Juhlan jälkeen


Juhlan jälkeen. Niin mitä nyt? Puserrus takana. Olo on huojentunut, todella onnellinen ja helpottunut. Esikoinen pääsi ripille sunnuntaina. Rennot pihakekkerit onnistuivat täysin ja jatkuivat pikkutunneille. Sää oli lämmin ja aurinkoinen. Läheiset ihmiset ja sukua pääsivät paikalle. Yritin pitäytyä kutsuissa kurissa - paikalle loppujen lopuksi aikuisia noin kolme-neljäkymmentä ja lapsia viisitoista! 

Sankari oli silminnähden mielissään, kerrankin hän sai olla valokeilassa. Täällä kotona kun nämä pikkusisarukset vievät aina kaiken huomion.

Kirkossa toimitus oli ihanan rento ja miten sen nyt toteaisi - nuorisolle sovitettu, hieman gospelmainenkin! Kaukana oli jäykistely rippipuvussa ja albassa. Ihana toimitus. Nuorten puheet ja papin kauniit sanat rippikoululaisista jäivät mieleen.
Vauvat olivat mukana kirkossa mutta juhlien ajaksi lapsenvahti vei heidät pariksi tunniksi kärrylenkille, että aikaa seurusteluun jäi meillekin.

Kiitos kaikille ystäville ja sukulaisille! Päivä oli täydellinen.

16 comments

 1. Ihanan tunnelmalliset kuvat. Säät osuivat kyllä kohdilleen teidän juhlille.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kirsi / Raitoja
   Kiitos, kyllä niinpä! Ja koko kesä ollut niin kylmä ja sateinen että jo ehdin jännittää, päästäänkö ulos ja missä kunnossa piha ja kukat on. Mutta ihanassa! Joskus sentään onni myötä ;))

   Delete
 2. Teillä on ihanan kuuloiset ja näköiset juhlat! Rippijuhlat on kyllä kiva juhla, nuori pääsee niissä tosiaan esiin ihan eri tavalla. Omat tyttären rippijuhlat on vielä parin viikon takaa tuoreessa muistissa, ja siksi onnittelen myös järjestelyistä selvinnyttä äitiä :-)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos :) Ja Verneri oli niiin supersöötti puvussa.

   Delete
 3. Ihanan näköiset juhlat ja mitä herkkuja tarjolla. Voisitko tehdä niistä oman postauksen reseptien kera :)
  Päivi

  ReplyDelete
  Replies
  1. Moikka Päivi! Eipä oikeastaan, koska mä en itse tehnyt niitä herkkuja, vaan tilasin ulkopuolelta ;) Nyt ei ihan aika riittänyt moiseen.

   Delete
 4. HuhHuh mitkä kemut! Ihan mielettömän upeet tarjoilut ja niin hienot systeemit puutarhassa. Muakin kiinnostais tarkemmin noi tarjoilut. Miten tommosten isojen juhlien järjestelyistä voi selviytyä? Ei varmaan ehdi itse tekemään kaikkia tarjoiluja, kun pitää siivotakin jne perus arjen pyörityksen ja lastenhoidon lomassa. Saisko tästäkin vähän vinkkejä? :-D

  Onnea paljon rippilapselle ja vanhemmille!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Yhdyn ed. ohjeita ja vinkkejä >3
   Ihanan näköistä, hyvä sinä ja te!!

   Delete
  2. Moikka, kiitos kommenteistanne! Mä en pystynytkään selviytymään ilman ulkopuolista apua. Miehellä oli työreissuja ja pitkiä päiviä kyseisellä viikolla ja mulla täällä kotona lapset, koira ja koti hoidettavana :D Kävelemään opettelevat kaksoset - jotka vetää mm. tuoleja päälleen kaatuessaan, kun pitää jatkuvasti vaan nousta pystyyn - ja kops. En voi kääntää selkää hetkeksikään. Päiväunet on kahdet lyhyet torkut ... jonka aikana ehdin just ja just pyöräyttää pyykkikoneen ja tehdä ruuan isommille ja sithän ne herää taas.

   - Joten kaikki tarjoilut on hankittu ulkopuolelta. Otin ne semmoisesta paikasta kuin Aromikekkerit, joka on Matinkylässä Espoossa. Ystävä suositteli. Ja en kadu. Kaikki oli niin ihanaa ja hyvää. Yksi tarjoilija mukana joka kattoi pöydät ulos ja sisälle ja keitti kahvit sillä aikaa kun olimme kirkossa. Kun tulimme ja kun vieraat alkoivat saapua hän tarjoili alkumaljat.
   Hommasin itse kaikki juomat (viinit, skumpat, limut, mehut, vedet) ja lasten juttuja - kuten karkit ja vesimelonimehujäät. Muut siis toimitti Aromikekkerit. Kaikki astiat pöytäliinoja myöten tuli sieltä.

   Mun järjestelyt oli tietty suunnittelu (ruoka, juoma jne. mutta aika pitkältä hyväksyin ehdotetun menun, hieman muutoksia), talon siivous, kukat ja pihan siivous ja pöytien ja tuolien asettelu, koristelu.
   Juhlavaatteiden hankinta (mulle ja Lotalle) :) Ja kutsujen hoitaminen ... näin!

   Tykkään kokkailla mutta nyt ei vaan yksinkertaisesti olisi aika mitenkään riittänyt. Juttelin etukäteen Vernerin kanssa haluaisiko hän ihan pienet juhlat (josta olisin varmaan selvinnyt itse kokkaamalla tai pakasteille :D) vai isommat ja hienommat ja - hän oli isompien juhlien kannalla :)))

   Mutta oli ihanaa! Meillä oli tyyliltään semmoset "rennot grillijuhlamaiset" rippijuhlat. Sankarin näköiset.

   Delete
  3. ps. ja sitten sillä aikaa tosiaan kun oltiin siellä kirkossa niin toivat nämä kaikki safkat jne. tarvikkeet tänne. Itse purettiin ja siivottiin ja palautettiin astiat seuraavana päivänä takaisin. Sai palauttaa likaisena ;)

   Delete
 5. Upean näköiset tarjoilut ja esillepano :)

  ReplyDelete
 6. Kiitos ihanista juhlista! Kaikki oli niin kaunista ja hyvää :P Ja mun kummipoika, kerrassaan suloinen nuori mies ♥ !!!

  ReplyDelete
 7. Onnea! Ihanan näköiset kekkerit ollut.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos sinä ihana. Sannukka <3 <3 kiitos peitosta :):)

   Delete