Kylpyhuoneen remonttipäivitys
Heippa! Kylpyhuoneessani näyttää nyt tältä. Ei ole vielä valmista mutta uhkasivat että ensi viikolla tehdään kaikki valmiiksi. Olen onnellinen - jos ennen Vappua. Jippii!

Lattia siis avattiin ja eristettiin kokonaan uudestaan. 
Nyt täytyy tehdä vielä valut ja lattialämmitys ja mitä kaikkea ... ja missä järjestyksessä ... en oikein tiedä! Ja sitten ihanaa marokkolaislaattaa pintaan. Seinät on jo laatoitettu melkein kokonaan.
Valitsimme samaa metrolaattaa tännekin kun mitä meiltä jo keittiöstä löytyy. Laatat saumataan valkoisella. Eristyksessä käytimme vanhaan taloon sopivia materiaaleja. Meillä kävi paikalla vanhoihin rakennuksiin erikoistunut rakennusinsinöörismies, jonka kanssa konsultoimme (eli remonttimiehemme konsultoi, me vain kuuntelimme) mitä tässä oikein tehdäänkään. Tapoja kuten tekijöitäkin löytyy.

Kylpyhuone rakennettiin ns. huone huoneeseen, eli koolauksilla ilmarakoa joka seinään reilusti ja uusi väliseinä, ettei suoraan hirttä vasten.
Emme käyttäneet harkkoa, niin kuin olen lukenut että moni muu tekee. Edellinen remontti oli tehty melko samalla lailla seinien osin (lattia oli se joka oli pettänyt ... ) Kaikki seinät olivat aivan kunnossa ja hirret kuivia kun purimme vanhan pois.
Ulkoseinää vasten huoneen sisäpuolelle tulee helmiponttipaneli.

Sisäkatto otettiin alas ja sieltä löytyi hiirenpapanaa ja yksi mehiläispesä ulkoseinän kulmasta. Mutta kuivaa oli sielläkin ja hyvältä näytti. 

Ekan kuvan seinälle minulle tulee pesukone ja kuivausrumpu tason alle ja se hankkimani kaunis vanha vitriinikaappi nostetaan seinälle tason päälle (selatkaa pari postausta alemmas niin näette kaapin ja lattialaatoistakin sieltä löytyy oma postaus).
Valaisimet lähtee myös vaihtoon. Niistä enemmän sitten kun on valmista.

Ihanat hanat ovat Moran Classic ammehana ja Moran Classic Family suihku tulee sitten vielä lisäksi toiseksi pesupaikaksi ammeen viereen. Ne hankin Domus Classicasta.
Suihkujen ja ammeen kanssa paikat määräytyivät vanhan mukaan - eli ne laitettiin nyt sinne missä meiltä jö löytyi hananpaikat ja kaivot. Emme ruvenneet siirtämään putkia ja kaivoja ja muuta hässäkkää. Ammeeksi valikoitui lopulta Noron Seaside sen kauniin kaarevan muodon vuoksi. Pikkusen jänskättää miten kaikki lopulta sopii ja naksahtaa paikoilleen.

Täällä jatkuu hommat sitten maanantaina. Sitä ennen pitäisi hankkia listat, panelit ja ehkä jo aloitella rapsuttelemaan vanhaa peiliovea puupinnalle - ovea, joka johtaisi sitten tänne ihanuuteen. Ja jotain kauniita vanhoja koukkujakin olisi kiva löytää pyyhkeille.

6 comments

 1. Hirmu kaunis hana tulossa kylppäriin!

  ReplyDelete
 2. Ihanaa saada uusi kylpyhuone! Kaunista ja viihtyisää varmasti tulossa. Kun remontti on ohi, voit huokaista ja nauttia kylvystä kuohuvan lasillisen kera :-)

  ReplyDelete
 3. Oi, hieno tulee! Varmaan kutkuttavaa odotella lopputulosta ja sitä että pääsee peseytymään u-u-d-e-s-s-a kylppärissä. :)

  ReplyDelete
 4. Hieno tulee, lopputuloksesta kuvia odotellessa! :)

  -Niina-

  ReplyDelete
 5. Hieno tulee, voi että! Mikä teillä on budjetti? Samanlaista laattaa seiniin haluaisin kenties omaankin. - Pauliina

  ReplyDelete