Ja tässä ollaan nyt remontin kanssa ...


Pikkusen yritin teille hädissäni stailata huonetta ensin ... 
Ohoi kuulkaas - nyt on melkein valmista meidän kylpyhuoneessa! Ja mikä onni on pestä pyykkiä kunnolla sille osoitetulla paikalla, uusilla vehkeillä ja saada vielä kaikki kuivaksi. Oi onnea oi autuutta! Vuodenvaihteesta saakka elelimme yhdellä ainoalla pikkuisella kylpyhuoneella (yläkerrassa, vessan yhteydessä) - yhdellä vessalla aika pitkään (alakerrasta hajosi remontin aikana pytty ja ensin yritettiin korjata vanhaa ja odoteltiin varaosia taas jostain hornan tuutista, kunnes todettiin että se onnistukaan ja saatiin uusi pyttykin sitten tähän soppaan - mutta onhan nyt sitten uusi vessanpyttykin ... ) ja sisustuksellisesti ihanat likapyykkikorit olohuoneessa - auts! Välillä jouduin ravaamaan yläkerrassa vauvojen peppupesujen takia jatkuvasti ja jättämään siksi aikaa aina toisen huutamaan alas äitiä, vedet olivat satunnaisesti poikki ja vesi oli muutamia päiviä jääkylmää, koska varaajan säädin oli epähuomiossa väärässä asennossa. Muovien takana asuminen (pölysuojat) ja kahden oven takana lurkkiminen päivät pitkät oli tehdä minut hulluksi. Timpurilla oli työkalut, sirkkelit, veitset ja muut kaikki ihanat johdot ja mutterit aina ympäri työmaata ja eteistä, joten turvallisempaa oli lusmuta vauvojen kanssa poissa jaloista (pystyn vahtimaan kaksosia paremmin kun ollaan yhdessä huoneessa - tai tässä alakerrassa saan keittiön, ruokahuoneen ja pienen olohuoneen toimivaksi kolmioksi suljetuilla ovilla).

Tarvitsemme vielä maalata hieman listoja ja helmiponttikomeroa sekä käsittelen tuon tason osmolla helmenharmaaksi. Itse kylpyhuoneen ovesta tulee vanhan vaaleanpunainen sävyltään. Sitten minulla on vielä paljon kaikenlaisia hauskoja naulakoita joita laitetaan tuohon komeron oveen ... ja toivon siihen myös peiliä (en ole vielä löytänyt kivaa peiliä).

Mutta nyt - näiden nopeiden muutaman kuvan kera levitoin itseni kauppaan vappuruuhkaan ja palataan pian ystävät!

34 comments

 1. Tämä on varmasti kaunein kodarikylppäri mitä olen nähnyt, vaikka meilläkin on ihan kiva :) Ihana!

  T: iukku

  ReplyDelete
  Replies
  1. Moikka! Kiitos paljon iukku! Mietin alkuun koneita, että laitettaisko taso menemään pikkusen yli tuon paikan ja siihen verho eteen, niin että koneet saisi piiloon. Sitten vaan ajattelin, että on liian romanttinen idea ja en haluakaan mitään verhoa siihen, vaan saavat näkyä.

   Kuitenkin - kylppäristä tulikin aika romanttinen! Ja nyt harmittaa kun en verhoja siihen sitten saakaan. Eli noh, nyt ne vaan sitten näkyy siinä - mutta ei se mitään. Käyttöön ne on tehty ja niitä kyllä käytetään ihan joka päivä meidän huushollissa, jossa on neljä lasta sotkemassa :)

   Delete
 2. Replies
  1. Kiitos Kirsikka :) Minusta on ihanaa kun se on vihdoinkin käyttövalmis :)

   Delete
 3. Näyttää aivan ihanalta Niina ❤️️

  ReplyDelete
 4. Awwww! Niin hieno!! Käys kurkkaa keittiön muutosta vanharakkaus blogissa..terkuin Sanna

  ReplyDelete
  Replies
  1. Moi, kiitos vinkistä! Tulen kurkkaamaan :O) Mekin laitoimme pari vuotta sit keittiön kuntoon ... oli sekin oma urakkansa vaikka siellä ei lattiata avattukaan.

   Delete
 5. No mutta super hieno siitä sitten tulikin!!!
  Mekin saatiin vihdoin ikkuna entisöijältä takaisin. Oli siellä 5kk!

  ReplyDelete
  Replies
  1. OI ihanaa! Joo niin olen ymmärtänyt että ikkunoiden kunnostuksen kanssa ei kannata hötkyillä. Ainakin naapuri on kunnostuttanut ihania vanhoja ruutujaan, niin on kestänyt aina saada takaisin suht kauan :) Mutta on se sen arvoista!

   Delete
 6. Voisin vaikka muuttaa tuonne ❤

  ReplyDelete
 7. Replies
  1. Tuuli, kiitos :) Minustakin siitä tuli hieno.

