Perjantaina ollaan vaan

Härkäpavut eivät vielä idä mutta taisinkin olla liian nopea kesäkurpitsan kanssa. Se versoaa jo hulluna ja ensi viikolla on kylmät kelit. Toivottavasti ei käy huonosti ja onnistun ne saamaan kuun vaihteessa maahan. Rakentelin pientä "kasvihuonetta" kasvatuslaatikosta ja parista vanhasta ikkunasta. Jospa siellä olisi niille lämmin.Tänään leivoin tanskalaista "suonet tukkoon" - kakkua #virnistys.
Sen ohje on BoligLiv - lehdestä, ei uusimmasta mutta jostain pinoistani sen poimin.

Oli hyvää. Nyt kuitenkin kun kaikki pienimmät nukkuu, otan lasillisen viiniä ja olen vaan.
Hitsi noiden taaperoiden kanssa meinaa mennä hermot. Semmosta menoa on täällä, että en osaa edes kertoa. Kunhan nyt vaan sanon, että tarvitsen rauhaa hetken. Ja sohvaperunat telkkarista.

Maljakkoon keräsin omenapuun leikattuja oksia, kukkia odotellessa.

11 comments

 1. Skål :-) Nauti lasillisestasi ja ansaitusta rauhasta. Tiedän tunteen ...
  Hyvää viikonloppua, t. Johanna

  ReplyDelete
  Replies
  1. :) Niin ja tänään kanssa - onneksi oon saanu käydä rauhassa lenkillä koiran kanssa & touhuta puutarhassa koko päivän eli ei ihan niin angstista iltaa ... mutta kyllähän aina yhden lasillisen viiniä... eiks se ole terveellistäkin ;)

   Delete
 2. Oi että,omenapuun oksat teillä jo mahdollista laittaa maljakkoon.Täällä pohjanmaalla ollaan aina pari viikkoa etelää jäljessä.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Siis joo, me leikkasimme omppupuut ja vein silloin oksia sisälle (silloin ne ei vielä todellakaan vihertäneet tai silmuilleet) ... ne puhkeaa lehteen lämmössä ja vedessä sisällä :o) Ei kai kukkivia raaski enää leikellä maljakkoon, vaikuttaa omppusatoonkin :o))

   Delete
 3. Oi että,omenapuun oksat teillä jo mahdollista laittaa maljakkoon.Täällä pohjanmaalla ollaan aina pari viikkoa etelää jäljessä.

  ReplyDelete
 4. Kakku näyttää herkulliselta!
  Mulla on vielä kesäkurpitsat ja pavut kylvämättä,jospa tänään.. Kivaa viikonloppua!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kakku on superhelppo tehdä, voin laittaa tänne reseptiä tulemaan !

   Delete
 5. yhdenkin kanssa Menee hermot eikä vaan meinaaMennä niin kyllä voin vaan yrittää kuvitella oloni sun saappaissa...ja hei sunhan täytyy ottaa kaks lasia ;D ihan hirvee riiviö ikä....äskenkin oli tuo meidän ukkeli tässä tietsikkapöydällä sämpläämässä kun äiti täällä blogeja katsoo eikä häntä !!!!

  ReplyDelete
  Replies
  1. :) Joo, pikku riiviöt :) Mutta niin rakkaat kuitenkin. Kaksoset, kenen idea?? :D Tuntuu välillä, että mistä mua rangaistaan ;) Nyt ovat olleet kovassa flunssassa ja pari päivää olen ollut niiiin riittämätön. Hullu väsymys, remontti ja nuo kaksi lahkeessa ja kova kiukku koko ajan tietenkin kun ei ole hyvä olla räkänokkana :/ Kyl tämä tästä ...

   Delete
 6. Luitko Hesarista jutun lapset vanhempien somessa?

  ReplyDelete