiö ja niin kodikas :) Kuinka paljon puusepän tekemään keittiöön pitää panostaa vs. ottaisi "vastaavan" peruskeittiön firmalta? Onko tuplasti, triplasti vai kuinka paljon kalliimpi..? Ymmärrän kyllä jos et halua vastata.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kiitos!

      Riippuu tietenkin "vastaavan peruskeittiön firmasta" esim. Kvänum ja Puustelli, Topi tai Parma, tai Kvik ja Ikea. Kuten kerroin tämä tuli yli edullisemmaksi kuin Kvänumin olisi tullut (haaveilin myös siitä kovasti) mutta varmasti ainakin kolme kertaa kalliimmaksi kuin Ikean vastaavat alakaapit tyyliin kokoa itse. Halusimme panostaa tähän sen kun tiedämme, että on meidän loppuelämän asunto ja koti tulevalle suurperheellemme ;D

      Jouduimme myös kiireiden vuoksi tilaamaan kaikki asennukset ja muut työt ulkopuoliselta kuten laatoitus, tapetointi, sähköt ja putket (no ei olisi itse saatukaan näitä tehdä tietenkään) - sillähän tietty aina säästää jos osaa itse tehdä asennukset.

      Aikaisemman kodin keittiöön me laitoimme Ikean kaapit ja ne oli oikein ihanat myös. Mutta tänne halusin jotakin spesiaalia, semmoista mikä on just tätä tilaa ja kotia varten :)



      Delete
    2. ps. en nyt sitten ole ihan perillä Iksunkaan hinnoista, että saattaa olla vielä kalliimpi. Ota ihmeessä tarjouksia paljon joten on mihin vertailla.

      Delete
  25. What a lovely home! :) I just love the colour of your kitchen floor. Do you know the name of the colour? Greetings from Norway

    ReplyDelete
  26. Ensimmäinen kommentti ei tainnutkaan tulla perille? Aivan ihana keittiö! Remontoimme yli sata vuotta vanhaa hirsimökkiä ja juuri tuon kaltaista keittiön alakaapistoa olen haaveillut. Olisiko sinulta mahdollista saada kyseisen puusepän yhteystietoja?

    ReplyDelete