Höpötystä höpötystäOleskellaan tämä päivä toisen kaksosen kanssa kotosalla, nuha vaivaa ja kunnon yskä. Itselläkin nuhanenä, joten ihan hyvä olla poissa työpaikalta.
Poika nukahti sohvalle alakertaan niin hipsin ylös korjaamaan sotkuja. 

Muistan silloin, kun muutimme tänne taloon, olin aivan fiiliksissä kahdesta kerroksesta. Makuuhuoneet ylös ja ei tarvitse stressata niiden siisteydestä. Pidetään alakerta siistissä kuosissa ja ylhäällä saa olla kaaos. 

No, ei se ihan niin mene. Olen kai jonkinsortin siivousfriikki. Meillähän lapset lähtee kun ammus, ei tee mitään. Ei siivoa jälkiään, ei petaa sänkyjään. Teinin huone on täynnä likaisia astioita, pyyhkeitä ja vaatteita lattialla, sänky aina aivan sekaisin, tyhjiä mehutölkkejä ja keksipapereita. Lotta seuraa perässä. Vaikka onkin tyttö, se ei tee siisiksi (itse olin lapsenakin jo siisti ja pidin huoneeni aina järjestyksessä) - on joo huone aina täynnä paperisilppua askarteluista,piirrustuspaperia lattioilla, hiuksia (pakkomielle hiusten harjaamiseen nykyisin ja kun harjaa hiuksiaan, niitä tippuu jatkuvasti),marsun - ja koirankarvoja (pöllyyttää koiraa huoneessaan! ), marsunpuruja ja heinää, likaisia sukkia (parittomia),pyyhkeitä lattialla, vaatteita lattialla (pitää sovittaessa vetää kaikki lattialle ennen kouluunlähtöä) kaiken maailman karkkipapereita ja korviksia, legoja ... huokaus.

Olen alkanut haaveilemaan kodista, jossa ei olisi todellakaan mitään liikoja. Ei mitään lelusilppua ei legoja ei mitään "sälää". Valkoiset seinät ja lattiat eikä mitään missään. Kaikki koreissa nätisti. Mutta tiedän, ei näiden kanssa semmoiseen voi ryhtyä. Jostain aina ilmestyy jotain.

Kävin nyt raivaamassa vähän ja ajattelin ottaa kuvia. Mutta en oikein keksinyt mitään kuvattavaakaan. Otin itsestäni melkein peiliselfien, jos huomaatte.
Nyt täytyy alkaa suunnittelemaan viikonlopun puutarhajuhlia - ennenkuin pikkuinen herää. Toivottavasti ollaan huomenna jo paremmassa kunnossa. Palataan taas! Ja muistakaa tuo Mekkotehdas - arvonta!

8 comments

 1. Hehe, samoja ajatuksia! Välillä tekisi vaan mieli heittää kaikki tavarat pois, että sen kuin siivoaisi tyhjiä pintoja :) Meilläkin on kaksi kerrosta ja kyllä ne pedit on sitten siellä usein petaamatta jne. 3- ja 5-vuotiaat velvoitetaan siivoamaan lelunsa paikoilleen: "lastenohjelmat alkaa vasta kun huone on siivottu" jne. ;) Ja kyllä se yläkerta vähän auttaa siinä, ettei leluja ole niin paljon olohuoneessa yms. Sieltä saa siis tuoda leluja alakertaan leikittäviksi, mutta pyritään niitä sitten roijaamaan myös takaisinpäin. En ole kyllä itsekään kovin siisti, nytkin ahdistaa tuo ompelu- ja varastohuoneen pommitila. Ompeleminenkin kestää kauemmin sen takia, kun en löydä tavaroita. Äitini onneksi lupasi juuri tulla leikkimään muksujen kanssa ehkä huomenna, että pääsen siivoamaan ko. huonetta rauhassa. Lastenkin huoneessa saisi kyllä taas tehdä inventaariota ja karsia tavaraa pois, vaikkei edelliskerrastakaan hirveästi aikaa ole. Meillä ainakin säilytystilan puute komplisoi kaaosta, kun on paljon tavaraa, millä ei ole kunnollista omaa paikkaa poissa silmistä.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Et arvaa, mutta mä olen ostanut itseasiassa yhden vanhan vitriinin nukkekodiksi alakertaan kaksosille, että saavat leikkiä kun vielä vähän kasvavat :) Eli roinaa tulee vaan lisää :D alakertaakin ... voi mua! Mutta jotain pitää heivata pois ennen ,,,

   Delete
 2. Voi miten tutulta kuullostaa, etenkin tuo teinin huone😡, raivostuttavaa kerta kaikkisesti.... Mutta kaunista teillä on😊

  ReplyDelete
 3. Teinin huone on juuri tuota. Käytettyjä pyyhkeitä voi roikkua viisikin ja roskis pursuilee lattialle...huoh. Pienemmän huoneessa ei uskalla kävellä kun maton allakin vaanii terävät legot. Sänkyä meillä ei kyllä arkisin petaa aikuisetkaan, joten sitä ei voi vaatia lapsiltakaan. Makuuhuoneiden ovet pidetään päivisin kiinni, ettei koira pääse niihin yksin ollessaan mylläämään. Tiskitaso ja puhtaan pyykin korit ovat meillä se murheenkryyni...

  ReplyDelete
  Replies
  1. Joo, niinpä!Olen itsekin sortunut siihen, että vedän vaan teinin huoneenoven kiinni. Vaikka inhoan kiinni olevia ovia ...

   Delete
 4. Liian tuttua tekstiä. Odottelin 2 viikkoa, että tyttö 11v. saisi huoneensa siivottua. Monia aloituksia oli, mutta aina tuli jotain parempaa. Tai hänen tavalla siivottuna. Nyt sen sitten taas siivosin ja huh sitä ihmetyksen määrää miten tyttö saakin kaiken niin sekaisin ja mitä yllärilöytöjä siellä tekee. 2pussillista roskaa roskikseen. 2 koneellista haisevia vaatteita. 1 pussillinen pieniä vaatteita.
  Samalla kun siivosin niin neitä 5v. "siivosi" omaa huonettaan ja päivitteli isonsiskon sekamelskaa. Hän haki siskon huoneesta omaan huoneeseen juttuja ja sisusti omalla tavallaan. Jos huomenna ottaisi pikkuisemman huoneen.

  ReplyDelete
 5. Tuttu juttu. Meidän perheessä ainoa siivousfriikki on anoppi, tosin kuopuksen suhteen voi olla vielä toivoa. Sen verran tarkasti hän aina ohikulkiessaan järjestelee kaikkien kengät suoraan riviin =D

  ReplyDelete