   Delete
 8. Niin hieno :) Vitsit, miten olisi siistiä, kun olisi tuommoinen tila. Meillä (2 lasta, kolmas tulossa, minä, mies ja koira) on yksi kylppäri, jossa siis suihku, wc-pytty, allaskaappi, pyykinpesukone ja vesivaraaja. Tilaa on sen verran, että nämä on kahdella vastakkaisella seinustalla ja välissä sitten kulkutila (johon vielä aukeaa ovi). Niin ja lisäksi on yksi pyykkikori, toinen on sitten "eteishallissa" oven takana pursuilemassa. Kuivausrummusta on turha unelmoida, kun vesivaraaja on pyykkikoneen päällä eli senkään päälle ei voi sijoittaa. Joskus ollaan mietitty, että laittais sen johonkin muuhun huoneeseen esim. keittiön yhteyteen portaanaluskopperoon.

  Sinänsä kylppärin sijainti on hyvä entisen lasikuistin tilalla (edellisten omistajien ratkaisu), että on on lähellä ulko-ovea ja mahdollisen vesivahingon suhteen tavallaan varsinaisesta talosta erillään. Muutoin se sitten onkin vaan ihan liian pieni ja ehkä joskus teemmekin jonkun laajennuksen, johon saataisiin toiminnot paremmin haltuun.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Auts! Ymmärrän yskän! Tämä tila oli ennen todella sokkeloinen ja tunkkainen koska tuuppasimme sinne kaiken tavaran jaloista. Kalusteet olivat tummat ja lattia oli sininen. Ei yhtään mun näköinen. Saunaa emme käyttäneet kun ehkä kerran kuussa joten se sai mennä. Halusin vain avaran tilan. Katsotaan, kauan tämä on avara ja kun laitan naulakot - ovatko ne pian taas täynnä takkia ja kassia, sun mitä ...

   Delete
 9. Onpas kyllä ihana! Sinä olet taitava! Tykkään kun on sopivasti uutta ja vanhaa! Minä tykkään muuten vetäytyä kuuden hengen taloudessa aina välillä "pyykkihuollon" pariin kylppäriin. On ihana rauha, ja puhtaat pyykit rauhoittavat... :)
  Mukavaa vappua!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos Nonna! :) :) Joo, mä haaveilen tänne kanssa semmosta pikku Pal - Tivolin pientä radiota, jossa voi bluetoothilla toistaa musat puhelimesta! Kylvyssä ja pyykkihuollossa saa omat musat mukaan.

   Delete
 10. Niin hieno! Erityisesti tykkään tuosta luonnonväristä, joka tuo ihanaa lämpöä ja kodikkuutta tilaan korikassien, pyykkitelineen, ankkaharjan (mistä ostettu?) muodossa.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Moikka! Ankkaharja on ruotsalainen Iris Hantverkin ja ostin sen Cilla's puodista :) Ihana on! Lotta eilen testasi sitä kylpiessään ja tykkäsi paljon.

   Delete
 11. Huikee! Olet sinä tyylitaituri!!

  ReplyDelete
 12. Aivan upea. Vau, vau ja vielä kerran VAU.

  ReplyDelete
 13. Meillä olidi tyhjä betonikellari tilaa toteuttaa vaikka mitä. Seinät saatiin ulkopuolelta salaojitettua, joten jollain aikavälillä sinne voisi ruveta kodaria yms. puuhaamaan. Vanha sauna jo löytyy. Lattia pitäisi vielä avata ja katsoa soran tilanne. Voi tulla kalliiksi jos koko alalle rupeaa kapillaarikatkoa tekemään. Huoh. Kyllä se uuden rakentaminen olisi joskus se helpompi vaihtoehto. Vanhassa talossa saa sina miettiä rakennusteknisiä asioita ihan kyllästymiseen saakka 😊

  Mut tällaiset kuvat saavat kyllä inspirastin heräämään. Ihan mahtava lopputulos ☺

  ReplyDelete
  Replies
  1. Meidän kylpyhuone on ihan tässä alakerrassa , meidän talossa ei ole kellaria, ainoastaan maavarainen ryömintätila rossipohjan alla. Siellä kyllä säilytämme jotain roinaa ja esim. pyöriä talvella.
   :) tsemppiä remonttiin!

   Delete
 14. Voi että miten ihana! Kertakaikkiaan.

  ReplyDelete
 15. Mistä tuo pyykinkuivausteline on hankittu? itse kaipaan kipeästi juuri jotakin korkeaa mikä veisi lattia-alaa vähän

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hei Johku ! :o) Anteeksi että vastauksen kanssa kesti, tämä kommentti oli mennyt roskakoriin jostain syystä ... Ostin pyykinkuivaustelineen Ruotsista hiihtolomareissulla, Åhlensin tavaratalosta. Siellä olikin vaikka mitä ihanaa kodintarvikeosastolla ... :)

   Delete